روحانی: نمی‌توان به‌نام “تقویت پیام‌رسان ایرانی” مردم را از ارتباطات محروم کرد

رئیس‌جمهور در اجتماع مردم نیشابور با تاکید براینکه با مسدودسازی به جایی نمی‌رسیم، گفت: باید پیام‌رسان‌های داخلی خود را تقویت کنیم، اما آیا می‌توان به‌نام تقویت فضای ایرانی، مردم را از ارتباطات و از مشاغل محروم کرد؟ این کار امکان‌پذیر نیست.

کد خبر : 74407
تاریخ انتشار : یکشنبه 16 اردیبهشت 1397 - 18:25

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی ظهر امروز پس از ورود به شهرستان نیشابور، در اجتماع مردمی این شهر در ورزشگاه تختی حضور یافت و به ایراد سخنرانی پرداخت.

گزیده‌ای از سخنرانی روحانی در اجتماع مردم نیشابور به‌شرح ذیل است:‌

* ما کشور بسیار بزرگی هستیم. ما روابط بسیار خوبی با همسایگان‌مان داریم،‌ با افغانستان، ترکمنستان و همه اطراف ایران؛ همچنین می‌خواهیم روابط خوبی با دنیا داشته باشیم. ما با هم عهد و پیمان بستیم در سال ۹۶ که به عقب بر نخواهیم گشت و مسیر توسعه و پیشرفت کشور را ادامه خواهیم داد.

* اما عزیزان، مردم فهیم و بزرگوار و عالم نیشابور و مردم ایران،‌ هرکاری ما بخواهیم در این سرزمین انجام بدهیم، باید مردم را قانع کنیم. افکار عمومی مردم را قانع کنیم؛ اگر ما می‌خواهیم به مردم خدمت کنیم،‌ باید راه را برای مردم بزرگ این سرزمین تسهیل کنیم. مردم از ما اجبار را نمی‌پذیرند. مردم ایران آگاه، دانا، انقلابی و هوشیار هستند و به آینده می‌نگرند. کاری نکنیم که در برابر نسل‌های آینده پاسخ قانع‌کننده نداشته باشیم.

* اگر می‌خواهیم در اقتصاد پیشرفت کنیم، در صورتی امکان‌پذیر است که همه با هم باشیم. همفکر باشیم، دولت اگر می‌خواهد در اقتصاد موفق باشد باید راه را برای مردم باز کند. مردم اقتصاد را بهتر از دولتی‌ها اداره خواهند کرد.

* ما در ایران در بخش فولاد امروز یکی از صادرکنندگان به‌نام در سطح جهان هستیم. ما فولاد را امروز به اروپا صادر می‌کنیم.

* هرجا ما با هم حرکت کنیم، پیروز خواهیم شد. وعده ما به شما، از روز اول ایجاد اشتغال برای جامعه بود. وعده ما این بوده که جوان‌های ما بتوانند صاحب کار و زندگی شوند. وعده من به شما مردم ایران، اشتغال زنان و جوانان در این سرزمین بود. شما در استان خراسان‌رضوی، در همین سال گذشته ۹ میلیون دلار صادرات صنایع‌دستی داشتید. شما در همه زمینه‌ها، قدرتِ پیشرفت دارید. من از شما ملت ایران، می‌پرسم در دنیای امروز، در شرایط امروز، بدون فضای مجازی می‌توانیم برای جوانان‌مان اشتغال درست کنیم؟

* یکی از حرکت‌های دولت یازدهم و دوازدهم این بوده که راه ارتباطات مردم و راه کسب و کار از طریق فضای مجازی را باز کند. ما امروز تلاش می‌کنیم اینترنت پرسرعت را به تمام روستاهای ایران برسانیم. البته بعضی‌ها از اینترنت پرسرعت خیلی خوش‌شان نمی‌آید و می گویند اینترنت “بسیار کُند”. یک‌ جوری که اگر شما بخواهید به یک سایتی دسترسی پیدا کنید دقایق فراوان وقتت را تلف کنی و پشیمان شوی. دنیای امروز دنیای ارتباطات و دنیای سرعت است.

