ذخایر اسکناس بانک مرکزی از هر روز دیگر بهتر است
رئیس جمهور هدف تحریمهای ضد ایرانی آمریکا را تاثیرگذاری بر توسعه کشور و رفاه مردم دانست و با تاکید بر اینکه بدون تردید، واشنگتن به هدف نخواهد رسید، اظهارداشت: بودجه ۱۳۹۸ کل کشور، متناسب با تحریمهای ظالمانه آمریکا تنظیم شده است.
به گزارش پایگاه خبری “ججین“، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز سه شنبه هنگام ارائه لایحه بودجه ۹۸ به مجلس شورای اسلامی در جمع نمایندگان گفت: تحریم بر زندگی مردم بی تاثیر نیست اما آمریکا قطعا شکست می خورد و با همراهی مجلس، حمایت مردم و هدایت رهبر معظم انقلاب، بر مشکلات غلبه می کنیم.
روحانی گفت: خداوند بزرگ را سپاسگزارم که همانند سالهای گذشته در موعد قانونی بودجه سال ۹۸ را تقدیم مجلس شورای اسلامی می کنیم.
رئیس جمهور ضمن تسلیت ارتحال حضرت آیتالله هاشمی شاهرودی رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام، افزود: ایشان پس از ماهها رنج و درد بدرود حیات گفتند و من خدمت شما نمایندگان محترم و حوزههای علمیه مقام معظم رهبری و بویژه بیت معظم ایشان تسلیت عرض میکنم.
روحانی همچنین با تبریک ولادت با سعادت حضرت عیسی مسیح(ع)، اظهار داشت: وجود مقدس عیسی بن مریم(ع) همواره برای بشریت و جهان دیروز، امروز و حتی فرداست و در روایات هم آمده که او هم در کنار مهدی موعود(عج) ظهور خواهد کرد و ما مسلمانها در زیارتهایمان در بقاء متبرکه از انبیاء بزرگ و از جمله از عیسی مسیح(ع) یاد میکنیم و قبل از آنکه نام پیامبر خودمان را ببریم نام انبیاء بزرگ را هم میبریم و بر آنان درود میفرستیم.
رئیس جمهور ادامه داد : ما همواره خواهان وحدت و اتحاد و انسجام میان همه ادیان ابراهیمی هستیم و اگر کسی به ما ظلم و تجاوزی نداشته باشد، همواره روابطمان نسبت به همه مسیحیان، یهودیان و همچنین زرتشتیان یک روابط برادرانه نسبت به دین خدا و توحید و دوستی و محبت است و امیدواریم این عید برای همه مسیحیان، مسلمانان و ایرانیان مبارک باشد.
روحانی با بیان اینکه لایحه بودجه سال ۹۸ در شرایطی تقدیم مجلس شورای اسلامی میشود که از اواخر سال گذشته با شرایط فشار و تحریم، ظالمانه آمریکا مواجه شدیم، گفت: دی ماه امسال، ان شاءالله برای مردم ماه پر برکتی خواهد بود و همچنین بهمن که چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی را گرامی میداریم.
رئیس جمهور تصریح کرد: در ابتدا و انتهای دی ماه سال گذشته با مشکلاتی مواجه شدیم و همان حوادث اوایل دی ماه باعث شد تا آمریکاییها با برداشت غلط و تصور ناروا، اواخر دیماه موضعگیری جدیدی را علیه جمهوری اسلامی ایران و توافق هستهای اعلام کنند و بعد هم در هر مقطعی، قدمی، فریادی، صحبتی و تحریکی داشتند تا به خیال خام خودشان به اهداف مورد نظرشان دست پیدا کنند.
