دلایل ثابت ماندن وزن نوزاد

اینکه ثابت ماندن وزن نوزاد و تغییر نکردن آن نشان دهنده اینست که کودک خوب تغذیه نمی شود علت آن ممکن است شیر کم مادر باشد و یا نوزاد دچار مشکلی باشد.

کد خبر : 121290
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 دی 1348 - 3:30

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از ایلنا، اگر نوزاد شما که از شیر مادر تغذیه می کند وزن نگرفت چه کاری باید انجام دهید؟ اکثر نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند، در یک الگوی ثابت و مورد انتظار ، تا زمانی که به خوبی تغذیه می شوند، وزن می گیرند. اما اگر خودتان به نوزاد شیر می دهید و او به آرامی یا به طور غیر مداوم وزن اضافه می کند، ممکن است به اندازه کافی شیر از پستان مادر نمی گیرد.

تغذیه مناسب، قطعا برای رشد و پرورش نوزاد ضروری است. اگر فکر می کنید که نوزاد شما به اندازه مورد انتظار وزن نمی گیرد، در این مطلب در مورد اینکه به دنبال چه باشید و چه کاری باید انجام دهید راه هایی آمده است.

آیا مهم است تعیین کنیم که آیا کودک با مشکل افزایش وزن مواجه است یا خیر ؟

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این موضوع، نگاهی به رشد طبیعی نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند، می اندازیم. در این مطلب مهم یک طرح اولیه سریع از بعضی از چیزهایی که هنگامی که کودک به خوبی رشد نمی کند، و باید به آن ها توجه کرد آمده است.

افزایش وزن معمولی برای نوزادی که از شیر مادر تغذیه می کند:

همه نوزادان با روند خاص خود رشد می کنند، اما افزایش وزن کودک باید دنباله رو یک الگوی نسبتا ثابت باشد. نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می شوند، در طی هفته اول می توانند تا ۱۰ درصد از وزنی که هنگام تولد داشتند را از دست بدهند سپس با گذشت دو هفته از تولد، باید وزن از دست دفته خود را دوباره به دست آورد.

پس از آن، برای سه ماه آینده یا بیشتر، نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند باید در روز حدود کمی افزایش وزن داشته باشد.البته، هر نوزاد تازه متولد شده متفاوت است و بعضی از بچه ها معمولا نسبت به دیگران کند تر رشد می کنند.

بنابراین تا زمانی که نوزاد شما به خوبی شیردهی شود و معاینه سلامتی او را به عنوان هدف قرار دهید، ممکن است که افزایش وزنِ کمتر او مهم نباشد.

علت نگرانی:

افزایش وزن بهترین چیزی است که نشان می دهد یک نوزاد شیر مادر را به اندازه کافی دریافت می کند.هنگامی که کودک وزن کمتری نسبت به وزن مورد انتظار دارد، می تواند بدین معنا باشد که به اندازه کافی شیر دریافت نمی کند.

اگر نوزاد تازه متولد شده شما در دو هفته به وزن هنگام تولد خود برنگشت یا بعد از آن به طور مرتب وزن نگرفت، ممکن است نشان دهنده این باشد یک موضوع مانع از دریافت کافی شیر از پستان مادر می شود.

استفاده از ترازو در خانه ؟

وزن کردن نوزاد خود در خانه، جایگزین بردن نوزادتان نزد متخصص اطفال نیست.با این وجود، می تواند راهی عالی برای همکاری با پزشک فرزندتان باشد تا اطمینان حاصل شود که فرزند شما از نظر مقدار وزن به سلامتی رسیده است.

افزایش وزن سریع نوزاد

ثابت ماندن وزن نوزاد چه علتی دارد؟

دلایلی که ممکن است نوزاد شما به علت آن وزن نگیرد و ثابت بماند

دلایل متعددی وجود دارد که چرا نوزاد شما به اندازه کافی شیر از پستان مادر دریافت نمی کند، تا به طور مداوم افزایش وزن داشته باشد.

برخی از موارد عبارتند از:

گرفتن ضعیف پستان :

گرفتن خوب پستان به کودک شما اجازه می دهد تا شیر مادر را از سینه شما بیرون بکشد بدون این که خسته شود. اگر کودک تان به درستی قادر به گرفتن نباشد یا فقط به نوک پستان دسترسی داشته باشد، نمی تواند شیر مادر را به خوبی دریافت کند.

شیردهی نامنظم:

شیردهی نوزاد تازه متولد شده باید حداقل هر دو تا سه ساعت در طول روز و شب، برای ۶ تا ۹ هفته اول باشد.اگر او بیشتر شیر خواست، سینه را به او بازگردانید.

دفعات شیردهی بیش از حد کوتاه:

نوزادان تازه متولد شده باید برای حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه از شیر مادر تغذیه کنند. همانطور که فرزند شما بزرگتر می شود، تا زمانی که نیاز به شیر مادر برای مدت طولانی ندارد.در طول چند هفته اول، سعی کنید او را بیدار نگه دارید و به طور مداوم تا زمانی که شما می توانید به او شیر بخورانید.