* ما اگر می‌خواهیم در ایران فساد از بین برود راه آن اطلاع مردم و جوانان است و بدون شفافیت و اطلاع مردم و حضور جوانان با دادگاه تنها، با پلیس تنها، با نیروی امنیتی تنها، نمی‌توانیم با فساد مبارزه کنیم. مردم باید از همه چیز با‌خبر باشند. باید دولت تمام اطلاعات لازم را در اختیار مردم قرار دهد. وقتی بودجه سال ۹۷ را تقدیم کردیم جوانان نسبت به جزئیات آن اظهارنظر کردند نباید خوشحال باشیم؟ از انتقاد و اظهارنظر ملت و جوانان نباید خوشحال باشیم؟

* همه باید باور کنیم این کشور از آنِ ملت ایران است. همه باید قبول کنیم، هر اقدامی می‌خواهیم بکنیم، مردم باید همراه ما باشند. فاصله با مردم ما را به جایی نمی‌رساند. ما در دنیای امروز نمی‌توانیم بگوئیم که مردم ما و جوانان ما از اطلاعات بی‌خبر باشند. حق اطلاع، حق شهروندی همه مردم ایران است.

* امروز در ایران بیش از ۲۰۰ هزار اشتغال در طول همین ۱.۵ سال گذشته در فضای مجازی ایجاد شده است. امروز حمل و نقل مردم و رفت و آمد مردم در بسیاری از شهرها، نقل و انتقال بارها در بسیار از نقاط کشور، ارتباطات بهداشتی مردم، از طریق فضای مجازی است. با مسدودسازی ما به جایی نمی‌رسیم. با فشار به نسل جوان ما به جایی نمی‌رسیم. البته باید پیام‌رسان‌های داخلی خود را تقویت کنیم و حرف به‌حقی است. ما باید آنچه ایرانی است، حتی در فضای مجازی ما باید آن‌ها را تقویت کنیم اما آیا می‌توان به‌نام تقویت فضای ایرانی، مردم را از ارتباطات و از مشاغل محروم کرد؟ این کار امکان‌پذیر نیست.

* ما باید به سمت قدرت ایران حرکت کنیم. امروز قدرت ایران، در سایه به‌دست آوردن فرصت‌هایی است که اگر امروز آن‌ها را به دست نیاوریم، فردا بسیار دیر شده است. ما در دنیای رقابت با همسایگان هستیم. در دنیای رقابت با شرق و غرب بوده و نیازمند اقتصاد توانمند و قوی هستیم. نیازمند قدرت صنعتی و دانش‌بنیان و اقتصاد دانش‌بنیان هستیم. باید خوداتکا و خودکفا شویم در بسیاری از زمینه‌ها؛ اما آیا می‌توان از ارتباط با دنیا خود را محروم کنیم؟

* شما بدانید در دنیای امروز با انزوا و جدایی از جهان نمی‌توانیم به همه آرزوهای خود دست پیدا کنیم حتی اگر می‌خواهیم فرهنگ اسلامی و فرهنگ اهل‌بیت(ع) را به افکار عمومی جهان صادر کنید، چگونه می خواهید انجام دهید. ما تعامل سازنده با جهان را می‌خواهیم اما زیر بار زور و حرف‌های غیرمنطقی از طرف هر قدرتی و ابرقدرتی باشد نخواهیم رفت.

* برجام به‌عنوان یک قرارداد بین‌المللی که به‌عنوان مظهر قدرت دیپلماسی ملت بزرگ ایران است،‌ قابل تغییر نخواهد بود. آن‌هایی که فکر می‌کنند با زور و فشار و تهدید می‌توانند ملت بزرگ ایران را تسلیم کنند اشتباه می‌کنند. ما در مقاطع مختلف در برابر حرف زور دیگران ایستاده‌ایم و امروز هم خواهیم ایستاد.

