روحانی: متأسفانه اهدافی که دولت در بودجه داشت مورد توجه نمایندگان قرار نگرفت

رئیس‌جمهور گفت: متأسفانه اهدافی که در بودجه داشتیم مورد توجه نمایندگان در کمیسیون تلفیق بودجه قرار نگرفت. هدف ما این بود که ارزش پول ملی را بالا ببریم. می‌خواستیم کاری بکنیم که اگر سال آینده دلار ما ۱۵،۱۶ یا ۱۴ یا ۱۲ هزار شد بودجه ما لنگ نشود.

کد خبر : 126245
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 دی 1348 - 3:30

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری فارس، حجّت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس‌جمهور، صبح امروز (چهارشنبه ۱۵ بهمن) در جلسه هیأت دولت با تبریک میلاد حضرت زهرا(س) و دهه فجر گفت: این فکر که نظام غیرمردمی سلطنتی را از بین ببریم و یک نظام مردمسالار را در چارچوب موازین دینی برقرار کنیم به ذهن کسی نمی‌آمد. سال ۵۶  هم حتی بزرگان انقلاب هم فکرش را نمی‌کردند که یک سال بعد انقلاب به پیروزی برسد.

وی تصریح کرد: باید مراقبت کنیم انقلاب در مسیر خودش و در خط امام باشد و نگذاریم کسانی بخواهند انقلاب ما را منحرف کنند.

روحانی با اشاره به رد کلیات لایحه بودجه در مجلس گفت: متأسفانه اهدافی که در بودجه داشتیم مورد توجه نمایندگان در کمیسیون تلفیق قرار نگرفت. هدف ما این بود که ارزش پول ملی را بالا ببریم. می‌خواستیم کاری بکنیم که اگر سال آینده دلار ما ۱۵ ،۱۶ یا ۱۴ یا ۱۲ هزار شد بودجه ما لنگ نشود. اگر بودجه را بر مبنای ارز ۱۷۵۰۰ ببندیم اگر پایین آمد چه می‌کنیم. می‌شود موهوم و درآمدی که واقعی نیست.

وی ادامه داد: خدا را گواه می‌گیریم تمام تلاش ما از یکسال گذشته این بود که پایان این دولت به دو آرزو دست پیدا کنیم. نخست کشوری که در برابر کرونا از مشکلات اصلی‌اش عبور کرده باشد، سپس کشوری که از تحریم عبور کرده باشد و ما داریم این دو را دنبال می کنیم. در بودجه هم به دنبال همین بودیم و وقتی این علامت را به دنیا می‌دهیم که ارز  ۱۱۵۰۰ باشد، همه دنیا می فهمند یعنی چه. متأسفانه برخی به پیام‌های بودجه توجه نکردند.

روحانی با اشاره به فرایند بررسی لایحه بودجه در مجلس و رد گزارش کمیسیون تلفیق در روز گذشته گفت: ما طبق زمان و قانون حتی یکی دو روز هم زودتر بودجه را تقدیم مجلس شورای اسلامی کردیم.

روحانی افزود: من مردم را گواه می‌گیرم که امسال مانند همه سال‌ها و بلکه بیشتر چون ما در ستاد اقتصادی دولت چندین هفته جلساتمان را به بودجه اختصاص دادیم و واقعاً دولت در حد توان بهترین بودجه‌ای را که می‌توانست تهیه و تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد.

وی گفت: توقع ما این بود که این بودجه روند خود را طی کند به تصویب برسد و مردم از مقررات این بودجه بهره‌مند شوند. اینکه نمایندگان مجلس بودجه‌ای را تصویب یا رد کنند حق آنهاست ما نمی‌توانیم در این جا بگویم که اگر ما لایحه‌ای را به مجلس دادیم آنها موظف هستند تصویب کنند. هر چه نظر خود آنهاست و طبق نظر آنها عمل خواهد شد.

 رییس جمهور خاطرنشان کرد: اما در این بودجه دو ماه حرف‌هایی زده شد، مصاحبه‌هایی انجام شد، وعده‌هایی داده شد، تخریب‌های صورت گرفت که مورد انتظار ما نبود. حالا اگر یک رسانه‌ای این کار را انجام داده است مورد انتظار ما نبود، اگر یک نماینده‌ای جمله‌ای را بیان کرده مورد انتظار ما نبود.

روحانی با بیان اینکه ما واقعا در این بودجه زحمت کشیدیم و می‌خواستیم این بودجه در کمیسیون‌های مجلس و در کمیسیون تلفیق و در صحن علنی کامل‌تر شود، اظهار داشت: ما که یک بودجه‌ای را تهیه می‌کنیم ممکن است یک جاهایی هم نقص داشته باشد. اما متاسفانه آن اهدافی که ما در بودجه داشتیم آن اهداف مورد توجه نمایندگان در کمیسیون تلفیق قرار نگرفت.

