دلایل بیانگیزگی و انگیزه پیشرفت
اگر همه زندگی یک شخص به انجام کارهایی محدود شود که مورد علاقهاش نیستند، حتما یک جای کار اِشکال دارد.
به گزارش پایگاه خبری ججین ، گاهی وقتها، یک عالمه کار ناتمام انتظارمان را میکشند تا انجامشان بدهیم، اما متاسفانه هیچگونه رغبتی نداریم و دقیقا به دلیل همین بیانگیزگی، از انجام دادن کارها شانه خالی میکنیم و انجامشان را مدام به تعویق میاندازیم. زمانی میتوانید باانگیزه به انجام کاری ادامه بدهید که به این سه نکته، توجه کافی داشته باشید. در ادامه این مطلب را بخوانید.
علاقهمندی
سعی کنید کارهایی را انجام بدهید که در حیطه علاقهمندیهایتان باشند. ناگفته نماند که همه ما گاهی مجبور میشویم، کارهایی را انجام بدهیم که خواست خودمان نیستند و علاقهای به انجام دادنشان نداریم. اما اگر همه زندگی یک شخص به انجام کارهایی محدود شود که مورد علاقهاش نیستند، حتما یک جای کار اِشکال دارد.
عادات
امکان ندارد بتوانید همه امور زندگی را کاملا خطکشی شده جلو ببرید. اما همین که فقط به چند مورد از عادات اصلی زندگیتان نظموترتیب ببخشید، کافی است تا زندگی روزمرهتان سروسامانی به خودش بگیرد. مثلا اگر صبحها سر یک ساعت مشخصی از خواب بیدار شوید و ساعات کاری و میزان بازدهیتان نیز مشخص و در هر روز تقریبا مشابه باشد، روز بعد با دشواری کمتری در انجام همان کارها روبهرو خواهید بود.
راهکارهای ایجاد انگیزه پیشرفت
گاهی وقتها، حتی اگر تمامی مواردی را که تا به اینجا گفته شد رعایت کنید، باز هم ممکن است برای رسیدن به هدف به انگیزه نیاز داشته باشید. در اینگونه شرایط، نکاتی را که در ادامه آمده است، مد نظر داشته باشید:
به مرحله بعدی کار بیندیشید
شاید گاهی احساس کنید پروژهای که انتظارتان را میکشد، اصلا انجامشدنی نیست و امکان ندارد از عهدهاش بربیایید. تا زمانی که پروژهای را انجامنشدنی تصور کنید، فقط از زیر انجام دادنش در خواهید رفت. در این قبیل شرایط، توصیه میشود بلافاصله به مرحله بعدی کار بیندیشید. منظور از مرحله بعدی این است که باید پروژه محولشده را به قطعات انجامپذیرتر تبدیل کنید تا راحتتر بتوانید انجامش بدهید.
عامل بیانگیزگیتان را شناسایی کنید
فکر میکنید چه عاملی باعث میشود دل به کار ندهید؟ باید سعی کنید عامل بازدارندهای را که باعث بیانگیزگیتان شده است، شناسایی و برطرف کنید. شاید علت بیانگیزگیتان از خستگی، ترس، بیحوصلگی، بیقراری یا خشم ناشی شده باشد. شاید هم مطمئن نیستید چقدر زمان دارید یا حواستان نیست وظایف محولشده هنوز به اتمام نرسیدهاند و به همین دلیل، وظایفتان را به تعویق میاندازید. در هر صورت، باید سعی کنید عاملی را که مانع پیشرفتتان شده است، شناسایی و برطرف کنید.
بر ترسهایتان غلبه کنید
مطمئنا از اینکه کاری را به سرانجام برسانید، نمیترسید. اما گاهی اوقات، ترسها یا اضطرابهای نهفته ممکن است مانع پیشرفتتان شوند و نگذارند وظایفتان را به اتمام برسانید. باید این ترسها یا اضطرابهای نهفته را در خودتان ردیابی کنید و از بین ببرید. همچنین اعتمادبهنفستان را تقویت کنید و باور داشته باشید که میتوانید از پسِ ناگوارترین شرایط نیز بربیایید.
روزتان را با برنامه شروع کنید
برنامه ریزی روزانه داشته باشید. صبحها زود از خواب بیدار شوید و سعی کنید همه کارهای مهمی را که باید انجام بدهید، برای ساعات ابتدایی روز برنامهریزی کنید. وقتی همه کارهای مهمتان را در آغاز روز به سرانجام برسانید، برای انجام کارهای دیگری که در ادامه روز باید انجام بدهید نیز نیرو خواهید گرفت.
کتاب بخوانید
مطالعه هر کتابی که دربردارنده ایدههای جدید باشد، توصیه میشود. ایدههای جدید، چرخدندههای ذهنتان را به حرکت وادار میکنند و باعث ایجاد انگیزه میشوند. یادگیری ایدههای جدید باعث میشود مغز به تکاپو بیفتد. در نتیجه سریعتر میتوانید وظایفتان را به اتمام برسانید و به زمان کمتری احتیاج خواهید داشت.
از ابزار کارآمد استفاده کنید
محیط تاثیر بسزایی روی افزایش انگیزه دارد. آیا رایانهای که ابزار کارتان است، خیلی کند عمل میکند؟ آیا اپلیکیشنهایی که باید مورد استفاده قرار بدهید، ناکارآمد هستند؟ آیا وسیلهای که ابزار کارتان به شمار میرود، مدام نیاز به تعمیر دارد؟ اگر در انجام وظایفتان از ابزار کارآمد استفاده نکنید، انگیزهتان تحلیل خواهد رفت. پس تمامی موانع بازدارندهای را که مانع ایجاد انگیزه کافی میشوند، از میان بردارید. مشکلات را حل کنید. یکی از مهمترین عوامل بیانگیزگی، مشکلات نه چندان بزرگی هستند که بهرغم پیش پا افتادگی، تاثیر بسزایی در از بین بردن انگیزه دارند. یادتان باشد مشکلات پیش پا افتاده نیز به اندازه مشکلات جدی و بزرگ حائز اهمیت هستند و نیاز به رسیدگی دارند، چرا که همین مشکلات به ظاهر کماهمیت نیز میتوانند باعث سرکوب انگیزه شوند.
از موفقیتهای کوچک بهره بگیرید
موفقیت، موفقیت میآورد. وقتی در کاری موفق میشوید، چنان انرژیای میگیرید که احساس میکنید تقریبا برای انجام هر کاری انگیزه دارید. موفقیتهای کوچک، مثلا همین که همکارتان از عملکردتان تعریف و تمجید کند یا اینکه دو سوم وظایفتان را پیش از ظهر به انجام برسانید. پس سعی کنید از موفقیتهای کوچک برای ایجاد انگیزه بهره ببرید.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