*ما به دنیا بارها گفته‌ایم به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم. به‌دلیل اخلاق‌مان، فتوای رهبری و دین‌مان به‌دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیستیم. نگویید ما جلوی ایران را می‌خواهیم بگیریم؛ شما نمی‌توانید بگیرید آن چه جلوی ما را گرفته اخلاق و ایمان و اسلام ماست. اگر ما سلاح هسته‌ای نمی‌سازیم به‌خاطر احکام دین مبین اسلام و فتوای اندیشمندان و فرهیختگان و رهبر دینی ما هست نه اینکه چون شما فشار آوردید یا می‌خواهید فشار وارد کنید اما تکنولوژی صلح‌آمیز هسته‌ای را نگه خواهیم داشت.

* ما به‌دنبال تهدید جهان و تهدید منطقه نیستیم. شما هم بدانید، نمی‌توانید ملت ایران را تهدید کنید. مردم ما هشت سال در دفاع مقدس ایستادند. ما در مسیر منطقیم. در مسیر استدلال هستیم اما اگر می‌خواهیم در سیاست، سیاست خارجی، اقتصاد و خودکفایی موفق شویم، امروز، روزِ وحدت، اتحاد، همبستگی و برادری همه ماست. سخنان را به‌صورت منطقی و بیان آشکار بگوییم. سلیقه‌های مختلف را ما می‌پذیریم. اعتقادات مختلف را می‌پذیریم. به همه مذاهب احترام می‌کنیم. به همه گویش‌ها و زبان‌ها افتخار می‌کنیم. اما افتخار اصلی ما اسلام و ایران است.

* ما در مسیر ایستادگی و قدرت ملی و تحول و پیشرفت دست به دست هم این مسیر را ادامه خواهیم داد. ما باید با مردم‌مان صمیمانه، دوستانه، برادرانه و با منطق و با استدلال آن‌ها را در یک مسئله‌ای اگر می‌خواهیم، قانع کنیم.

* دولت دوازدهم در برابر انواع فشارها ایستادگی خواهد کرد. عهدی که با شما بستیم به آن وفادار خواهیم بود. اگر گفتیم مسیر پیشرفت برای کشور، این مسیر را ادامه خواهیم داد. منطق ما روشن است. ما می‌خواهیم مردم‌مان در رنج نباشند و در رفاه باشند. دین ما، دینِ منطق و دین آسان است که هم دنیا دارد هم آخرت. بنابراین در مسیر پیشرفت و آبادانی کشور حرکت خواهیم کرد.

* امسال سالی است که از لحاظ بارندگی به‌خاطر کمبود باران و خشکسالی باید همدیگر را در فصل تابستان کمک کنیم. به منابع آبی کمک کنیم. باید مسیر کشاورزی را متحول کنیم.

*‌ مسیر امروز ما مسیر رونق اقتصادی و اشتغال برای جوانان است. اگر می‌خواهیم مسیر ما پیشرفت کشور باشد، پس گفتمان‌مان را اقتصادی کنیم. با شعار اقتصادی مسائل ما حل نخواهد شد اما با گفتمان اقتصادی، می‌توانیم مسائل و مشکلات کشور را حل کنیم. گفتمان تحول صنعتی، تحول کشاورزی، تحول اقتصادی در این کشور باشد، حتما می‌توانیم در این مسیر پیروز شویم.

مشروح سخنرانی روحانی در اجتماع مردم نیشابور به‌شرح ذیل است:‌

حجت‌الاسلام حسن روحانی اظهار داشت: نیشابور، سرزمین تبرک یافته با قدم‌های مبارک امام هشتم(ع) و بیان شیرین و حدیث معروف سلسله الذهب است، من افتخار دارم که مدتی مهمان مردم عزیز نیشابور بودم، البته من در سال ۱۳۵۲، مهمان مردم نیشابور بودم.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه امیدوارم بتوانیم خادم خوبی برای شما مردم عزیز باشیم، ادامه داد:‌ امیدوارم همه طرح‌ها و برنامه‌هایی که به مردم خراسان‌رضوی قول داده‌ایم اجرایی و عملیاتی شود. خدا را شکرگزارم در دولت یازدهم گازرسانی به ۱۵۱ روستا در شهرستان نیشابور صورت گرفت، مجتمع آبرسانی به ۱۲۰ روستا رسید و به‌حمدالله ۱۲۹ کیلومتر لوله‌کشی برای رساندن آب به مزارع صورت گرفت.