 وی اظهار داشت: هدف ما این بود که ارزش پول ملی را بالا ببریم، ما می‌خواستیم کاری کنیم که اگر سال آینده دلار ما ۱۵ هزار تومان، ۱۶ هزار تومان، ۱۴ هزار تومان یا ۱۲ هزار تومان شد، بودجه ما لنگ نشود. اگر شما بودجه را بر مبنای ارز ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان ببندی، اگر قیمت ارز پایین آمد چه کار می‌کنید؟ چگونه اداره می‌کنید؟ این می‌شود موهوم و یک درآمدی که واقعی نیست.

رییس جمهور ادامه داد: من خدا را گواه می گیرم تمام تلاش ما از یک سال گذشته این است که پایان این دولت به دو آرزو دست پیدا کنیم. کشوری که در برابر کرونا از مشکلات اصلی عبور کرده باشد، کشوری که از تحریم‌ها و از مشکلات اصلی تحریم عبور کند.  آرزوی ما همین ۲ هدف است و آن را دنبال می‌کنیم.

روحانی ادامه داد: ما در بودجه هم همین را گفتیم. وقتی ما در بودجه به دنیا علامت می دهیم و می‌گوییم ارز ۱۱۵۰۰ تومان همه دنیا می‌فهمند یعنی چه، وقتی ما می‌گوییم این ارز را متعادل می‌کنیم همه می‌دانند یعنی ما درآمد ارزی خیلی بیشتر از امسال را برای سال آینده پیش‌بینی کردیم.

رییس جمهور افزود: وقتی ما در بودجه می‌گوییم فروش نفت باید دو میلیون و ۳۰۰ هزار باشد این پیام را همه دنیا می‌گیرند و همه می‌فهمند یعنی چه. ما پیام‌های مهمی را در بودجه دادیم و متاسفانه برخی‌ها به این پیام‌های مهم توجه نکردند.

روحانی ادامه داد: ما می‌خواستیم مردم آینده بهتری را مدنظر داشته باشند، و می‌خواستیم تولید حرکت بهتری داشته باشد، ما می‌خواستیم جهت تولید را سال آینده هم ادامه دهیم، ما نمی‌خواستیم در معادن کاری کنیم که دیگر برای طرف به‌صرفه نباشد و معدن خود را تعطیل کند و با مالیات‌های سنگین در آن را ببندد و ما نمی‌خواستیم این کار را بکنیم. ما نمی‌خواستیم کاری کنیم که محصولات در پتروشیمی و فولاد و در همه جا مشکلاتی پیش بیاید که بازار سرمایه ما دچار مشکل شود.

روحانی اضافه کرد: ما نمی‌خواستیم قیمت سوخت را برای سرانه مهم کشور ۵ برابر کنیم. این شد درآمد؟ اینکه ما قیمت سوخت را ۵ برابر کنیم که چه شود؟ ما بلد بودیم این کارها را انجام دهیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی از تغییرات کمیسیون تلفیق در لایحه بودجه اظهار داشت: اینکه ماشین لوکس را از مناطق آزاد وارد سرزمین مادر و اصلی کنیم و بعد بیاییم رانت بزرگی درست کنیم، این را ما نمی‌خواستیم. این رانت را هم ما بلد بودیم ولی نکردیم چراکه نمی‌خواستیم رانت به وجود آید. معیشت مردم برای ما مهم است.

رییس دولت تدبیر و امید افزود: ما هم معتقد به اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی هستیم ولی این کار باید به تدریج انجام شود. می‌گویند این ارز را گرفته ولی کالا گران‌تر است. می‌دانید نقل و انتقال ارز چقدر هزینه دارد؟ شما می‌دانید با این وضع تحریم‌ها نقل و انتقال مالی چگونه است؟ شما می‌دانید وضعیت حمل و انتقال کالاها چگونه است؟ بیمه چگونه است؟

روحانی با بیان اینکه اگر این ارز را تغییر دهید می‌دانید مردم با چه وضعیتی روبه‌رو می‌شوند، تصریح کرد: ما در چندین نوبت حساب کردیم. تنها راه حل این بود که ارز ۴۲۰۰ تومانی به تدریج اصلاح شود. برنج، شکر و حبوبات و… را به تدریج خارج کردیم. اصلاح باید تدریجی باشد. نگران معیشت مردم بودیم. نگران تورم بودیم.

وی با تاکید بر اینکه آنچه کمیسیون تلفیق تصویب کرده بود، نه با واقعیت و نه معیشت مردم انطباق داشت و نه منطبق با شکستن تحریم‌ها بود، خاطرنشان کرد: مجلس این تغییرات را نپسندید. تا اینجا حرفی برای گفتن نداریم چون اگر این روند ادامه می‌یافت، بودجه در شورای نگهبان رد می‌شد چون شاکله لایحه بودجه عوض شده بود.

رییس‌جمهور با اشاره به ماجرای بررسی لایحه بودجه سال ۹۹ در مجلس دهم ابراز داشت: اینکه چه کار کنیم، عین این مسئله را سال قبل هم داشتیم که کلیات لایحه بودجه رد شد که رئیس‌ مجلس گفت تغییرات کمیسیون تلفیق رد شده است و لایحه بودجه دولت بررسی شد. چرا این کار انجام نشد؟ پارسال هم این کار را کردند. مجلس عوض شده ولی قانون و آیین‌نامه همان سال است. امروز دولت نظر خود را به مجلس اعلام می‌کند پارسال هم همین داستان بوده و رویه اینچنین بوده است و استنباط خود را از قانون و مجلس اعلام می‌کنیم.

