دریافت املاک به بهانه حسینیه / روی دیگر واگذاری املاک در شهرداری تهران
اعضای شورای شهر تهران نظرات خود را در خصوص نحوه واگذاری املاک در شهرداری تهران بیان کردند.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، طرح ساماندهی واگذاری حق بهرهبرداری املاک شهرداری تهران در جلسه صبح امروز روی میز بررسی اعضای شورای شهر قرار گرفت و اعضاء پس از استماع کلیات این طرح نظرات خود را بیان کردند؛ به گونهای که شهربانو امانی با ارائه تذکر آئیننامهای به رئیس شورا خواست که پیگیری این موضوع را متوقف و لایحه دو فوریتی که در اختیار هیات رئیسه قرار گرفته را مطابق دستور جلسه در دستور کار قرار دهد که محسن هاشمی گفت: ادب حکم میکند که این طرحی که آغاز کردیم به سرانجام رسیده و بعد دستور جلسه بعدی را بررسی کنیم.
در ادامه این جلسه، مجید فراهانی – عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: برای اولین بار است که این طرح را میبینم و لازم است این طرح در کمیسیون برنامه و بودجه که کمیته اقتصاد شهری و مدیریت شهری نیز ذیل آن تعریف شده، بررسی شود.
محسن هاشمی در پاسخ به فراهانی گفت: در کمیسیون حقوقی از هر کمیسیون یک نفر عضو است و احتمالا نماینده کمیسیون برنامه و بودجه کملطفی کرده و مباحث را به اعضای کمیسیون منتقل نکرده است.
برخی افراد ساختمانهای شهرداری را به اسم حسینه میگیرند
در ادامه جلسه، افشین حبیبزاده با تاکید بر اینکه در قانون فرادستی مصوبه مجلس، صراحتا هر گونه واگذاری و بهرهبرداری از املاک شهر را منوط به اجازه انجمن شهر دانسته و اگر هر شرکتی بر اساس اساسنامه خود این واگذاریها را انجام دهد، عملا خلاف قانون انجام داده، گفت: باید تمام واگذاریها مصوبه شورای شهر را داشته باشد و اجازه واگذاری بهرهبرداریها نیز لغو شود.
حبیبزاده با بیان اینکه برخی از افراد ساختمانهای شهرداری را به اسم حسینیه گرفته، املاک اطراف آن را به صورت تجاری استفاده میکردند و مشخص نبود آیا درآمدهای آن برای حسینیه صرف میشد یا خیر؟ گفت: ما هیچ اطلاعی از نحوه واگذاریها نداریم و باید مشخص شود چه املاکی برای بهرهبرداری واگذار شود و پول املاک واگذاریشده به کجا میرود.
وی گفت: طرح گذشته بهرهبرداری اماکن شهرداری را تذکر داده، تذکر امروز هم در خصوص ساماندهی واگذاری حق بهرهبرداری املاک بود و تذکر دیگری در خصوص انتقال قطعی طرحها دارم که در آینده مطرح میکنم.
محسن هاشمی خطاب به حبیبزاده گفت: پس تذکرات شما در خصوص املاک واگذاری شده، کوه یخی است که تنها ذرهای از آن دیده شده است.
بهره برداری از ساختمانهای شهرداری بدون قاعده بود
محمد سالاری – رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران این طرح را یکی از طرحهای جدی شورای پنجم دانست و گفت: بهرهبرداری املاک و ساختمانهای شهرداری در طول سالها بدون قاعده انجام شده، اما انتظار نداشتیم به این زودی در دستور کار قرار گیرد و درخواست میشود یک بار دیگر به کمیسیونها ارجاع شود تا مورد بررسی قرار گیرد.
وی این طرح را مغایر اساسنامه شرکتها دانست و گفت: باید تصویب اساسنامه شرکتها به شورا واگذار شود و بعد آییننامههای آن را تغییر دهیم و نمیتوان قبل از تغییر اساسنامه به تغییر آییننامهها دست بزنیم.
سالاری درخواست کرد که جلسه دیگری از شورا نیز به این موضوع اختصاص پیدا کند.
ابراهیم امینی – رئیس کمیسیون نظارت شورا در پاسخ به منتقدان گفت: این طرح توسط رئیس شورا به این کمیسیون ارجاع داده شد و ما وظیفهای برای دعوت از سایر کمیسیونها نداشتیم. همچنین زمانی که قصد داشتیم نماینده شهرداری را دعوت کنیم، اعلام شد که ایشان در کشور حضور ندارد.