حجت‌الاسلام روحانی گفت: در اینجا از شما می‌خواهم به یک نکته مهم توجه کنید؛ ما کشوری بزرگ هستیم، ما ایران بزرگ و غنی در این دیار هستیم؛ ما روابط بسیار خوبی با همسایگانمان مثل افغانستان، ترکمنستان و همه اطراف ایران داریم و می‌خواهیم روابط بسیار خوبی با دنیا داشته باشیم. ما با هم عهد و پیمان بستیم، در سال ۹۶ که به عقب برنخواهیم گشت و مسیر توسعه و پیشرفت کشور را ادامه خواهیم داد.

وی با اشاره به اینکه هر کاری بخواهیم در این سرزمین انجام بدهیم باید مردم و افکار عمومی مردم را قانع کنیم، خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم به مردم خدمت کنیم باید راه را برای مردم بزرگ این سرزمین تسهیل کنیم، مردم از ما اجبار را نمی‌پذیرند، مردم عزیز ایران، آگاه و دانا و انقلابی و هوشیار هستند، به آینده می‌نگرند، کاری نکنیم که در برابر نسل‌های آینده پاسخ قانع‌کننده نداشته باشیم. ما اگر می‌خواهیم در اقتصاد پیشرفت کنیم، در صورتی امکانپذیر است که همه با هم باشیم، همفکر باشیم، دولت اگر می‌خواهد در اقتصاد موفق باشد باید راه را برای مردم باز کند؛ مردم اقتصاد را بهتر از دولتی‌ها اداره خواهند کرد.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه این استان و شهرستان ظرفیت‌های بزرگی برای پیشرفت دارد، اظهار داشت: افتتاح بخشی از فولاد خراسان در همین یک ساعت پیش در شهرستان نیشابور، نشان می‌دهد این استان آمادگی برای قطب صنعتی کشور را دارد؛ ما در ایران، در بخش فولاد امروز یکی از صادرکنندگان به‌نام در سطح جهان هستیم، ما فولاد را امروز به اروپا صادر می‌کنیم و یکی از صادرکنندگان فولاد به اروپا هستیم، اینجا سرزمین فولاد است، از سنگ آهنش گرفته در سنگان و خواف تا نیشابورش و مشهدش و سبزوارش و تا سراسر این استان پهناور، امروز ما شاهد افتتاح یک ظرفیت ۲.۵ میلیون تنی گندله‌سازی در مجتمع فولاد نیشابور بودیم.

حجت‌الاسلام روحانی خاطرنشان کرد: این نکته را می‌خواهم بگویم که هر جا ما با هم حرکت کنیم، پیروز می‌شویم، وعده ما به شما از روز اول، ایجاد اشتغال برای جامعه بوده، وعده ما به شما این بوده که جوانان ما بتوانند صاحب کار و زندگی شوند. وعده من به شما مردم ایران، اشتغال زنان و جوانان در این سرزمین بود‌، شما در استان خراسان، در همین سال گذشته، ۹ میلیون دلار صادرات صنایع‌دستی داشتید، شما در همه زمینه‌ها قدرت پیشرفت دارید. من از شما ملت بزرگ ایران و مردم نیشابور می‌پرسم در دنیای امروز بدون فضای مجازی می‌توانیم برای جوانان‌مان اشتغال درست کنیم؟

وی افزود: یکی از حرکت‌های دولت یازدهم و دولت دوازدهم این بود که راه ارتباطات مردم و راه کسب و کار از طریق فضای مجازی را باز کند، ما امروز تلاش می‌کنیم اینترنت پرسرعت را به تمام روستاهای ایران برسانیم، بعضی‌ها از اینترنت پرسرعت خیلی خوششان نمی‌آید و می‌گویند اینترنت بسیار کُند، ‌جوری که اگر شما بخواهید به یک سایتی دسترسی پیدا کنید دقایق فراوان وقتت را تلف کنی و پشیمان شوی، دنیای امروز دنیای سرعت و ارتباطات است، اگر می‌خواهیم در ایران فساد از بین برود، راهش اطلاع مردم و اطلاع جوانان است، بدون حضور جوانان و شفافیت و بدون اطلاع مردم، با دادگاه تنها، با پلیس تنها، با نیروی امنیتی تنها نمی‌توانیم با فساد مبارزه کنیم و مردم باید از همه چیز باخبر باشند و باید دولت تمام اطلاعات لازم را در اختیار مردم قرار دهد.

