ده کشور دارای قوی‌ترین ارتش دنیا

کشورهایی که قوی‌ترین ارتش‌های دنیا را در اختیار دارند بزرگترین تهدیدها برای صلح جهانی تلقی شده و نقش پر رنگی در تعاملات بین المللی ایفا می‌کنند.

کد خبر : 14178
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 دی 1348 - 3:30

به گزارش پایگاه خبری “ججین به نقل از جام‌جم آنلاین، ارتش‌ها یکی از مهمترین عوامل در امنیت کشورها هستند و هر ساله بخش زیادی از بودجه دولت‌ها صرف تقویت و خرید تجهیزات نیروهای نظامی می‌شود. شاید بر روی کاغذ و تنها با استفاده از اعداد و ارقام امکان مقایسه واقعی نیروهای نظامی کشورها به صورت دقیق نباشد اما می‌توانیم بدون راه انداختن جنگ و تنها با بررسی بودجه ارتش، تجهیزات نظامی و دفاعی، تعداد نیروی انسانی، قدرت و تعداد کشورهای هم پیمان، تکنولوژی ارتش و سایر موارد دید خوبی نسبت به نیروی نظامی هر کشور پیدا کنیم. در ادامه لیست ۱۰ کشور که دارای قوی ترین ارتش در جهان هستند آمده است.

۱-آمریکا و یک نیروی هوایی مرگبار

پایگاه خبر ججین

بودجه ارتش آمریکا ۶۱۲.۵ میلیارد دلار است که از مجموع بودجه نظامی ۹ کشور دیگر موجود در این لیست نیز بیشتر است! این کشور دارای ۱.۴ میلیون نیروی آماده و ۸۰۰ هزار نیروی ذخیره است که بهترین آموزش‌های جنگی ممکن را دیده‌اند. اما مهمترین دلیل برتری ارتش آمریکا نسبت به سایر ارتش‌های دنیا نیروی هوایی آن است. این کشور دارای ۱۹ ناو هواپیما بر است که در سراسر دنیا از نیروهای آمریکا پشتیبانی می‌کنند. همچنین تکنولوژی‌های فوق پیشرفته ارتش این کشور و ۷۵۰۰ کلاهک هسته‌ای باعث شده‌اند که از جنگ جهانی دوم تا به امروز آمریکا به برترین قدرت نظامی دنیا تبدیل شود.
۲-روسیه ،‌قدرت اول هسته ای جهان

پایگاه خبر ججین

بودجه نظامی روسیه در حال حاضر ۷۶.۶ میلیارد دلار بوده و انتظار می‌رود که طی سه سال آینده تا ۴۴ درصد افزایش یابد. در حقیقت بودجه نظامی این کشور از سال ۲۰۰۰ که پوتین به قدرت رسید افزایش یافته است، علی الخصوص از سال ۲۰۰۸ تا کنون که این بودجه حدود ۳۰ درصد رشد داشته است. از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی که حدود ۲۰ سال پیش اتفاق افتاده ارتش روسیه تقویت یافته است، این کشور در حال حاضر دارای ۷۶۶ هزار نیروی آماده و ۲.۵ میلیون نیروی ذخیره است، البته آموزش‌هایی که نیروهای نظامی این کشور دریافت می‌کنند به نسبت بسیاری از کشورها در سطح پایینی قرار دارد. این کشور با داشتن ۱۵۵۰۰ تانک بزرگترین ناوگان تانک جنگی دنیا را در اختیار دارد، البته اکثر این تانکها نیز همانند بسیاری دیگر از تجهیزات نظامی روسیه سن زیادی داشته و وضعیت چندان مناسبی ندارند. روسیه با داشتن ۸۵۰۰ کلاهک هسته‌ای بزرگترین قدرت هسته‌ای دنیا محسوب می‌شود.
۳-چین دارای بزرگترین نیروی زمینی دنیا

پایگاه خبر ججین

بودجه نظامی چین در حال حاضر ۱۲۶ میلیارد دلار بوده و با توجه به علاقه وافر سران این کشور به بخش دفاعی، انتظار می‌رود که در سال آینده تا ۱۲.۲ درصد افزایش پیدا کند. این کشور با داشتن ۲.۲۸۵ میلیون نیروی نظامی آماده و ۲.۳ میلیون نیروی نظامی ذخیره و ۲۵ هزار سلاح زمینی دارای بزرگترین نیروی زمینی دنیاست. نیروی هوایی این کشور نیز دارای ۲۸۰۰ هواپیما است. ارتش چین همچنین دارای ۳۰۰ سلاح اتمی از ۱۸۰ نوع مختلف است. گفته شده که این کشور اخیرا به اطلاعات محرمانه و حساسی از جنگنده‌های F-35 آمریکا دسترسی پیدا کرده و در تلاش است تا نمونه‌های مشابه را تولید کند. با همه این تفاسیر ارتش چین قطعا جزو سه ارتش برتر دنیا است.