قصد متوقف کردن کمک به خیریهها را نداریم
در ادامه این جلسه، محمود میرلوحی نیز با بیان اینکه با تصویب این طرح قصد نداریم کمک به خیریهها یا فعالیتهای آموزشی را متوقف کنیم، گفت: باید انضباط مالی در شهرداری حاکم شود و اگر لابهلای واگذاریها اشکالاتی وجود دارد، شناسایی شود.
در ادامه ناهید خداکرمی با بیان اینکه مفهوم خیریه و کار نیک این نیست که شهرداری ملکی را به آنها واگذار کند تا آنها کار خیر انجام دهند، افزود: در گذشته هر کسی قصد انجام کار خیر داشت، زمینش را برای کار خیر و حسینیه وقف میکرد که رسم پسندیدهای بود، اما اینکه به این شکل واگذاریها برای کار خیر انجام شود، درست نیست و نباید باری بر دوش شهر قرار دهیم.
مرتضی الویری نیز با تایید واگذاریهای غیرمتعارف به تعداد بیشمار در شهرداری گفت: تردیدی نیست که این واگذاریها وجود دارد، اما ما نباید بندی را اضافه کنیم و مصوبه ناپختهای داشته باشیم که زنجیری به پای نهاد اجرایی باشد. باید به گونهای این طرح را تصویب کرد که محدودیتی برای نهاد شهرداری ایجاد نشود.
میزان واگذاریها مشخص نیست
در ادامه این جلسه بهاره آروین عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران پیشنهاد کرد که تمامی واگذاریها علنی و به صورت عمومی منتشر شود، اما اینکه تمامی این واگذاریها در شورای شهر بررسی شود، اجرایی نیست.
وی تاکید کرد: مشخص نیست میزان واگذاریهای انجام شده تاکنون چقدر بوده، آیا طراحان طرح تخمینی از این واگذاریها دارند؟
آروین تاکید کرد: با انتشار عمومی شفافیت لازم و نظارت همگانی انجام خواهد شد.
در ادامه شهربانو تذکر داد: بر اساس قانون باید مخبر کمیسیون طرح را قرائت و دو موافق و دو مخالف صحبت کنند که ترتیب موافق و مخالفها رعایت نشده است.
محسن هاشمی با تایید تذکر امانی و با بیان اینکه انتقاد شما وارد است، به شوخی گفت: این را به حساب بیتجربگی من بگذارید و من خیلی ملیح از تذکر شما عبور کردم.
به گزارش ایسنا، در ادامه افشین حبیبزاده تاکید کرد: این طرح صراحت قانونی دارد و اگر این روند ادامه داشته باشد، بازرسی کل کشور و نهادهای نظارتی قوه قضائیه میتوانند به این واگذاریها که خلاف قانون است، ایراد بگیرند و ورود پیدا کنند، بنابراین تصویب آن خیرخواهی برای شورا و شهرداری است.
در ادامه مسجد جامعی پیشنهاد کرد: قبل از رایگیری این طرح، شورا از شهرداری درخواست کند آییننامه شیوه واگذاری املاک را به شورا ارائه کند.
در نهایت پیشنهاد برگشت این طرح به کمیسیونهای تخصصی به رای گذاشته شد که با ۹ رای مورد موافقت قرار نگرفت و اصل مصوبه به رای گذاشته شد که با ۱۳ رای به تصویب رسید.
همچنین در این جلسه حسینی مکارم – معاون مالی و اداری شهرداری تهران نیز با بیان اینکه واگذاری املاک شهرداری برای مصارف آموزشی و خیریهها با اجازه انجمن شهر انجام میشده، گفت: از سال ۸۶ تا کنون بر اساس اساسنامه سازمانها و شرکتها این واگذاری انجام میشده اما تنوع و تکثر این واگذاریها تا حدی است که در صورت محدودیت کار با مشکل مواجه میشود.
وی با بیان اینکه این طرح با اساسنامه سازمانها و شرکتها مغایرت دارد، درخواست کرد: این طرح به کمیسیون بازگردانده شود تا نظرات کارشناسی بیشتری ارائه و صحبتهای شهرداری نیز در آن لحاظ شود.
telegram.me/jajinnews
برچسب ها :املاک نجومی ، ججین ، شهرداري تهران ، شوراي شهر تهران
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