روحانی با بیان اینکه درست نیست سردارانی در میدان جنگ در برابر دشمنان باشد و عده‌ای پشت دشمنان علیه این سرداران سنگر بگیرند، عنوان کرد: همه باید یاری کرده و ما را کمک کنند. ما روزهای سختی را پشت سر می‌گذاریم. ما داخل یک جنگ هستیم. اگر کسی باور نکرده، باید در افکار خود تجدیدنظر کند. مگر می‌شود جنگ را انکار کرد؟ شکست ترامپ برخی را ناراحت کرده است. مگر می‌شود جنون و قانون‌شکنی ترامپ و جنگ تحمیلی را انکار کرد؟

وی با تاکید بر اینکه انکار دشمنان ننگ بوده و به ضرر کشور است، یادآور شد: مشکلات را می‌دانند که بخش اعظم آن به خاطر تحریم است ولی یک جمله هم نمی‌گویند. برخی از آنها فحش به آمریکا نمی‌دهند، تازه ادعای ضدآمریکایی بودن را هم دارند. فحش برای دولت است، فقط بلدند به رئیس‌جمهور فحش بدهند. ما یک دولت و ملت هستیم.

رییس دولت دوازدهم با تاکید بر اینکه در این شرایط سخت تحریم باید از تحریم‌ها فرصت بسازیم، بیان کرد: اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان به ۵۷۰۰ شرکت رسیده‌اند در حالی که در آغاز دولت ۵۰ شرکت بودند، از فرصت تحریم ایجاد شدند. اگر این تحریم نبود، برخی از این عزیزان شاید انگیزه نداشتند. کرونا معضل بود اما امروز چقدر از افراد در ساخت واکسن، دارو و تجهیزات کمک می‌کنند؟

روحانی ادامه داد: در فرصت کرونا ایثار و فداکاری از این ملت دیدیم که شبانه‌روز با اصول بهداشتی و واکسن کار کردند. راننده‌های عزیز ما شبانه‌روز کار کردند. از کشاورزان صنعتگران و فعالان ما تشکر می‌کنیم چراکه خدمات ما تعطیل نشد.

رئیس جمهور درباره برجام گفت: باید خدمت جامعه جهانی و مخصوصا کشورهای برجام که حالا ۴+۱ هستند و یا در آینده ممکن است ۵+۱ باشند به صراحت بگویم هیچ بندی از برجام عوض نخواهد شد و هیچ فردی هم به برجام اضافه نخواهد شد؛ ۵+۲ یا ۵+۳ نمی شود و این حرف های ناروا نباید گفته شود.

وی ادامه داد: برای این توافق سال ها فعالیت و مذاکره شده تا به این توافق رسیده اند، این توافق چیزی نیست که به سادگی به دست آمده باشد. اگر می خواهند به توافق بیایند اهلا و سهلا و اگر نمی خواهند هم اهلا و سهلا بروند دنبال زندگی شان؛ به هر حال ما کار خودمان را انجام می‌دهیم. احساس ما این است که افکار دنیا و سیاستمداران جهان و حتی سیاستمداران در خود آمریکا معتقدند که برجام می تواند برای امنیت، صلح و پیوند جامعه و تعامل کشورها مفید باشد و ما هم بر این مبنا حرکت می کنیم و پیش می رویم.

روحانی افزود: آمریکایی ها باید بدانند آنها تا امروز ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ هستند و هی بحث برجام نکنند. این بحث ایران نیست. بلکه قطعنامه مورد اتفاق شورای امنیت سازمان ملل است و شما هر لحظه که صبر کنید جرم بالایی انجام داده اید. چون ۲۲۳۱ را نقض کرده اید، پس به قانون و مقررات بین المللی برگردید؛ البته اگر برگشتید ما هم به طور کامل به تعهداتمان عمل خواهیم کرد، ولی ما قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض نکردیم که حالا بیاییم اصلاح کنیم. ما از قطعنامه خارج نشده ایم که بخواهیم به آن برگردیم.

رئیس جمهور در ادامه یادآور شد: من پیش از این هم گفته ام هفت صندلی بوده که ما شش تا روی آن نشسته ایم ولی یکی جنون ادواری گرفت و بیرون رفت. حالا یک ذره عقل پیدا کرده و آن جنون ادواری تمام شده پس به صندلی برگردد. به بقیه چه کار دارد. بقیه که سرجایشان نشسته اند. آمریکایی ها باید به قطعنامه ۲۲۳۱ و مصوبه شورای امنیت باز گردند. ما هر گونه حسن نیتی ببینیم پاسخش حسن نیت است. هر گونه اقدام در مقام عمل ببینیم پاسخش اقدام در مقام عمل است و اگر تعهد کامل ببینیم از طرف ما هم تعهد کامل خواهد بود.


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

2 × پنج =