رشد صادرات ایران به عراق در ۶ ماهه اول امسال

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق با اشاره به کاهش ۷۵ درصدی صادرات ایران به اروپا گفت: علیرغم تمام مشکلات صادرات ایران به عراق در ۶ ماهه ابتدای امسال رشد خوبی داشته است.

کد خبر : 108018
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 دی 1348 - 3:30

 

به گزارش پایگاه خبری “ججینبه نقل از خبرگزاری فارس، یحیی آل اسحاق رئیس اتاق مشترک ایران و عراق در رابطه با تجارت ایران و عراق گفت: حجم تجارت ایران و عراق در سال ۱۳۹۷ حدود ۱۳ میلیارد دلار و در ۶ ماهه اول سال جاری حدود ۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار بوده است بنابراین با این روند پیش‌بینی می‌شود تجارت امسال بین دو کشور به میزان سال گذشته برسد.

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق با بیان اینکه در ۶ ماهه ابتدای امسال تجارت بین دو کشور رشد داشته است افزود: برنامه‌ریزی دو کشور رسیدن به تجارت ۲۰ میلیارد دلاری در دراز مدت است.

 آل اسحاق افزود: با شرایطی که اکنون در عراق ایجاد شده، فعلا لطمه‌ای به تجارت ما به این کشور وارد نشده است و روابط تجاری ما مانند سابق در جریان است اما اگر شرایط به همین صورت ادامه یابد ممکن است تاثیری بر روند صادرات ما به این کشور داشته باشد.

وی با اشاره به اهمیت تجارت عراق در مقایسه با سایر کشورها و مناطق دنیا اظهار داشت: صادرات ما به کل اتحادیه اروپا در ۶ ماهه ابتدای امسال حدود ۴۷۷ میلیون دلار بوده و اگر این رقم را با صادرات ۶ ماهه به کشور عراق که بیش از ۴ میلیارد دلار است مقایسه کنیم به اهمیت تجارت به این کشور پی خواهیم برد.

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق با بیان اینکه تجارت ایران با اروپا در ۶ ماهه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۵ درصد کاهش یافته است گفت: اما علیرغم نارسایی‌ها و فشار بدخواهان، تجارت ایران با عراق طی این مدت رشد داشته است.

وی با تاکید بر حضور در بازارهای منطقه بیان داشت: پایداری روابط سیاسی و امنیتی به تعاملات اقتصادی بستگی دارد.

آل اسحاق گفت: بازار عراق تا ۲۰ سال آینده زمینه خوبی برای فعالیت تجاری و سرمایه‌گذاری دارد بنابراین علیرغم اینکه دشمنان و بدخواهان ما نمی‌خواهند ما در این بازار حضور داشته باشید باید تمام تلاش خود را برای توسعه همکاری با این کشور انجام دهیم.

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق افزود: برای توسعه همکاری با کشور عراق صادرات کالاهای با کیفیت یکی از شروط اصلی است در حالی که متاسفانه برخی تجار و بازرگانان با اصرار طرف خریداری اجناس درجه ۲ و ۳ را به این کشور صادر می‌کنند و این باعث می‌شود تا این ذهنیت در مصرف‌کنندگان کالاهای تولید ایران در عراق ایجاد شود که کالاهای ایرانی از کیفیت لازم برخوردار نیست.


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نوزده + شش =