۴-هند بزرگترین واردکننده اسلحه

پایگاه خبر ججین

این کشور از نیروی انسانی عظیم خود برای ساخت ارتشی قدرتمند استفاده کرده است. ارتش هند دارای ۳.۵ میلیون نیرو بوده که ۱.۳۲۵ میلیون نفر آن آماده به خدمت هستند. تعداد زیاد نیروی انسانی باعث شده که ارتش هند یکی از قدرتمندترین نیروها در سراسر دنیا باشد. این کشور دارای ۱۶ هزار سلاح زمینی (شامل ۳۵۰۰ تانک)، ۱۷۸۵ هواپیما و تعدادی سلاح هسته‌ای است. موشک‌های قاره پیمای این کشور قادرند تا هر نقطه‌ای از کشور پاکستان و بخش اعظمی از کشور چین را مورد هدف قرار دهند. بودجه نظامی این کشور در حال حاضر ۴۶ میلیارد دلار است اما انتظار می‌رود که افزایش پیدا کند. مسئولین هند قصد دارند تا سال ۲۰۲۰ بودجه نظامی کشور را افزایش داده و تجهیزات ارتش را تماما مدرن کنند. این کشور بزرگترین وارد کننده اسلحه در دنیاست.

۵-انگلستان، یک قدرت قدیمی

پایگاه خبر ججین

انگلستان نیز همانند فرانسه و آلمان تصمیم گرفته تا ابعاد ارتش خود را از سال ۲۰۱۰ تا سال ۲۰۱۸ بیست درصد کاهش داده و بودجه کمتری را صرف نیروی دریایی و هوایی خود کند. بودحه نظامی این کشور در حال حاضر ۵۴ میلیارد دلار بوده و دارای ۲۰۵ هزار نیروی آماده به خدمت است. همچنین نیروی هوای این کشور تنها شامل ۹۰۸ هواپیما می‌شود. فقط ۶۶ کشتی جنگی در نیروی دریایی این کشور آماده به خدمت هستند. البته این کشور با داشتن تجهیزات پیشرفته، آموزش‌های بسیار مناسب و ۱۶۰ سلاح اتمی یکی از قویترین ارتش‌های جهان است. گفته شده که کشتی جنگی فوق پیشرفته ملکه الیزابت که توانایی حمل ۴۰ جنگنده F-35 را دارد نیز از سال ۲۰۲۰ وارد ناوگان سلطنتی انگلستان خواهد شد.

۶-فرانسه ، ارتشی با فن آوری های نوین

پایگاه خبر ججین

این کشور نیز همانند آلمان تصمیم گرفته تا بودجه کمتری صرف نیروهای نظامی خود کند. از سال ۲۰۱۳ این کشور تصمیم گرفته تا هزینه‌های نظامی خود را متوقف کرده و ده درصد از نیروهای نظامی را کم کند و هزینه صرفه جویی شده را برای تحقیق در زمینه تکنولوژی‌های پیشرفته هزینه کند. بودجه این کشور در حال حاضر حدود ۴۳ میلیارد دلار است که تنها ۱.۹ درصد از تولید داخلی فرانسه را شامل می‌شود که حتی از حد پایین کشورهای عضو پیمان ناتو نیز کمتر است. نیروهای نظامی آماده این کشور ۲۲۰ هزار و نیروی‌های ذخیره آن ۲۸۰ هزار نفر هستند. البته وضعیت و نقش این کشور در سازمان ملل و اتحادیه اروپا و همچنین داشتن ۲۹۰ سلاح اتمی، فرانسه را به یکی از قدرتمندترین ارتش‌های دنیا تبدیل کرده است.
۷-آلمان به دنبال قدرت از دست رفته

پایگاه خبر ججین

با اینکه آلمان دارای یکی از قویترین اقتصاد‌های دنیا بوده و سالانه چیزی حدود ۴۵ میلیارد دلار صرف نیروهای نظامی خود می‌کند، اما ارتش این کشور در سالهای اخیر افت محسوسی داشته است. البته گفته می‌شود که افت ارتش آلمان بدلیل بر سرکار آمدن افرادیست که پس از جنگ جهانی دوم و در دهه پنجاه و شصت میلادی به دنیا آمده‌اند و هیچ علاقه‌ای به جنگ و شکست خوردن از نیروهای نظامی بزرگ دنیا ندارند. از سال ۲۰۱۱ نیز خدمت اجباری (سربازی) در این کشور لغو شده و افراد علاقه زیادی برای پیوستن به ارتش از خود نشان نمی‌دهند. این کشور دارای ۱۸۳ هزار نیروی آماده، ۱۴۵ هزار نیروی ذخیره و ۷۱۰ هواپیمای جنگی است. همچنین تعداد سلاح‌های زمینی مختلف این کشور ۵۰۰۰ هزار عدد است.
۸-ترکیه و درگیری های مختلف یک ارتش