روحانی افزود: هدف اصلی آمریکا از این توطئهها و تحریمها و فشارها که مستقیماً بر ملت بزرگ ایران، مردم منطقه و بر شرکتهای تجاری و اقتصادی جهان بوده و بر خلاف همه مقررات بینالمللی است، به زانو در آوردن نظام پرقدرت جمهوری اسلامی ایران است.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه آمریکاییها مانع بزرگ خودشان را در این منطقه حساس، ایران سرافراز و قدرتمند میبینند، تصریح کرد: لذا هرگاه که در پیشرفتهای داخلی، توانستیم حرکت بزرگی را بوجود بیاوریم، آنها سد راه شدند و پیش روی ایران قرار گرفتند چرا که از توانمندی جمهوری اسلامی ایران هراس دارند.
روحانی با بیان اینکه بیتردید آمریکا به هدف خود نخواهد رسید و ایران سرافرازتر، قدرتمندتر و مردم ایران با استقامت و هوشیاری بیشتر در برابر این توطئهها خواهند ایستاد، افزود: اما بیتردید، تحریم و فشار بر زندگی مردم و همچنین بر رشد و توسعه کشور تأثیر خواهد گذاشت.
رئیس جمهور خاطر نشان ساخت: شما میدانید که از سال ۹۲ و آغاز دولت یازدهم همه با هم؛ دولت و مجلس، ملت و دولت تصمیم گرفتیم که از تورم فزاینده جلوگیری کنیم، تورم را متعادل و تک رقمی کنیم، رشد منفی را به رشد مثبت برسانیم و اشتغال را به نقطه مطلوب برسانیم اما این اهداف که با همکاری هم به دست آوردیم برای دشمنان ما و بویژه آمریکا قابل تحمل نبود.
روحانی گفت: در سال ۹۶ یعنی پایان دولت یازدهم به تورم تک رقمی دست یافتیم و این در حالی بود که در سال قبل از آن، رشد اقتصادی به ۳٫۷ رسیده بود. ۷۹۰ هزار اشتغال خالص داشتیم و رشد سرمایهگذاری ما از منهای ۱۷٫۴ به مثبت ۳٫۴ رسید.
وی افزود: به عبارتی همه شاخصها مثبت بود و ما با انتخاب مسیر درست به سمت اهداف حرکت میکردیم اما آمریکاییها توطئه و نقشه شوم خودشان را برای تحریم ملت ایران اجرا کردند و ما در اوایل سال ۹۷ با التهاباتی ابتدا در بازار ارز و سپس در بازار کالا و علیالقاعده در سایر بازارها مواجه شدیم.
رئیس جمهور تاکید کرد: آنچه آمریکا در سال ۹۷ مد نظر داشت، دو مسأله اصلی بود یکی ناامیدی ملت ایران نسبت به آینده نظام و کشور و دوم القاء ناکارآمدی نظام که مردم تصور کنند دولت بر اوضاع مسلط نیست و به تعبیر بعضی از سایتها و روزنامههایی که متأسفانه گاهی تعبیراتشان نادرست و ناپسند است گفتند دولت کشور را رها کرده و از کنترل خارج شده است.
روحانی با بیان اینکه برخی نیز که اقتصاد می دانستند،از ابرتورم سخن گفتند و برخی از اینکه ایران به زودی ونزوئلا خواهد شد، در روزنامهها نوشتند، گفت: تلاش کردند که مردم را ناامید و دولت را ناکارآمد معرفی کنند. البته بسیاری از اینها ممکن است هدف سوء نداشتند اما دوستانی هم که در زمان سختی حرف دشمن را تکرار میکنند، متأسفانه آثارش برای ملت و برای نظام خطرناک خواهد بود.
رئیس جمهور در ادامه با طرح این سوال که چرا اینچنین شد؟، گفت: سوال این است که چرا کشور و اقتصادی که در مسیر توسعه حرکت میکرد، تورم را مهار و تک رقمی کرده بود، اشتغال را به سمت نقطه مطلوب پیش میبرد و رشد سرمایه گذاری را مثبت کرده بود، صادرات غیرنفتی را در ۲ سال با تراز مثبت حرکت داده بود و در بسیاری از زمینههای مهم و سرنوشت ساز از جمله گندم و گازوئیل به خودکفایی رسیده و در بنزین نیز به زودی خودکفا خواهیم شد، در ماه های اولیه سال ۹۷ با التهاب مواجه شد.
