درس هایی که باید از زلزله ژاپن بیاموزیم

زمین لرزه ۶.۱ ریشتری روز دوشنبه همین هفته در ژاپن ، اگرچه از یک طرف پرخطر بودن زلزله برای این کشور را نشان داد اما از سوی دیگر مدیریت خوب این زلزله درسهایی برای مناطق زلزله خیز از جمله ایران ما دارد تا از تجربیات این کشور در این مورد بهره مند شویم.

کد خبر : 78932
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 دی 1348 - 3:30

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین“، در زمین لرزه ۶.۱ ریشتری که این بار در منطقه اوزاکا رخ داد اگرچه تلفات چندانی نداشت و تنها چهار نفر کشته شدند اما شیوه رسیدگی دولت ژاپن به دلایل کشته شدن این ۴ نفر به ویژه یک دختربچه دبستانی و واکنش های مقامات در برابر آن آموختنی است.
ژاپن کشوری زلزله خیز در جهان شناخته می شود و امروزه تجربیاتی که برای مهار خرابی ها و ویرانی های آن دارد برای کشورهای دیگر یک الگو محسوب می شود.
در جریان زمین لرزه و سونامی که سال ۲۰۱۱ میلادی در منطقه فوکوشیما این کشور به وقوع پیوست بین ۱۸ تا ۲۰ هزار نفر کشته و هزاران نفر از منطقه متواری شدند.
تصاویر آن زمان نشان می داد که زمین لرزه و سونامی چه خرابی های بزرگی به بار آورده است اما همان روزها این کشور در عرض شش روز یک بزرگراه ساخت تا فورا خدمات و کمک رسانی ها به مصیبت دیدگان برسد.

 

 

پایگاه خبر ججین

 

