مسائل اساسی و دارای اهمیت در برنامه هفتم آورده شده است/ تمهیدات لازم برای مهار تورم و رشد تولید

رئیس جمهور گفت: ده‌ها سال است که در کشور برنامه نوشته می‌شود ولی سخن در اجرای برنامه است؛ نسبت به علت عدم اجرای بخشی از قسمت‌های برنامه‌های قبلی آسیب‌شناسی کردیم و با نگاه خوشبینانه حدود ۴۰ درصد از برنامه‌ها اجرا شده است.

کد خبر : 676379
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 دی 1348 - 3:30

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری تسنیم، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور صبح امروز در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی که به‌منظور تقدیم لایحه برنامه هفتم توسعه حضور یافته بود، طی سخنانی درباره روند تدوین این برنامه اظهار داشت: سیاست‌های ابلاغی در اواخر شهریور سال ۱۴۰۱ نسبت به برنامه هفتم از سوی مقام معظم رهبری به دستگاه‌ها ابلاغ شد و سازمان برنامه بودجه درگیر بودجه ۱۴۰۲ بود که کار برنامه هفتم از دی‌ماه در این سازمان آغاز شد و پیش‌نویس تا اسفندماه تهیه شد.

وی افزود: این برنامه در جلسات دولت در فروردین و اردیبهشت مورد بررسی قرار گرفت و بعد از رفت‌و‌برگشت‌ها امروز تقدیم مجلس خواهد شد. دیدگاه‌ها و نظرات بسیاری از صاحب‌نظران در تدوین برنامه گرفته شده و شش برنامه قبلی قابل ارزیابی است و تجارت آن در نظر گرفته شده است. ده‌ها سال است که در کشور برنامه نوشته می‌شود ولی سخن در اجرای برنامه است؛ نسبت به علت عدم اجرای بخشی از قسمت‌های برنامه‌های قبلی آسیب‌شناسی کردیم و با نگاه خوشبینانه حدود ۴۰ درصد از برنامه‌ها اجرا شده است.

رئیس‌جمهور عنوان کرد: اساس برنامه الهام گرفته از سیاست‌های ابلاغی، استفاده از تجارب برنامه‌های گذشته بود. در برنامه دو نگاه قابل توجه وجود دارد، یکی نگاه به توانمندی‌ها و ظرفیت‌ها یعنی همه ظرفیت‌های خصوصی و دولتی برنامه بنویسیم. دوم اینکه برنامه باید در جهت حل مشکلات و رشد و توسعه نوشته شود.

رئیسی اظهار داشت: ممکن است برخی دستگاه‌ها و شهرها بگویند «چرا به شهر و اداره‌ی ما توجه نشده است»، این نگاه که برنامه را محل اصلاح قوانین و مسائل موجود قرار بدهیم، درست نیست؛ البته دغدغه این عزیزان به‌حق است ولی جای آن، این‌جا نیست. مشکلات و مسائل موجود باید در سایر قوانین جاری دنبال شود، هم‌چنین نباید تمامی مسائل ریز و درشت در برنامه آورده شود.

وی با بیان اینکه مسئله‌محوری و نگاه به اولویت‌ها مورد توجه قرار گرفته است، خاطر نشان کرد: در برنامه هفتم سه سند داریم؛ یکی مستندات، تحلیل‌ها و راهکارهای تحلیلی است، دوم سند برنامه است که برنامه‌ها، مسائل و احکامی که پیش‌بینی شده در آن آورده شده است و این لایحه برنامه هفتم است که تقدیم می‌شود. سند سوم مربوط به مقرراتی است که برداشت دولت است که نیازی به قانون ندارد و دولت می‌تواند به آن عمل کند؛ این سند قابل مراجعه است اما برای گرفتن رأی تقدیم مجلس نمی‌کنیم ولی اطلاع مجلس از آن، مفید خواهد بود.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: از جمله نکات مهمی که در برنامه دیده شده، مردم‌محوری است؛ اگر در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نقش مردم را درست تعریف کردیم و به آنان میدان دهیم و نقش دولت هدایت، حمایت و نظارت باشد، روح برنامه‌های قبلی است.

رئیسی با بیان اینکه در کشور در حوزه‌های بودجه، برق، آب، بودجه و انرژی ناتراضی داریم، گفت: در آغاز کار دولت با ناتراضی‌هایی مواجه بودیم؛ در برق ۲۲ هزار مگاوات کسری داشتیم و در این مدت ۷ هزار ماگاوات اضافه شد و برای ۳۵ هزار مگاوات برنامه‌ریزی شده است. کارها آغاز شده و برق صنعت را از خانگی جدا می‌کنیم تا شاهد قطعی برق و کاهش تولید نباشیم. این‌ها با مدیریت حل می‌شود تا در برق خانگی خاموشی نداشتیم.در حوزه آب، برق، گاز و نفت اقدامات مهمی آغاز و انجام شده و به مردم گزارش داده خواهد شد که ناتراضی‌ها جبران می‌شود. در این حوزه‌ها عقب‌ماندگی داریم.

وی با تأکید بر لزوم پرداختن به حوزه ترانزیت و اقتصاد دریا، اظهار داشت: این مسئله در برنامه آورده شده است؛ ارتباط ما با دریا بیش از ۳ هزار کیلومتر است و آن‌چنان که باید تاکنون از این ظرفیت استفاده نکرده‌ایم. امنیت غذایی از دیگر حوزه‌های مهم پیش‌بینی‌شده در برنامه است؛ مسئله استقلال در نهاده‌های دامی دنبال می‌شود تا با استفاده از ظرفیت‌های کنونی به استقلال برسیم.

