دام مولد در حال نابودی است / جمعیت گوسفند ها در حال نصف شدن است

گوشت قرمز و افزایش قیمت آن طی بازه زمانی کوتاه همواره محل بحث و انتقاد بوده است .این ماده غذایی گران قیمت که حذف آن از سفره غذایی لطمه جبران ناپذیری به سلامت مردم وارد می کند

کد خبر : 42562
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 آبان 1396 - 6:12

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین”   ،  عبدالله سهرابی عضو شورای توسعه صادرات ستاد فرمان اجرایی امام (ره) در این باره اظهارداشت:طی ۱۰ سال گذشته ظرفیت تولید اقتصادی گوشت قرمز در داخل سالانه حدود ۸۰۰هزارتن بوده است که ۵۱ درصد آن را گوشت گوسفند و بز تشکیل می داد . و حدود ۱۵۰هزارتن کمبود گوشت قرمز نیز از طریق واردات تامین می شد یعنی رقمی بیش از یک میلیارد دلاردر سال.

وی افزود:متاسفانه سهم ۵۱ درصدی گوشت گوسفند وبز درحال حاضربه ۳۶ درصد کاهش یافته است . دلیل آن نیزاین است که از سالهای ۸۴و۸۵ با افزایش قیمت گوشت گوسفند ،دامداران تشویق شدند دست به کشتار دام مولد بزنند.همین امر سبب شد که جمعیت ۵۰میلیون راسی گوسفند به زیر ۴۰ میلیون کاهش یابد. از طرفی قیمت گوشت قرمز گوسفندی با لاشه از سال ۸۰ به بعد همیشه ۱۴ برابر قیمت جو بوده است این نرخ ۱۴ برابری ۴الی ۵ سال است که افزایش یافته یعنی به ۱۸ تا ۲۰ برابر قیمت جو رسیده است همه اینها بدان معنی است که دام مولد به دلیل افزایش قیمت در حال نابودی است .

 

 

 

پایگاه خبر ججین

 

 

سفیرسابق ایران در قطر افزود:از سوی دیگرپیش بینی شده است در صورت رشد جمعیت آن هم به رقم ۱۵۰ میلیون نفر، مقدار مصرف گوشت قرمز که الان حدود یک میلیون تن است به یک میلیون و۲۰۰ تا یک میلیون و۵۰۰هزارتن افزایش یابد .اما از آنجاییکه جمعیت کشور در حال کاهش است احتمالا سهم تولید گوشت قرمز نیز کاهش می یابد وسپس واردات ۱۵۰ هزارتنی به ۳۰۰هزارتن خواهدرسید یعنی دو میلیارد دلار در سال.وبالطبع قیمت گوشت ودلار نیز افزایش خواهد یافت.یکی از بحرانی ترین شرایط این است که با کوچکترین تکانه قیمت ارز ،همان شب قیمت گوشت افزایش پیدا می کند اما اگر ماوابسته به تولید داخل باشیم در آن صورت حداقل ۶ ماه طول خواهد کشید که افزایش ارز روی قیمت گوشت قرمز اثر بگذارد.

سهرابی ادامه داد:چند راه حل وجود دارد یک راه حل واردات دام پروار است یعنی این دام ها را از خارج وارد وبا نهاده های کشور پروار کنیم. مسلما این بهتر از واردات گوشت منجمد است.نکته بعدی این است که با استفاده از ژنتیک دام های پرتولید خارجی کارترکیبی انجام دهیم ودام بومی ما که دام مرتعی است با دام های خارجی ترکیب کنیم.توجه داشته باشید ما حدود ۱۲۴ میلیون واحد دامی داریم که از این تعداد واحد دام حدود ۸۳ میلیون آن در ۸۵ میلیون هکتارمتر مربع چرا می کنند در صورتیکه این ۸۵میلیون هکتارمتر مرتع کشور بطور استاندارد حدود ۱۰.۷میلیون تن علوفه تولید می کند. یعنی ظرفیت این مراتع فقط برای ۳۷ میلیون واحد دامی است آن هم برای ۷ماه مناسب است.اما وقتی ۸۳ میلیون واحد دامی در این مراتع چرا می کنند یعنی چیزی حدود ۲/۲برابر از ظرفیت مراتع استفاده می شود.و این به معنی نابودی کامل مراتع کشور است.

وی در پاسخ به این پرسش که راه حل چیست گفت:مجلس دولت را مکلف کرده است سالانه حدود ۳میلیون واحد دامی را ازمرتع خارج کند و حدود ۳.۱دهم میلیون واحد دامی را در سامانه صنعتی متمرکز، تولید کند.لذا ضروری است دام هایی را برای سامانه صنعتی ، ترویج وگسترش دهیم که یک راه آن ترکیب دام های بومی ودام های ژنتیکی خارجی پر تولید است . و این قابلیت را در دام های بومی ایجاد کنیم که به صورت سامانه صنعتی تولید کند .راه دیگر اینکه دام مولد را وارد ودر سامانه صنعتی تکثیر کنیم.

سهرابی به اقدام سازمان اقتصادی کوثر برای واردات محدود دام پر تولید خارجی جهت کمک به سامانه گوشت قرمز اشاره کرد وگفت:این سازمان اقدام به تشکیل ۶۰هزار راس مولد در سامانه صنعتی با مشارکت شرکت های خارجی کرده است.براین اساس ۱۰هزار راس دام مولد طی چند سال وارد کشور و در چهار استان دامدارخیز تکثیر شود وپس از اینکه تا ۶۰هزار راس تکثیر شد سپس تا سال ۱۴۰۴ بتوانیم تا نیم میلیون راس دام به صورت اقماری ومشارکتی دام مولد پرتولید داشته باشیم و با این نیم میلیون راس دام مولد می توانیم حدود یک ونیم میلیون راس بره تولید کنیم به بیان دیگر به راحتی می توانیم حدود ۳۰درصد گوشت قرمز وارداتی را جبران کنیم و اجازه ندهیم حجم واردات از این رقمی که هست بالاتر رود.

وی ادامه داد: در غیر این صورت وابستگی به واردات گوشت قرمز بیشتر خواهد شد.از طرفی هرچه قیمت ارز بالاتر می رود و قیمت گوشت هم افزایش می یابد آن وقت قشر مستضعف جامعه قادر به مصرف گوشت نخواهند بود.

سهرابی تاکید کرد:فراموش نکنیم گوشتی که در حال حاضر وارد می شود گوشت گاو منجمد است درحالیکه ماباید گوشت گوسفندی را جایگزین آن کنیم.از طرفی گوشت منجمد نیز به دلیل طولانی بودن زمان مصرف از کیفیت بالایی برخوردار نیست.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا گوشت گوسفندی وارد نمی شود؟ افزود: از کشورهای تولید گوشت گوسفندی فقط می توان به چین ،استرالیا ،نیوزیلند و امریکا اشاره کرد .لذا اگر ما دام مولد گوسفندی وارد کنیم می توانیم در این زمینه خودکفا شویم ودر آن صورت کشورهای حاشیه خلیج فارس می توانند بزرگترین مشتریان ما باشند. البته در حال حاضر برهه هایی از مرز های شمالی گوشت گوسفندی وارد شده است.

 


 

telegram.me/jajinnews

 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

19 + نه =