پایگاه خبر ججین

احتمالا به دلیل وجود مرز مشترک با نیروی داعش، درگیریهایی که در مرز این کشور با سوریه انجام می‌شود، وجود نیروهای نظامی تجزیه طلب و پ ک ک، ترکیه این تصمیم را گرفته تا ارتش خود را تقویت کرده و بودجه آن را از سال ۲۰۱۵ با ده درصد اقزایش به ۱۸.۱۸ میلیارد دلار برساند. نیروی نظامی آماده و ذخیره این کشور حدود ۶۶۰ هزار نفر بوده و نیروی هوایی آن دارای ۱۰۰۰ هواپیمای آماده است. همچنین گفته شده که ترکیه دارای ۱۶ هزار اسلحه زمینی است. این کشور همکاری نظامی نزدیکی با آمریکا داشته و در برخی موارد در ماموریت‌هایی در گوشه و کنار دنیا با این کشور همکاری می‌کند.

۹-شبه جزیره کره انبار سلاح

پایگاه خبر ججین

شبه جزیره کره مدت هاست از نظر نظامی تبدیل به جزیره ای شده که انبار انواع سلاح ها است، کره شمالی و کره جنوبی دائم در حال تهدید یکدیگر هستند، از یک طرف کره شمالی با تمرکز بر سلاح های هسته ای ارتشی قدرتمند و همیشه آماده را در خدمت دارد و از طرفی کره جنوبی هم هزینه زیادی برای تجهیز و آماده سازی ارتش خود انجام می‌دهد. اما تهدیدات کره شمالی تنها مشکل این کشور نیست، رشد ارتش‌های قدرتمند چین و ژاپن در نزدیکی کره جنوبی باعث شده که این کشور نیز بودجه دفاعی خود را تا ۳۴ میلیارد دلار افزایش دهد. ارتش کره دارای ۶۴۰ هزار نیروی نظامی فعال و ۲ میلیون و نهصد هزار نفر نیروی ذخیره است. این کشور با داشتن ۱۳۹۳ هواپیمای جنگی ششمین نیروی هوایی بزرگ دنیا را در اختیار دارد. همچنین ارتش کره دارای ۱۳۱ کشتی جنگی است. ۱۵ هزار اسلحه زمینی و ۲۳۴۶ تانک از دیگر تجهیزات این کشور هستند. ارتش کره همکاری نزدیکی با ارتش آمریکا داشته و در مانورهای مشترک با این کشور نیز شرکت می‌کند.

۱۰-ژاپن و افزایش بودجه نظامی

پایگاه خبر ججین

کشور ژاپن در گذشته مهد نیروهای سامورایی و دارای یکی از قوی ترین ارتش‌ها در جنگ جهانی دوم بود. اما در پایان جنگ و با شکست ژاپن، این کشور از داشتن نیروهای نظامی تهاجمی محروم شد. ولی با توجه به اینکه چین در نزدیکی این کشور دارای ارتش بسیار قدرتمندی است، ژاپن نیز بودجه و فعالیت‌های نظامی خود را گسترش داده و برای اولین بار در ۴۰ سال گذشته پایگاه‌های نظامی در دورترین جزیره‌های خود برپا کرده است. همچنین بودجه نظامی کشور برای اولین بار در ۱۱ سال گذشته افزایش پیدا کرده و به رقم ۴۹.۱ میلیارد دلار رسیده است (ششمین بودجه نظامی در دنیا). ژاپن در حال حاضر دارای ۲۴۷ هزار نیروی نظامی آماده و ۶۰ هزار نیروی ذخیره است. این کشور با داشتن ۱۵۹۵ هواپیما پنجمین نیروی هوایی قدرتمند دنیا محسوب می‌شود. همچنین ارتش این کشور دارای ۱۳۱ کشتی جنگی است. ژاپن در سالهای گذشته حضور نظامی پر رنگی در کشورهای آسیایی داشته است.

لیست بالا با توجه به بودجه نظامی، تعداد پرسنل ارتش، تعداد هواپیما و کشتی‌های جنگی تهیه شده است. همانطور که مشاهده می‌کنید کشورهایی که قوی‌ترین ارتش‌های دنیا را در اختیار دارند بزرگترین تهدیدها برای صلح جهانی تلقی شده و نقش پر رنگی در تعاملات بین المللی ایفا می‌کنند. همانطور که انتظار می‌رفت ارتش آمریکا با اختلاف زیاد به عنوان قدرتمندترین نیروی نظامی دنیا تثبیت شده و روسیه و چین در حال افزایش بودجه نظامی خود هستند. این سه کشور تاثیر زیادی در نقشه استراتژیک دنیا دارند.

 


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

1 × دو =