رئیس‌جمهور گفت: وقتی بودجه ۹۷ را تقدیم کردیم جوانان ما نسبت به جزئیات بودجه شروع به اظهارنظر کردند؛ نباید از انتقاد جوانانمان و اظهار‌نظر ملت‌مان خوشحال باشیم؟ همه باید باور کنیم این کشور از آنِ ملت ایران است. همه باید قبول کنیم هر اقدامی می‌خواهیم کنیم مردم باید همراه ما باشند، فاصله با مردم ما را به‌جایی نمی‌رساند، در دنیای امروز نمی‌توانیم بگوئیم مردم ما و جوانان ما از اطلاعات بی‌خبر باشند، حق اطلاع، حق شهروندی همه مردم ایران است.

حجت‌الاسلام روحانی تصریح کرد: جوانان عزیز، امروز در ایران بیش از ۲۰۰ هزار اشتغال در طول یک سال و نیم گذشته در فضای مجازی صورت گرفته، امروز حمل و نقل مردم و نقل و انتقال بارها در بسیاری از قسمت‌ها و ارتباطات آموزشی و بهداشتی مردم از طریق فضای مجازی است، با مسدودسازی ما به‌جایی نمی‌رسیم؛ با فشار به نسل جوان، ما به‌جایی نمی‌رسیم؛ البته باید پیام‌رسان‌های داخلی خودمان را تقویت کنیم و این حرف، حرف به‌حقی است، ما باید آنچه ایرانی است حتی در فضای مجازی باید آن را تقویت کرد اما آیا می‌توان به نام تقویت فضای ایرانی، مردم را از ارتباطات و مشاغل محروم کرد؟ این کار امکانپذیر نیست.

وی ادامه داد: ما باید به سمت قدرت ایران حرکت کنیم، امروز قدرت ایران در سایه به‌دست آوردن فرصت‌هایی است که اگر امروز آن فرصت‌ها را به‌دست نیاوریم، فردا دیر شده است، ما در دنیای رقابت با همسایگان و شرق و غرب دنیا هستیم و نیازمند به یک اقتصاد توانمند و قوی هستیم، ما نیازمند به یک قدرت صنعتی و دانش‌بنیان هستیم، ما باید خودکفا شویم در بسیاری از زمینه‌ها، اما آیا می‌توانیم از ارتباط با دنیا خودمان را محروم کنیم؟ بدانید در دنیای امروز با انزوا و جدایی از جهان نمی‌توانیم به همه آرزوهای خود دست یابیم حتی اگر می‌خواهید فرهنگ اسلامی و اهل بیت(ع) را به افکار عمومی جهان صادر کنید چگونه می‌خواهید این کار را صورت دهید؟ تعامل سازنده با جهان را می‌خواهیم اما زیر بار حرف زور و غیرمنطقی از طرف هر قدرت و ابرقدرتی باشد نخواهیم رفت.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه برجام به‌عنوان یک قرارداد بین‌المللی مظهر دیپلماسی ملت ایران است و قابل تغییر نخواهد بود، افزود: آن‌هایی که فکر می‌کنند با زور و فشار و تهدید ملت بزرگ ایران را تسلیم می‌کنند، اشتباه می‌کنند، در مقاطع مختلف در برابر حرف زور دیگران ایستاده‌ایم و امروز نیز خواهیم ایستاد. ما به دنیا بارها گفته‌ایم به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم، به‌دلیل اخلاق‌مان، دین‌مان و فتوای رهبری‌مان دنبال سلاح نیستیم، نگوئید جلوی ایران را می‌گیریم، شما نمی‌توانید، آنچه جلوی ما را گرفته، اخلاق و ایمان و اسلام‌مان است، اگر سلاح هسته‌ای نمی‌سازیم به‌خاطر دین مبین اسلام و فتوای اندیشمندان و رهبر دینی ماست نه به‌خاطر فشار شما، ما تکنولوژی صلح‌آمیز هسته‌ای را نگه خواهیم داشت و از علوم هسته‌ای برای برق، کشاورزی، بهداشت و درمان‌مان استفاده می‌کنیم.