رئیس‌جمهور با توجه به وعده دولت برای ساخت ۴ میلیون مسکن در ۴ سال، گفت: عده‌ای می‌گویند شما قول داده‌اید که سالی یک میلیون مسکن بسازید؛ بنده جواب می‌دهم که این قانون کشور است و باید ساخته شود و آن‌هایی که در گذشته نساختند، باید جواب دهند. این مصوبه مجلس، نیاز کشور و وعده‌ی ماست؛ ما این مهم را دنبال خواهیم کرد و می‌خواهیم مجلس شورای اسلامی همکاری‌های لازم را مانند گذشته داشته باشد.

رئیسی با یادآوری اینکه در برنامه هفتم درخصوص مسئله رشد جمعیت پیش‌بینی‌های خوبی انجام شده است، تصریح کرد: مسئله سلامت، آموزش، آموزش عالی، ارتقای علم از جمله موارد دیگر در برنامه هفتم توسعه است.

وی بیان کرد: مهم‌ترین بخش این برنامه، تحول نظام اداری است؛ اگر ادارات چابک و فعال نباشند این موارد و مصوبات اجرایی نمی‌شود. اجرای همه‌ی این برنامه‌ها در گرو سازمان اداری فعال و جهادی است؛ مشکلات اداری و نظام بروکراسی همه را رنج می‌دهد. افزایش بهره‌وری از محورهای مهم برنامه هفتم است و اگر بهره‌وری افزایش نیابد و رشد سرمایه‌گذاری نداشته باشیم، به رشد اقتصادی دست نمی‌یابیم.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: در این حوزه سه نکته مد نظر است؛ یکی پیشرفت اقتصادی همراه با عدالت طبق سند آمایش سرزمینی که بر مبنای سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و جذب سرمایه‌های مردم و فعالان اقتصادی است. نکته دوم تحول علمی، اجتماعی و فرهنگی بوده و نکته سوم نیز ارتقای نظام مدیریت کشور و اصلاح نظام اداری است. این موارد با افزایش بهره‌وری امکان‌پذیر است.

رئیسی گفت: این برنامه با نگاه مهار تورم تدوین شده است؛ برای مهار تورم باید رشد نقدینگی و پایه پولی کنترل شود. بانک‌های موجود در کشور سه دسته هستند؛ یکی بانک‌های سالم و خوب، دوم بانک‌های دارای مشکل اما امکان اصلاح و احیا و سوم بانک‌هایی که امکان اصلاح‌شان وجود ندارد. ما نسبت به دسته سوم اقدام کرده‌ایم و آن‌ها را از گردانه نظام بانکی حذف می‌کنیم تا وضعیت نظام بانکی مساعد شود. با مجموعه‌ی بانکی که حاضر نیست به مقررات تن دهد و پولش به تولید نمی‌آید، نمی‌توانیم ادامه دهیم. این عرصه باید متحول شود و این اقدام شروع شده است. اقدامات دولت باید همراه با کنترل رشد نقدینگی و پایه پولی باشد تا به مهار تورم دست یابیم.

وی درباره تلاش دولت برای کاهش کسری بودجه، بیان کرد: یک پایه‌ی تورم مسئله کسری بودجه است؛ سال گذشته با همکاری مجلس تلاش کردیم منابع و مصارف با هم هم‌خوانی داشته باشد و کسری آن‌چنانی نداشته باشیم و این مسئله حاصل شد. در ابتدای دولت ۴۸۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داشتیم ولی برای ایجاد منابع، بدون استقراض از بانک مرکزی تلاش شد تا کسری بودجه جبران شود و امسال هم بنا داریم کسری بودجه نداشته باشیم.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: در این دولت برای ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری گام‌های خوبی برداشته شده و در برخی مناطق در این‌باره خوب کار شده و باید اشتغال واقعی داشته باشیم که همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده و هست.

رئیسی عنوان کرد: در برنام هفتم نسبت به انرژی، ترانزیت، گردشکری، کشاورزی، صنعت و معدن و اقتصاد دیجیتال پیش‌بینی کرده و تلاش کردیم آن‌چه دارای اهمیت، اولویت و اساس مسائل اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است ذکر شود. امیدواریم ضمن تجربه برنامه‌های گذشته، این برنامه به‌صورت برنامه‌ای قابل اجرا، قابل سنجش و قابل نظارت تصویب شود.

وی خاطر نشان کرد: اعضای دولت آمادگی دارند در هر کمیسیونی درباره برنامه هفتم حاضر شده و توضیحات لازم را تبیین کنند؛ تصمیم با مجلس است و امیدواریم در زمان مناسب نهایی و به دولت ابلاغ شود.

رئیس‌جمهور گفت: بنای ما این بوده که سازمان برنامه و بودجه، فقط درباره مسئله بودجه نباشد و نسبت به اجرای «بند به بند» برنامه پیگیری کنند و مجلس و مردم را در جریان قرار دهند.

رئیسی در پایان از رأی اعتماد مجلس به صحرایی برای آموزش و پرورش و علی‌آبادی برای وزارت صمت قدردانی و بیان کرد: معرفی آقای نیکبخت بعد از بررسی‌های بسیار بنده نسبت به گزینه‌های مختلف انجام شده و صلاحیت علمی و عملی را در او دیده و تأیید می‌کنم. بنده دیدم او از کف وزارت جهاد و از نیکشهر و سیستان و بلوچستان به معاونت وزیر رسیده و صلاحیت وزارت را دارد؛ امیدواریم با کمک دولت و مجلس در این وزارتخانه موفق شود.

 


 

 

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نه + 19 =