درد یا ناراحتی :

اگر کودک شما به علت آسیب زایمانی یا عفونت مانند برفک در دهانش احساس راحتی نداشته باشد، ممکن از شیر مادر به خوبی تغذیه نشود و به آرامی وزن بگیرد.

کم بودن یا تاخیر در تولید شیر :

بعضی از مادران ممکن است در شروع تولید شیر تاخیر داشته باشند و به این معنی است که تولید شیر به آرامی یا به طور کامل پایان می یابد.مادران دیگر از شیر کمتری برخوردارند، که می تواند علل مختلفی داشته باشد که ممکن است به صورت جداگانه یا به صورت ترکیبی اثر بگذارد تا میزان شیری که کودک از پستان مادر دریافت می کند را کاهش دهد.خبر خوب این است که تقریبا به آسانی می توان میزان ذخیره کم شیر را بهبود بخشید.

اگر چه که این موضوع شایع نیست، برخی از مسائل پزشکی می تواند باعث تولید کم شیر مادر شود شما هنوز هم می توانید مقدار کمی شیر تولید کنید، اما مشکل تر است.این کار نیاز به درمان و رفتن و به مراجعه به پزشک دارد.

علت وزن نگرفتن نوزاد دو ماهه

بررسی دلایل ثابت ماندن وزن نوزاد

عوامل خطر ساز برای افزایش وزن ؛ چه زمانی ثابت ماندن وزن نوزاد نگران کننده است؟

درحالی که بیشتر نوزادان تازه متولد شده و کودکان به خوبی با شیر مادر تغذیه می شوند و وزن می گیرند، بعضی از نوزادان به احتمال زیاد به سختی با شیر مادر تغذیه می شوند.زمانی که یک کودک در معرض خطر ابتلا به مشکلات شیردهی است، شانس رشد و افزایش وزن با سرعت کم، بالاتر است. چند عارضه معمولی که می تواند روی سرعت وزن گرفتن تاثیر بگذارند، عبارتند از:

  • عفونت گوش
  • برفک
  • ریفلاکس
  • کم خونی
  • آلرژی
  • مشکلات زبان و عفونت های دستگاه ادراری

تولد نوزاد نارس یا زایمان زود هنگام:

نوزادان کوچکتر یا افرادی که قبل از ۳۷ هفته به دنیا آمده اند، ممکن است قدرت یا انرژی لازم را برای زمان طولانی نداشته باشند تا تمام شیری که نیاز دارند را از سینه مادر بگیرند.

آن ها هم چنین بیشتر از حد معمول خواب هستند و مشکلات پزشکی مانند زردی یا کم آبی بدن را تجربه می کنند. که حتی می تواند تغذیه با شیر مادر را دشوار تر کند.

مشکلات دهانی :

موضوع نگه داشتن سینه مادر ، بلعیدن پستان با نوک بزرگ پستان مادر، برای هر کودکی می تواند سخت باشد. با این حال، نوزادان با دهان کوچک و یا یک مسئله فیزیکی مانند کوتاهی زبان یا شکاف لب و کام می توانند مشکل پستان مادر را بگیرند.

زردی :

نوزادان مبتلا به زردی ممکن است توناژ زردی روی پوستشان داشته باشند. این موضوع می تواند بچه ها را بسیار خواب آلود و بی علاقه نسبت به تغذیه با شیر مادر بکند.

ریفلاکس :

نوزادان مبتلا به ریفلاکس پس از تغذیه، بالا می آورند یا استفراغ می کنند، آن ها نه تنها از شیر تغذیه می نمی کنند، بلکه اسید حاصل از ریفلاکس می تواند گلو و مری آن ها را تحریک کند و تغذیه با شیر مادر را دردناک کند.

بیماری:

نوزادان مبتلا به بیماری یا عفونت ممکن است از شیر مادر تغذیه نکنند، آن ها ممکن است افرایش وزن نداشته باشند و حتی وزنشان کاهش پیدا کند، به خصوص اگر اسهال داشته باشند یا استفراغ کنند.

مسائل عصبی :

مسایل عصبی مثل سندروم داون می تواند مانع از توانایی کودک در نگه داشتن سینه مادر و پرستار به طور صحیح شود.

مشکلات کودکان

چه چیزی باعث ثابت ماندن وزن نوزاد می شود؟

اگر نوزاد شما وزن نمی گیرد چه کار باید بکنید؟

اگر در مورد افزایش وزن کودکتان یا عدم وجود آن نگران هستید ضروری است که در اسرع وقت کودک خود را به مرکز مراقبت های بهداشتی خود نشان دهید. بارها در بخش نوزاد در نمناک گفته ایم که پزشک کودک شما را معاینه و وزن می کند و به شما نظرش در مورد این که چه انتظاری باید از کودکتان داشته باشید، می دهد. او هم چنین استراتژی هایی که ممکن است برای شما و فرزندتان مناسب تر باشد، و هم چنین زمانی که باید برای بررسی های دیگر نزد او بازگردید را به شما خواهد گفت.