روحانی افزود: کشوری هستیم که توانست حرکت بزرگ در کالاهای مهم از قبیل فولاد و پتروشیمی بوجود بیاورد و در زمینه گاز خودکفا شود، از غرب تا جنوب و از شمال تا جنوب کشور همه جا آثار حرکت صنعت گاز و پتروشیمی را مشاهده میکردیم و در شرایط بسیار سخت آب و هوایی توانستیم از مسأله تامین آب آشامیدنی مردم در سال ۹۷ با مشکلات آب و هوایی عبور کنیم و همچنین در زمینه برق در طول چند سال گذشته قادر بودیم بیش از ۹٫۶ هزار مگاوات بر میزان برق تولیدی کشور اضافه کرده و از ۷۰ هزار مگاوات به ۸۰ هزار مگاوات برسیم و در دولت دوازدهم نیز ۱۲ هزار مگاوات به مدار خواهیم آورد.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: مسیر این دولت توانمند، این ملت مقتدر، این مجلس هوشمند، این قوه قضائیه همراه و این نیروهای مسلح جان برکف در کنار هدایتها و ارشادات مقام معظم رهبری، مسیر توسعه و اقتدار و پیروزی در بخش اقتصادی، فرهنگی، منطقهای و بینالمللی بود.
روحانی با بیان اینکه به چه دلیل یک مرتبه در ماههای اولیه سال ۹۷، کشور و اقتصاد ما با التهاب مواجه شد، گفت: دلیل این بود که اولاً تحریمها توانست بر بازار ارز ، هم روانی و هم در عمل تأثیر بگذارد.
رئیس جمهور با بیان اینکه مردم ما شاید همه ریزهکاریها را ندانند، گفت: ما در اوایل سال ۹۷ در مقطعی قرار گرفتیم که ذخیره اسکناس ارزی ما تقریباً صفر بود، آن التهابات در بازار بوجود آمد و دولت ناچار شد برای آرام کردن بازار و نجات کشور از التهاب ،تصمیماتی هرچند سخت اتخاذ و اجرا کند که برای دولت نه اولویت اول و دوم که اولویت سوم بود.
روحانی با بیان اینکه تحریم ها باعث شد با کشورهایی که مبادلات ارزی و بانکی داشتیم و اسکناس ارزی تبادل میکردیم با مشکل مواجه شویم، تاکید کرد: هیچکس نمیتواند بگوید تحریم بر اقتصاد کشور و بر زندگی مردم تأثیر منفی نمیگذارد اما هیچ کس هم نمیتواند بگوید آمریکا به اهدافش دست خواهد یافت.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه آمریکا حتماً شکست میخورد و به اهدافش نمیرسد، تصریح کرد: اما در عین حال تحریم مشکلاتی را برای زندگی مردم بوجود آورده و می آورد و باید تلاش کنیم که این مشکلات را کاهش دهیم و این کار در قدرت ما است. مجلس و دولت و نظام ما قادر هستند که مشکلات را کاهش دهند و جلوی ادامه التهابات را بگیرند.
خبر تکمیل می شود…
گزیده سخنان رییس جمهور به این شرح است:
وجود مقدس عیسی ابن مریم (ع) برای بشریت نشانه رحمت الهی است.
خواهان اتحاد میان همه ادیان ابراهیمی هستیم.
آمریکا، ایران سرافراز را مانع بزرگ اهداف خود در منطقه می بیند.
کنترل تورم، رشد مناسب و روند مثبت شاخص های اقتصادی تا سال ۹۶، امریکا را نگران و ناچار به توطئه کرد.
برداشت غلط آمریکا از حوادث دی ۹۶، زمینه ساز دشمنی های جدید و تحریمهای ظالمانه شد.
ناامیدی ملت به آینده و القای ناکارامدی نظام، دو هدف آمریکا در جنگ روانی بود.
تکرار حرف دشمن در شرایط سخت، برای نظام و مردم خطرناک است.
بعد از تلاطم های ارزی ابتدای سال، عده ای به مردم از ابر تورم و ناکارامدی دولت خبر می دادند.
