راهکارهای مقابله با عوارض شبکاری

برخی از راهکارهای موثر برای برطرف کردن مشکلات ناشی از شب‌کاری را به شما معرفی می کنیم

کد خبر : 43367
تاریخ انتشار : پنجشنبه 16 فروردین 1397 - 23:00

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین، کار کردن در شیفت‌شب صرفنظر از اینکه فرد سحرخیزی بوده یا عادت به شب‌ بیداری داشته باشید، دردسرساز است. پزشکان، پرستاران، آتش‌نشانان و رانندگان کامیون از جمله افرادی هستند که مجبور به کار کردن در شیفت‌شب می‌شوند. نکاتی وجود دارد که با در نظر گرفتن آنها می‌توان تا اواخر وقت و ساعات اولیه روز به‌خوبی فعالیت داشت.کار کردن در شیفت‌شب یا کار کردن در مدت زمان زیاد با مشکلات متعددی برای سلامتی مرتبط است که شامل افزایش مشکلات سوخت‌وساز، بیماری قلبی، چاقی، مشکلات گوارشی و برخی انواع سرطان می‌شود.همچنین کار کردن در شیفت‌شب ممکن است در توانایی بدن برای مرمت آسیب دیدگی DNA ناشی از فرایندهای طبیعی سلولی اختلال ایجاد کند.سایت مدیکال نیوز تودی در ادامه به برخی از راهکارهای موثر برای برطرف کردن مشکلات ناشی از شب‌کاری اشاره کرده که به شرح زیر است:

 

کنترل قرارگرفتن در معرض نور

هنگام عصر و با تاریک شدن هوا ملاتونین در بدن ترشح می‌شود و فرد احساس خواب دارد در حالی که در روز میزان ترشح ملاتونین کاهش یافته و ترشح کورتیزول افزایش می‌یابد. نور مصنوعی همچون نور خورشید بر ساعت درونی بدن تاثیر می‌گذارد. بنابراین زمانبندی قرار گرفتن در معرض نور می‌تواند به تغییر چرخه خواب بدن کمک کند. افرادی که در شیفت‌شب کار می‌کنند می‌توانند با قرار گرفتن در معرض روشنایی بدن خود را در حالت هوشیار قرار دهند.

مدیریت الگوی خواب

برخی از افراد بدون هیچ‌مشکلی در طول شب کار می‌کنند در حالی که برخی دیگر احساس خستگی و کمبودخواب دارند زیرا بدن به‌گونه‌ای طراحی شده تا در زمان شب به خواب رود. بدن انسان توسط ساعت درونی بدن کنترل می‌شود که کار کردن در شیفت‌شب موجب می‌شود فرد از طریق تلاش برای هوشیار بودن در طول شب با ریتم طبیعی بدن مقابله کند. افرادی که مجبور به کار کردن در شیفت‌شب هستند باید خواب خود را در طول روز و احساس خستگی را در شب کنترل کنند.

چرت زدن

خوابیدن کوتاه‌مدت یکی از فاکتورهای اصلی سلامت کار در شب است. در حالی که چرت‌زدن پیش از شروع کار می‌تواند به مقابله با خستگی کمک کند خوابیدن برای مدت زمان کوتاه در طول کار هم ضروری است.

توجه به رژیم غذایی

زمانی که ریتم طبیعی و روزانه بدن از تعادل خارج می‌شود سوخت‌وساز بدن هم دچار این وضعیت می‌شود. افرادی که در شیفت‌شب کار می‌کنند بیشتر احتمال دارد دچار سندرم متابولیک شوند. همچنین خطر اضافه وزن در آنان به‌دلیل رژیم غذایی نامناسب و اختلال در ساعت درونی بدن افزایش می‌یابد. لذا تنظیم تغذیه و برنامه‌ریزی برای وعده‌های غذایی با توجه به شرایط شب بیداری و برای حفظ هوشیاری و در عین حال آرامش در طول شب ضروری است.

مصرف کافئین

کافئین ماده محرک است. زمانی که کافئین به‌درستی مصرف شود، می‌تواند درهنگام کار هوشیاری فرد را حفظ کند هر چند استفاده نامناسب از آن مشکلات گوارشی ایجاد می‌کند.

 


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

20 − هشت =