رزمندگان عراقی در آستانه فتحالفتوح دیگر/فروریختن آخرین دژ داعش
آزادسازی شهر تلعفر عراق که از اهمیت استراتژیک برخوردار است، می تواند فتح الفتوح دیگری پس از آزادی شهرهای فلوجه، الرمادی و موصل برای عراقیها رقم بزند.
به گزارش پایگاه خبری ججین به نقل خبرگزاری مهر،رامین حسین آبادیان: «حیدر العبادی» نخست وزیر عراق بامداد یکشنبه با قرائت بیانیه ای آغاز عملیات نظامی برای آزادسازی «تلعفر» در غرب موصل از سیطره گروه تروریستی داعش را اعلام کرد. «حیدر العبادی» در حالی که لباس نظامی برتن داشت در بیانیه ای تلویزیونی گفت: «این قهرمانان هستند که برای آزادسازی تلعفر آماده می شوند. به داعشی ها می گویم که راهی جز تسلیم یا کشته شدن ندارید». منابع عراقی پیش از این از پخش هزاران اعلامیه توسط هواپیماهای نیروی هوایی این کشور در مرکز شهرستان «تلعفر» در غرب موصل خبر داده بودند. در این اعلامیه ها از اهالی تلعفر خواسته شده بود که خودشان را از الان آماده کنند چرا که نبرد نزدیک و پیروزی به خواست خدا قریب الوقوع است.
شهر تلعفر در استان نینوا واقع شده است. این شهر در سال ۲۰۱۴ توسط گروه تروریستی ـ تکفیری داعش اشغال شد؛ همچون شهر موصل. تعداد ساکنان شهر تلعفر به بیش از ۷۵ هزار نفر می رسد و از این حیث، دومین شهر بزرگ نینوا محسوب می شود. ازآنجایی که شهر تلعفر تنها حدود ۵۰ کیلومتر از شهر آزادشده موصل در نینوا فاصله دارد، نیروهای امنیتی بهتر می توانند نقشه آزادسازی این شهر را به نتیجه برسانند. تروریست های داعش پس از اشغال شهر تلعفر به منظور حاکم کردن موجی از ترس و وحشت، جنایت های زیادی را علیه ساکنان آن به ویژه علیه ترکمان ها مرتکب شدند. اکنون که نیروهای عراقی عملیات آزادسازی این شهر پس از آزادی موصل را کلید زده اند، داعشی ها که پیشتر تحت محاصره بودند، اکنون به شدت دستپاچه شده اند.
شهر تلعفر از اهمیت استراتژیک بالایی برخوردار است و نیروهای عراقی در صورت تسلط بر آن تقریبا تمامی خطوط ارتباطی داعش از سوریه به عراق را مختل می کنندشهر تلعفر واقع در استان نینوا از اهمیت استراتژیک بالایی برخوردار است و نیروهای عراقی در صورت تسلط بر آن می توانند تقریبا تمامی خطوط ارتباطی داعش از سوریه به عراق را مختل کنند، چراکه شهر تلعفر در مسیر موصل به سوریه واقع شده است. تروریست های تکفیری داعش همواره روی خطوط ارتباطی سوریه به عراق از طریق شهر تلعفر حساب ویژه ای می کردند. از سوی دیگر، در میان مناطق و شهرهای استراتژیک در عراق اکنون تنها این شهر تلعفر است که تحت تصرف داعش قرار دارد؛ پیشتر نیروهای عراقی موفق شدند شهرهای استراتژیکی همچون فلوجه، الرمادی و موصل را به طور کامل از لوث تروریست های تکفیری داعش خارج سازند. نکته قابل تأمل دیگر در خصوص شهر تلعفر این است که ترکیبی از جمعیت های ترکمان، کرد، عرب، شیعه، سنی و مسیحی در این شهر زندگی می کنند و این مسأله موجب ایجاد حساسیت های زیادی برای تلعفر شده است.
طبق آنچه که مقامات و فرماندهان نظامی عراقی اعلام کرده اند درشرایط کنونی بیش از ۱۸۰۰ عنصر تکفیری داعش در شهر تلعفر و مناطق واقع در حومه این شهر مستقر هستند. استقرار تروریست های داعش در مناطق حومه شهر تلعفر بدون شک روند پیشروی نیروهای عراقی را با نوعی کندی مواجه خواهد ساخت. از سوی دیگر، استقرار داعشی ها در حومه تلعفر به نیروهای عراقی این امکان را می دهد که شمار بیشتری از آنها را به هلاکت رسانده و تلفات بسیار سنگین تری را به آنها تحمیل کنند. بدون شک رسیدن خبر شکست سنگین داعش از حومه تلعفر به داخل شهر، روحیه تکفیریها را به شدت تضعیف خواهد کرد و به تبع آن، ضریب موفقیت عملیات رزمندگان عراقی در داخل شهر بیش از پیش افزایش پیدا خواهد کرد.