برخی از چیزهایی که ممکن است بخواهید لحاظ کنید یا این که ممکن است به شما پیشنهاد شود:

گرفتن سینه توسط فرزندتان را بررسی کنید. مطمئن شوید که کودک شما به درستی سینه شما را می گیرد.می توانید اگر نیاز دارید از یک دوست که تجربه شیردهی دارد، پزشکتان ، یک مشاور تغذیه شیر مادر، یا مادران در یک گروه تغذیه با شیر مادر برای کمک سوال بپرسید.

تغذیه معمول با شیر مادر

به کودکتان هر دو تا سه ساعت و هر زمان که او نشانه های گرسنگی را نشان می دهد شیر دهید. کودک خود را در برنامه تغذیه ای در هر سه تا چهار ساعت مانند یک دستور تغذیه با شیر خشک قرار ندهید. از آن جا که شیر مادر به راحتی قابل هضم است، نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند باید بیشتر شیر بخورند.

از استفاده از پستانک اجتناب کنید(در ابتدا)

برای ۴ تا ۶ هفته اول از پستانک دوری کنید. اگر کودک شما به جای مکیدن پستان، پستانک را بمکد. به انداره شیر مادر را نخواهد گرفت. پستانک هم چنین می تواند کودک شما خسته کند. بنابراین ممکن است هنگامی که سینه مادر را می گیرد به خوبی شیر نخورد. اگر کودک شما با شیر مادر تغذیه می شود و به خوبی وزن می گیرد، می توانید به او پستانک بدهید.

ماساژ دادن نوزاد را یاد بگیرید

ثابت شده که این موضوع فرایند هضم و افزایش وزن را بهبود می بخشد.

در طول تغذیه نوزادتان را بیدار نگه دارید.سعی کنید به مدت ۲۰ دقیقه در هر بار تغذیه با شیر مادر کودک خود را فعال نگه دارید.اگر نوزاد تازه متولد شده دارید،سعی کنید او را با غلغلک دادن پاها بیدار نگه دارید. حالت شیردهی خود را تغییر دهید. پوشک او را عوض کنید و آروغ او را بگیرید یا از روش شیردهی گزینه ای استفاده کنید.

غذاهای جامد را متوقف کنید یا کاهش دهید، به خصوص اگر نوزاد کمتر از ۶ ماه دارید، اکثر مواد غذایی جامد دارای کالری و مواد غذایی کمتری نسبت به شیر مادر هستند، به علاوه آن ها تمایل دارند جایگزین(به جای افزودن به آن) شیر مادر با مواد مغذی بیشتر بشوند.

مسائل مربوط به تامین شیر مادر:

اگر برای تامین شیردهی با شیر مادر اقداماتی را برای افزایش تولید شیر خود انجام می دهید.

  • علاوه بر تغذیه معمول با شیر مادر، شما می توانید بین تغذیه با شیر مادر برخی از غذاهای تقویت کننده شیر مادر را استفاده کنید یا سعی کنید با گیاه یا چای شیردهی کنید.
  • مکمل در نظر بگیرید.
  • اگر پزشک نوزاد شما فکر می کند که مکمل لازم است، ممکن است مجبور شوید کودک خود را با تغذیه اضافی بر شیر مادر یا شیر خشک کودک تغذیه کنید.
  • نزدیک به کودکتان بخوابید( این کار باعث افزایش پرولاکتین و فراوانی شیر دهی می شود)
  • اگر نوزاد نارس دارید، ابتدا او را با شیر مادر تغذیه کنید.
  • سپس بعد از تغذیه، شیر اضافی به او بدهید. شما هم چنین می توانید سعی کنید شیر آغوز خود را از شیر اصلی خود جدا کنید.شیر اصلی چربی و کالری بالاتری دارد که می تواند وزن کودک شما را بیشتر افرایش دهد.

تغذیه با شیرمادر

ثابت ماندن وزن نوزاد و راه های درمان آن

آیا باید تغذیه با شیر مادر را متوقف کرد؟

تا زمانی که برای کودک شما بی خطر باشد. می توانید منحصرا به تغذیه با شیر مادر ادامه دهید.

بسته به وضعیتتان ممکن است فقط برای راحتی تصمیم بگیرید که بخشی شیرهی را انجام دهید. اگر کودک را از شیر مادر می گیرید. می توانید به طور انحصاری از تقویت کننده استفاده کنید و شیر خشک به کودک بدهید. یا به فرزند خود ترکیبی از آن دو را بدهید. همیشه انتخاب با شماست.

شیر خشک کودک یک جایگزین بی خطر است. و برای بسیاری از مادران این تنها راه برای اطمینان از داشتن یک کودک سالم که در حال رشد است و به خوبی وزن می گیرد. می باشد. دستیابی به این هدف مهم ترین چیز است.

اگر شما نیاز به تغییر دادن برنامه شیردهی خود برای انجام دارید.

احساس خوبی داشته باشید که بهترین کار را انجام داده اید و کارهایی برای خود و فرزندتان انجام می دهید.

 


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دوازده − 3 =