در زمین لرزه ۶.۱ ریشتری ژاپن ، چهار نفر از جمله یک کودک شد.هیات آموزشی شهر تاکاتسوکی در استان اوزاکا، تائید کرد دیوار بتونی در یک دبستان محلی، بلندتر از حد قانونی بوده است این دیوار در زمان وقوع این زلزله قدرتمند فرو ریخته و موجب کشته شدن یک دختر بچه ۹ ساله شده است.
در قانون استاندارد ساختمان ها در ژاپن دستور داده شده دیوارهای بلوکی ارتفاعی بیشتر از ۲.۲ متر بالاتر از سطح زمین نداشته باشند این هیات آموزشی در یک کنفرانس خبری گفت که ارتفاع این دیوار بتونی که ۴۰ متر طول داشته، ۳.۵ متر بوده است.
این هیات گفت که کارشناسانی را مسئول کرده بود تا هر سه سال یک بار تاسیسات این مدرسه را بررسی کنند اما این دیوار در فهرست موارد تحت بازرسی نبوده است.
پلیس درباره زمان و چگونگی ساخت این دیوار با مقامات این مدرسه گفت و گو کرده است این مدرسه می گوید در مورد اینکه چرا این دیوار غیرقانونی هنوز برپا بوده تحقیق خواهد کرد.
این هیات آموزشی گفت که شهردار تاکاتسوکی مسئول عدم رسیدگی به این بنای غیر قانونی است.
این موضوع باعث شده تا شهردار این شهر روز گذشته آشکارا و در حضور مردم و دوربین های خبری بابت این موضوع عذرخواهی و سر تعظیم فرود آورد که نشان دهنده پاسخگو بودن مسئولان این کشور در برابر مردم است.
اما همزمان با این زلزله فضای شبکه های اجتماعی این کشور نیز ملتهب شد مهمترین خط خبری که توسط نزادپرستان ژاپنی دنبال می شد اتهام دزدی و غارت گری به خارجیان ساکن این شهر بود، در یک پیام اینترنتی به مردم توصیه شده بود مواظب دزدها و سرقت هایی که توسط افراد خارجی انجام می شود، باشند.
پیام دیگری می گفت خارجی ها به زلزله عادت ندارند، بنابراین فروشگاه های شبانه روزی را غارت می کنند و به سمت فرودگاه ها هجوم می برند.
اما فعالان مدنی و کاربران اجتماع ژاپنی بیکار ننشتند و سریع برای مقابله با این شانتاژ اجتماعی دست بکار شدند یک کاربر گفت مردم باید آگاه باشند که نژاد پرست ها از وقوع فاجعه های بزرگ برای پخش اطلاعات نادرست استفاده می کنند.
کاربر دیگری گفت خبرهای جعلی در زمان وقوع فاجعه ها پخش می شوند و مردم باید سواد رسانه ای خود را بهبود بخشند تا بتوانند اخبار نادرست را تشخیص دهند.
ژاپنی ها در مواقع زلزله اقدامات زیادی انجام می دهند که آموزنده است برای نمونه در جریان این زمین لرزه اخیر بسیاری از قطارها متوقف شدند حتی برخی از ترن های در حال حرکت برای جلوگیری از هر خطری توقف کرده و مسافران را تخلیه کردند.
در این مواقع بسیاری از مردم راهی پناهگاه ها می شوند از قبل نیز به مردم و بخصوص اقشار آسیب پذیرتر درباره پناه گرفتن در این پناهگاه ها اطلاع رسانی کافی صورت گرفته است.
در نظر گرفتن دوره های آموزشی، برگزاری کلاس های تمرینی برای مقابله با تبعات زمین لرزه در مدارس و محافل عمومی و همچنین تمریناتی برای فرار از زمین لرزه و چگونگی پناه گرفتن از دیگر اقدامات این کشور محسوب می شود.
تعبیه کیسه های هوا در بسیاری از منازل مسکونی مانند کیسه های هوایی که در داخل خودروها گنجانده شده است برای جلوگیری از ریزش ساختمان و همچنین اطلاع رسانی فوری با استفاده از تلفن های همراه و ارسال پیامک از دیگر اقدامات صورت گرفته و نهادینه شده در این کشور است.
ساخت بناهایی ارتعاش پذیر که فونداسیون های بسیار قوی دارد و می تواند ارتعاشات را تا حدودی خنثی کند در کنار استفاده از سازه های بلبرینگ و ایزوله سازی ساختمان ها برای جلوگیری از فروپاشی آنها در وقوع زلزله های قوی از دیگر اقداماتی است که بسیار مشکل گشا بوده و باعث شده است تا در بسیاری موارد بناها مقاومت بالایی در برابر زمین لرزه داشته باشد.
همچنین این کشور پیشتر در جریان زمین لرزه و سونامی ژاپن اقدام به توقف بسیاری از نیروگاه ها و راکتورهای اتمی خود کرده است و در جریان زمین لرزه هفت سال قبل این کشور بیش از ۵۰ راکتور را از کار انداخت تا از فاجعه بزرگتر اتمی در کنار فاجعه هسته ای فوکوشیما جلوگیری کند.
زلزله اخیر در منطقه اوزاکا ۶،۱ ریشتر قدرت داشت و مرگ ۴ نفر و زخمی شدن صدها نفر دیگر را باعث شد و چون اوزاکا دومین شهر بزرگ ژاپن است از لحاظ روحی و روانی نیز چالش بزرگی برای مردم این کشور ایجاد کرده است که این روزها پیگیر مسابقات جام جهانی فوتبال در روسیه هستند.
زمین لرزه حدود ساعت هشت صبح به وقت ژاپن اتفاق افتاد و گفته شده که بیش از ۲۰۰ نفر زخمی داشته است و کشته شدن یک کودک و یک پیرمرد از مهمترین اخبار مربوط به آن بوده است.
این زلزله به یک منطقه صنعتی مهم ژاپن خسارت زده و باعث شده است خطوط برخی کارخانه‌ها از کار بیافتد و خطوط برق صدمه ببینند برق ۱۷۰ هزار خانه قطع شد که پس از دو ساعت به راه افتاد.
شینزو آبه نخست وزیر ژاپن گفته است مقام‌های مسئول در حال رسیدگی به ساکنان مناطق زلزله زده هستند این شهر سال ‌آینده میزبان گروه جی۲۰ خواهد بود.
زلزله شهرهای دیگری از جمله کیوتو، هیوگو، شیگا و نارا را نیز لرزانده است اوزاکا و حومه آن ۸،۸ میلیون نفر جمعیت دارند هیچ خبری مبنی بر وقوع اختلال در کار نیروگاه هسته‌ای ‘اوهی’ در شمال اوزاکا گزارش نشده است.
ژاپن کشوری زلزله خیز است در مارس سال ۲۰۱۱ زلزله‌ای به قدرت ۹ ریشتر و به دنبال آن سونامی در فوکوشیما شمال شرق ژاپن ۱۸ هزار کشته برجای گذاشت و هولناک‌ترین فاجعه هسته‌ای در جهان را به بار آورد و برآورد خسارات نشان می دهد در آن زمین لرزه و سونامی ۲۳۵ میلیارد دلار خسارت به این کشور وارد شده است.

 

 

 



 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

یک × دو =