وی گفت: ما به‌دنبال تهدید جهان و منطقه نیستیم و شما هم بدانید نمی‌توانید ملت بزرگ ایران را تهدید کنید، مردم ما هشت سال در دفاع‌مقدس ایستادند، این مردم قهرمان نیشابور، برونسی‌ها و شوشتری‌ها را در میدان جنگ و جهاد داشتند و دارند، ما در مسیر منطق و استدلال هستیم اما اگر می‌خواهیم در سیاست و سیاست خارجی و اقتصاد و خودکفایی موفق شویم، امروز روز وحدت و اتحاد و همبستگی و برادری همه ماست؛ سخنان‌مان را به‌صورت منطقی و بیان آشکار بگوئیم، سلایق مختلف را می‌پذیریم، به اقوام مختلف ایرانی و به همه مذاهب و اقوام و گویش‌ها و زبان‌ها افتخار می‌کنیم اما افتخار اصلی ما اسلام است و ایران.

حجت‌الاسلام روحانی تاکید کرد: ما در مسیر ایستادگی و قدرت ملی و در مسیر تحول و پیشرفت، دست به دست هم این مسیر را ادامه خواهیم داد، ما باید با مردم‌مان صمیمانه و دوستانه و با منطق و استدلال آن‌ها را در یک مسئله‌ای قانع کنیم، لجبازی با مردم نهایتش به ضرر کشور خواهد بود.

وی ادامه داد: دولت دوازدهم در برابر انواع فشارها ایستادگی خواهد کرد و به عهدی که بستیم وفاداریم، اگر گفتیم مسیر پیشرفت برای کشور، این مسیر را ادامه می‌دهیم، منطق ما روشن است و می‌خواهیم مردم ما در رنج نباشند و مردم ما در رفاه باشند، اسلام، این انقلاب، سختی و رنج مردم را نمی‌خواهد؛ دین ما دین آسان و دین منطقی است و دینی است که هم دنیا دارد و هم آخرت؛ بنابراین با کمک هم در مسیر پیشرفت و آبادانی کشور حرکت می‌کنیم.

رئیس‌جمهور بیان کرد: امسال، سالی است که از نظر بارندگی به‌خاطر کمبود باران و خشکسالی باید همدیگر را در فصل تابستان کمک کنیم، به منابع آبی کمک کنیم، باید مسیر کشاورزی را متحول کنیم، خوشحالم که در استان خراسان‌رضوی ۳۴۰ هکتار از اراضی با کشت گلخانه‌ای امروز انجام می‌شود که ۲۰۰ هکتارش مربوط به دولت یازدهم است و امروز برای سال‌های آینده ۵۰۰ هکتار دیگر را در این استان آماده کردیم، راهی جز این نداریم، باید کشاورزی و آبیاری را متحول کنیم.

حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه باید شرایط را برای عبور از مشکلات فراهم کنیم و همه این‌ها در سایه وحدت و اتحاد، کار و تلاش و کوشش امکانپذیر است، خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۱۲۴ هزار اشتغال جدید در خراسان‌رضوی ایجاد شده که رقم قابل ملاحظه‌ای است. مسیر امروز باید مسیر رونق اقتصادی و اشتغال برای جوانان باشد. اگر می‌خواهیم مسیر ما پیشرفت کشور باشد، گفتمان‌مان را اقتصادی کنیم؛ با شعار اقتصادی مسائل حل نمی‌شود، گفتمان ما تحول صنعت و کشاورزی و اقتصادی در این کشور باید باشد و حتما می‌توانیم در این مسیر پیروز باشیم.

 


 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

19 − 11 =