تلعفر در مرکز یک مثلث مرزی قرار دارد که سه ضلع آن را سوریه، عراق و ترکیه تشکیل می دهند؛ بنابراین یکی از مهمترین ویژگی های استراتژیک تلعفر موقعیت جغرافیایی آن استافزون براین، ازجمله دیگر اهمیت های شهر تلعفر واقع در استان نینوا می توان به این مسأله اشاره کرد که تلعفر در مرکز یک مثلث مرزی قرار دارد که سه ضلع آن را سوریه، عراق و ترکیه تشکیل می دهند؛ برهمین اساس یکی از مهمترین ویژگی های استراتژیک شهر تلعفر موقعیت جغرافیایی آن محسوب می شود که در واقع نوعی حلقه ارتباطی میان سه کشور سوریه و عراق ترکیه به شمار می رود. تسلط نیروهای عراقی بر این شهر، تردد تروریست های تکفیری داعش در مرزهای سوریه، عراق و ترکیه را با مشکلات جدی مواجه خواهد ساخت. درست به همین دلیل است که عملیات آزادسازی شهر تلعفر از اهمیت ویژه ای حتی برای سوریه و ترکیه برخوردار است. اکنون که رایزنی ها میان جمهوری اسلامی ایران و ترکیه برای کنترل مناطق مرزی و تقویت روند مبارزه با تروریسم در این مناطق افزایش پیدا کرده، عملیات آزادسازی شهر تلعفر نیز به دلیل موقعیت مرزی استراتژیک آن، دوچندان شده است.
تروریست های تکفیری داعش با از دست دادن شهر استراتژیک تلعفر واقع در استان نینوا متحمل خسارت های سنگینی می شوند؛ چرا که این شهر مسیر مواصلاتی به سمت الرقه سوریه نیز محسوب می شود که تکفیریها از آن برای تردد و رفت و آمد به الرقه استفاده می کردند. اکنون که شهر تلعفر در آستانه آزادسازی قرار دارد، عناصر تروریستی داعش به خوبی می دانند که در آینده برای نقل و انتقال به الرقه از سوی عراق، دچار مشکلات عدیده ای خواهند شد. به همین دلیل، تروریست های داعش بدون شک از تمامی ظرفیت های خود در کشتار غیرنظامیان و استفاده از آنها به عنوان سپر انسانی و همچنین بمب گذاری مناطق مختلف، بهره برداری خواهند کرد تا شاید به زعم خود مانع از پیشروی های گسترده رزمندگان عراقی به سمت تلعفر شوند.
در این میان، نباید از نقش مهم و مؤثر نیروهای حشد شعبی در جریان عملیات آزادسازی شهر تلعفر واقع در استان نینوا چشم پوشید. بدون شک نیروهای حشد شعبی در این عملیات نقش استراتژیکی را ایفا خواهند کرد؛ همانگونه که در عملیات های بزرگ آزادسازی شهرهای فلوجه و موصل ایفاگر نقش بسیار مهمی بودند. نیروهای حشد شعبی از زمان تأسیس این گروه یعنی از سال ۲۰۱۴ تاکنون تنها در عملیات آزادسازی شهر الرمادی مشارکت نداشتند که البته همین عدم مشارکت نیز آسیب های جدی را به روند عملیات نظامیان عراقی وارد کرد. اکنون دوران آزمون و خطا به پایان رسیده است، «حیدر العبادی» نخست وزیر عراق به خوبی ضرورت حضور نیروهای مخلص و کارآزموده حشد شعبی در عملیات تلعفر را تشخیص و دستور مشارکت آنها در این عملیات را صادر کرد.
خبر حضور بیش از ۲۰ هزار نیروی حشد شعبی در عملیات تلعفر لرزه به اندام تروریست های تکفیری داعش انداخته استدرهمین ارتباط، احمد الاسدی، سخنگوی حشد شعبی عراق گفت: «۲۰ هزار نیروی حشد شعبی در نبرد آزادسازی تلعفر مشارکت خواهند کرد. فرمانده کل نیروهای مسلح ساعت شروع عملیات تلعفر را اعلام می کند. بر اساس اطلاعاتی که ما در اختیار داریم، خارجی ها در میان داعشی هایی که در تلعفر هستند، حضور دارند که ما هویت آنها را نمی دانیم. نبرد آزادسازی تلعفر نیاز به وقت طولانی ندارد بلکه چند هفته زمان می برد. حشد شعبی شامل همه طیف های عراقی است و بر اساس اصول ملی است». اظهارات سخنگوی نیروهای حشد شعبی پس از آن بیان شد که برخی اخبار ضد و نقیض حاکی از عزم حشد شعبی برای عدم مشارکت در عملیات آزادسازی تلعفر بود. پیشتر جواد الطلیباوی اعلام کرده بود که حشد شعبی به دلیل حضور نظامیان آمریکا در عملیات تلعفر، در این عملیات شرکت نمی کند. با این حال، خبر حضور بیش از ۲۰ هزار نیروی حشد شعبی در عملیات تلعفر لرزه به اندام تکفیریهای داعش انداخته است.
درنهایت نباید از توطئه های ایالات متحده آمریکا برای به شکست کشاندن عملیات آزادسازی شهر تلعفر نیز غافل شد. آمریکایی ها در طول بیش از دو سال گذشته ثابت کرده اند که در هیچ نبردی در عراق نه تنها نقش مثبتی ایفا نکرده اند، بلکه همواره با توطئه چینی های غیرمستقیم و عملیات های نظامی متجاوزانه مستقیم در راستای به شکست کشاندن این نبردها گام برداشته اند. آمریکایی ها تاکنون دهها نفر از اعضای حشد شعبی را در حملات نظامی مستقیم به شهادت رسانده اند؛ البته آنها هر بار پس از انجام این عملیات های تجاوزکارانه مدعی شدند که حملات به صورت اشتباهی انجام شده است! اکنون نیز بیم آن می رود که ایالات متحده آمریکا با اقدامات خصمانه خود علیه حشد شعبی و نظامیان عراقی و هدف قرار دادن اشتباهی! مواضع آنها روند عملیات آزادسازی تلعفر را با مخاطره مواجه سازد.
telegram.me/jajinnews
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