روابط اجتماعی و موسیقی آلزایمر را دور می کند
یک روانپزشک گفت: با توجه به شرایط سخت زندگی در جامعه امروزی که استرس و فشارهای روانی افزایش یافته است. داشتن روابط اجتماعی و آموزش موسیقی عامل مهمی در جلوگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر است.
به گزارش پایگاه خبری “ججین“، فاطمه رضایی گفت: افراد باید با خانواده، دوستان، همسایگان و افراد با انرژی مثبت تماس تلفنی و رفت و آمد داشته باشند تا گرفتار آلزایمر نشوند.
وی اظهار داشت: بیماری آلزایمر زمانی پیش می آید که عوامل خطر بیماری دست به دست هم داده تا حدی به مغز فشار وارد می شود که دیگر قادر نباشد سلامت خود را حفظ یا ترمیم کند.
این متخصص روانپزشکی ادامه داد: با انتخاب روش زندگی سالم می توان عوامل خطر را کم کرد و توانایی مغز را افزیش داد تا مغز برای مدت طولانی تری سالم بماند، بهتر است برای به چالش کشیدن مغز افراد با یکدیگر معاشرت اجتماعی داشته باشند.
به گفته رضایی، همچنین لازم است برای به چالش کشیدن فکر بازی های مختلف مانند شطرنج، پازل، جدول کلمات و ارقام و بازی های حافظه ای انجام داد.
این روانپزشک، بازی های ذهنی و محاسباتی که ذهن را درگیر کند، یادگرفتن مهارتهای جدید، آموختن نوازندگی یک وسیله موسیقی یا زبان خارجی را از موارد دیگری بیان کرد که میتواند ذهن سالمند را تقویت کند.
رضایی افزود: توصیه می شود افراد از دوران کودکی و نوجوانی رژیم غذایی سالم و سرشار از سبزیهای تازه که بیشتر رنگ تیره داشته و دارای آنتی اکسیدان هستند، استفاده کنند.
این روانپزشک اضافه کرد: مصرف میوه هایی مانند انگور سیاه، تمشک، شاتوت، مواد پروتئینی و لبنی کم چرب، ماهی، حبوبات و انواع غلات نیز باعث پیشگیری از ابتلا به آلزایمر در میانسالی می شود.
وی تصریح کرد: برای پیشگیری از آلزایمر در بزرگسالی باید از استرس و خشم دوری کرد، مواد دخانی نباید مصرف نشود و در دوره میانسالی معاینههای پزشکی باید به طور منظم انجام شود، افراد بر وضع شنیداری، بویایی و بینایی خود باید دقیق باشند و در صورت کاهش ناگهانی یکی از این حسها به پزشک مراجعه و فشار و قند خون خود را کنترل کنند تا از ابتلا به این بیماری آزار دهنده ایمن بمانند.
رضایی هشدار داد: آلزایمر بیماری است که در سالهای اخیر بین سالمندان افزایش یافته و می تواند در آینده به چالش جدی در کشور تبدیل شود.
این روانپزشک، به فواید ورزش بری جلوگیری از ابتلا به آلزایمر اشاره کرد و گفت: فعالیت های منظم بدنی می تواند بر روی سلامت مغز نیز تاثیر بگذارد. مطالعات نشان داده افرادی که از لحاظ بدنی فعال هستند در معرض خطر کمتری برای ابتلا به بیماری آلزایمر و همچنین کاهش عملکردهای ذهنی هستند.
وی افزود: فعالیت های بدنی علاوه بر افزایش گردش خون باعث رشد مواد شیمیایی که به سلامت مغز کمک می کنند، می شود و از کاهش برخی از اتصالات مغز که با افزایش سن رخ می دهد پیشگیری می کند.
رضایی خاطرنشان کرد: ضربه های مکرر وارد شده به سر نیز عامل خطری است که می تواند به مغز آسیب رسانده و خطر ابتلا به آلزایمر را تشدید کند، افراد باید فشارهای عصبی را کاهش دهند و از تمرین های تمدد اعصاب استفاده شود.
تخمین زده می شود حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار بیماری مبتلا به آلزایمر در کشور وجود داشته باشد.
همچنین بر اساس گزارش جهانی بیماری آلزایمر ۲۰۱۸، هر سه ثانیه یک نفر در جهان به دمانس (زوال عقل) مبتلا میشود.
دمانس هفتمین علت مرگ در جهان است و هزینه درمان آن در سال ۲۰۱۸ در جهان بالغ بر یک تریلیون دلار است.
برچسب ها :آلزایمر ، ججین ، روابط اجتماعی ، موسیقی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