حدود ۱۰ هزار مگاوات تولید برق کشور اضافه شده و تا پایان دولت ۱۲ هزار مگاوات دیگر وارد مدار می شود.
قادریم مشکلات ناشی از تحریم را کاهش دهیم.
بدون تردید، واشنگتن به هدف نخواهد رسید.
آثار منفی ساختار کهنه و نامناسب اقتصاد، در شرایط تحریم بیشتر است
اگر ساختار اقتصاد درست بود، طی دو سال اخیر قادر به ارائه بودجه بدون نفت بودیم.
علیرغم وجود صندوقها، تمام حقوق نیروهای مسلح از سوی دولت پرداخت می شود.
دولت ۸۱ هزار میلیارد تومان تعهدات صندوقها را می پردازد، حال آنکه صندوق باید کمک کار دولت باشد.
اگر بخش خصوصی میداندار اقتصاد بود، اثر تحریم کمتر بود.
دیدید که موسسات غیر مجاز مالی چه بلایی بر سر کشور و مردم و دولت آورد.
با همراهی سران قوا، بیشتر از همیشه در اصلاح نظام بانکی مصمم هستیم.
سوداگران کمتر از هر کسی مالیات می دهند.
هر که درآمد بیشتری دارد، باید مالیات بیشتر بدهد.
حرکتهای مخفی در بودجه باید آشکار شود.
برای مقابله با فساد و رانت راهی جز شفافیت و تکمیل دولت الکترونیک نداریم.
نکته مثبت بودجه سال گذشته، اطلاع مردم و نقد عمومی بود.
قدرت مردم ما را به انتخاب راه درست مجبور می کند.
ملت باید بداند چه کسی و برای چه بودجه می گیرد.
چرا دستگاهها دانشگاه دارند، مگر بیش از یک وزارت علوم و آموزش عالی می خواهیم؟
۴ برابر بخش خصوصی برای هر دانش آموز در سال هزینه می کنیم.
کشور گران اداره می شود.
اگر ساختار اقتصاد درست باشد، تحریم کمترین اثر را خواهد داشت.
دستگاههای تبلیغاتی در ابتدا مقابل جنگ روانی آمریکا کند عمل کردند.
روابط خارجی خوب لازمه مقابله با تحریم است.
چهار دهه آمریکا علیه ما توطئه کرده اما امروز منزوی ترین کشور علیه ماست.
آمریکا و دو سه اذنابش در خروج از برجام تنها مانده اند.
تحریم، ساختار غلط اقتصادی، جنگ روانی و روابط خارجی در بروز مشکلات اقتصادی تاثیر گذار بود.
بانک مرکزی در شرایط جدید روزمره برنامه ریزی نمی کند.
ذخایر اسکناس بانک مرکزی از هر روز دیگر بهتر است.
مداخله بانک مرکزی در بازار به حداقل رسیده است.
گفته بودم ۱۳ آبان مشکل جدیدی برای مردم ایجاد نمی کند، اتفاقا وضع اقتصاد بعد ۱۳ آبان آرامتر شد.
ثروتهای فراوانی که در دستگاهها حبس شده؛ باید در اقتصاد رها شود.
قادریم سرمایه ایرانیان خارج و داخل کشور را جایگزین سرمایه خارجی کنیم.
وزیر صنعت قول داده در سال ۹۸ بیش از ۲ هزار بنگاه را تکمیل کند.
آب، مشکل مهم ملی است؛ دولت برای آب تصمیمات مهم خواهد گرفت.
برای دولت کارون و زاینده رود و هامون به یک اندازه مهم اند.
دولت فقط متعلق به یک استان نیست و نگاه یکسانی برای حل مساله آب در استانها دارد.
کارون رودخانه حیات ملی است و دولت اقدامات گسترده ای انجام داده است.
برچسب ها :بودجه 98 ، تقدیم لایحه بودجه سال 98 توسط حسن روحانی به مجلس ، ججین ، حسن روحاني ، لایحه بودجه 98
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