دو بازار مهم روند رشد کلی صادرات جهانی دستگاههای دیجیتال را در سال ۲۰۱۸ جلو میبرند؛ اول بازار گوشیهای موبایل که موبایلهای هوشمند پیشرفته محبوبترین محصول آن هستند و دوم بازار کامپیوترهای اولترابوک که در آن محصولات شرکت اپل و اولترابوکهای مبتنی بر ویندوز ۱۰ بیشترین متقاضی را دارند.
رشد بازار دستگاههای دیجیتال پیشرفته
پیشبینی میشود ۹ درصد از کل موبایلهای هوشمند فروخته شده تا سال ۲۰۲۱ از شبکه ۵G پشتیبانی میکنند
به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، افزایش دسترسی به اینترنت و تکنولوژیهای جدید، تمایل به خرید محصولات و دستگاههای دیجیتال را هم بالا برده است. با این اوصاف صادرات و فروش جهانی انواع دستگاههای دیجیتال هم در سالهای اخیر روند رو به رشدی داشته است.
جدیدترین بررسیهای انجام شده موسسه تحقیقاتی گارتنر در این زمینه نشان میدهد که صادرات جهانی دستگاههای دیجیتال شامل کامپیوترهای شخصی، تبلتها و گوشیهای موبایل در سال ۲۰۱۷ به ۲۸/ ۲ میلیارد دستگاه رسیده است. کارشناسان این موسسه انتظار دارند صادرات این محصولات تا پایان سال ۲۰۱۸ با رشد سالانه ۱/ ۲ درصدی به مجموع ۳۲/ ۲ میلیارد دستگاه برسد.
«رانجیت آتوال» از کارشناسان موسسه گارتنر در این مورد میگوید: «مصرفکنندگان تکنولوژیهای متنوعی برای انتخاب پیش روی خودشان دارند و این موضوع دو چالش مهم را برای شرکتهای تولیدکننده ایجاد میکند؛ اول رقابت برای کسب سهم بیشتر از بازار و دوم حفظ جایگاه و باقی ماندن در بازار است. درست به همین دلیل هم هست که حالا خریداران بیشتر از آنکه به قیمت محصولات توجه کنند به کیفیت و ارزش افزوده آنها توجه دارند.»
ثبات بازار کامپیوتر در سال جدید
براساس بررسیهای انجام شده، کارشناسان گارتنر پیشبینی کردهاند که صادرات جهانی کامپیوترهای شخصی قدیمی شامل دسکتاپ و نوتبوک در سال ۲۰۱۸ کاهش سالانه ۴/ ۵درصدی را تجربه خواهد کرد و در این میان صادرات نوتبوکها کاهش بیشتری خواهد داشت. بازار اولترابوکهای پیشرفته اما تنها بخش بازار کامپیوتر است که در سال ۲۰۱۸ رشد خواهد داشت. تحلیلگران بازار کامپیوتر معتقدند قیمت انواع DRAM از ماه ژوئن سال ۲۰۱۶ تا دو برابر افزایش پیدا کرده است و همین موضوع باعث شده است که قیمت تمامشده کامپیوترهای شخصی از نیمه اول سال ۲۰۱۷ افزایش پیدا کند. آنها انتظار دارند که این روند احتمالا در سال ۲۰۱۸ هم ادامه داشته باشد.
رشد بازار موبایلهای هوشمند مبتنی بر ۵G
بررسیهای گارتنر همچنین نشان میدهد که صادرات جهانی انواع گوشیهای موبایل در سال ۲۰۱۸ با رشد سالانه ۶/ ۲ درصدی به مجموع ۹/ ۱میلیارد دستگاه برسد. این در حالی است که انتظار میرود فروش جهانی موبایلهای هوشمند در سال ۲۰۱۸ رشد سالانه ۲/ ۶ درصدی داشته باشد تا به این ترتیب ۸۷ درصد از فروش کل بازار گوشیهای موبایل را به خود اختصاص بدهند. «روبرتا کوزا» یکی از کارشناسان گارتنر در این مورد میگوید: «ما انتظار داریم فروش آیفونهای اپل در سال ۲۰۱۸ تا بیش از حد متوسط رشد کند. در واقع معرفی مدلهای جدید که کمک زیادی به رشد چرخه جایگزینی با مدلهای قدیمی میکنند، عامل اصلی این رشد در سال جدید میلادی خواهد بود.» تولیدکنندگان موبایلهای هوشمند در سال ۲۰۱۸ تمرکز بیشتری روی عرضه دستگاههایی با تجربههای شخصیسازی بهتر از طریق هوش مصنوعی، دستیارهای شخصی مجازی و رابطهای کاربری طبیعیتر میکنند.
این در حالی است که این شرکتها از امکانات شناسایی بیومتریک هم برای امنیت بیشتر این دستگاهها بهره میبرند. بررسیها نشان میدهد گوشیهای موبایل مبتنی بر شبکه ۵G در سال ۲۰۱۹ به بازار خواهند آمد، یعنی زمانی که شبکههای ۵G در بعضی کشورهای منتخب مانند آمریکا و کرهجنوبی بهکار گرفته خواهند شد. کارشناسان موسسه گارتنر پیشبینی کردهاند که ۹ درصد از کل موبایلهای هوشمند فروخته شده تا سال ۲۰۲۱ از شبکه ۵G پشتیبانی میکنند. بهطور کلی شبکه ۵G امکانات چشمگیری برای سرویسهای استریم فیلم و ویدئو و همچنین اپلیکیشنهای هوش مصنوعی فراهم میآورد.
برچسب ها :اقتصاد ، اینترنت ، بازار دستگاههای دیجیتال پیشرفته ، بورس ، ججین ، دیجیتال ، وضعیت ، کامپیوتر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