داعش بیشترین استفاده را از اینترنت و فضای مجازی می‌کرد/ آنها که خاورمیانه را به آشوب کشیدند در فهم درست دین عقب مانده بودند

رئیس جمهور گفت: امروز برای کسی تردید وجود ندارد که توسعه در یک کشور در کنار علوم طبیعی و تجربی، بدون رشد و پیشرفت در علوم انسانی و اسلامی امکان‌پذیر نیست.

کد خبر : 57208
تاریخ انتشار : یکشنبه 24 دی 1396 - 6:40

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری فارس، حسن روحانی رئیس جمهور پیش از ظهر امروز(یکشنبه ۲۴ دی‌ماه) در آیین اختتامیه نهمین جشنواره بین‌المللی فارابی که در سالن اجلاس سران برگزار شد اظهار داشت: بسیار خوشحالم که در جمع صاحبنظران، فرهیختگان و برندگان مدال افتخار در جشنواره فارابی نصیب آنها می‌شود حضور دارم.

وی ادامه داد: در یک دورانی سایه مظلومیت و یا نوعی محرومیت بر سر علوم انسانی و اسلامی سایه افکند. آن زمانی که علوم طبیعی، علوم تجربی و مهندسی اکتشافات‌ و اختراعات‌شان به صحنه زندگی مردم آمد، زرق و برقی که این آثار علمی داشت بسیاری از جوامع ما را تحت تأثیر قرار داد. تا جایی که فکر کردند علم یعنی همین؛ یعنی علوم طبیعی، تجربی و مهندسی و علوم انسانی در رده دوم و سوم زندگی انسان‌ها قرار می‌گیرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه همین سایه، در ذهن جوانان ما و آنها که عازم دانشگاه بودند و در فکر انتخاب رشته بودند و یا در تحصیلات تکلمییلی هم اثر گذاشت تصریح کرد: لذا استعدادها در یک دورانی به دنبال علوم مهندسی و ریاضی و در دوره دیگری به دنبال علوم تجربی رفتند و می‌گفتند آنهایی که استعداد دارند و جزء افراد دو رقمی در کنکور هستند باید به رشته‌های مهندسی بروند و یا علوم تجربی. آنهایی که وا می‌مانند از این کاروان، به ناچار باید به یکی از رشته‌های علوم انسانی را بر گزینند.

وی ادامه داد: خوشحالم که این دوران خیلی زود سپری شد و امروز برای کسی تردید وجود ندارد که توسعه در یک کشور در کنار علوم طبیعی و تجربی، بدون رشد و پیشرفت در علوم انسانی و اسلامی امکان‌پذیر نیست.

وی ادامه داد: امروز در یک جامعه حکمرانی شایسته می‌تواند جامعه را در مسیر درست هدایت کند. این حکمرانی شایسته از چه دانش و علومی نشأت می‌گیرد مدیریت عام کشور از چه رشته و علومی سرچشمه می‌گیرد. سیاستمداری و سیاست‌ورزی که جایگاه بسیار سرنوشت‌سازی در سرنوشت جامعه دارد از چه رشته علمی سرچشمه می‌گیرد. اقتصاد و اقتصادانان و نقش آنها در جامعه از چه رشته علومی نشأت می‌گیرد. اگر علوم انسانی در یک جامعه‌ای پیشتاز نباشد و صنعت در کنار علوم انسانی قدم نگذارد ممکن است صنعت به ضد خود تبدیل شود. علوم تجربی ممکن است به ضد خود تبدیل شود.

رئیس‌جمهوری بیان داشت: امروز در منطقه ما گروه‌هایی که شاهد بودید به جنایت پرداختند از بمب و موشک و اینترنت و فضای مجازی استفاده کردند. آنهایی که منطقه خاورمیانه را به آشوب کشیدند کسانی بودند که در فهم درست از دین و مسائل اجتماعی عقب مانده بودند. از صنعت و تکنولوژی هم استفاده کردند برای انحراف و به هم ریختن جامعه.

روحانی خاطرنشان کرد: گروه‌های تروریستی امثال داعش بیشترین استفاده را از اینترنت و فضای مجازی می‌کردند. این استفاده از علم است اما استفاده نادرست از علم برای اهداف ناصحیح است. در قلب کشورهای غرب فاشیسم از کجا نشأت می‌گیرد؟ آنها هم به ظاهر از علم و دانش استفاده می‌کنند.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: نمونه واضح و روشن آن صنعت هسته‌ای است که صنعت هسته‌ای‌ می‌تواند در بسیاری علوم و فنون به نفع جامعه باشد و استفاده نادرست و غلط از همین دانش و علم می‌تواند جامعه، کشوری و حتی بشریت را به انهدام و نابودی بکشاند.اینکه گفته می‌شود و رهبری معظم انقلاب می‌گوید سلاح‌های کشتار جمعه از جمله هسته‌ای، ساخت، نگهداری، انبار و استفاده‌اش حرام است به این دلیل است که علوم انسانی و اسلامی باید پیشتاز و پیش روی صنعت باشد.

وی تصریح کرد: عقل، دین، اخلاق چراغ راهنما است. همان تعبیری که مرحوم شهید مطهری داشت که می‌گفت «علم راه است و دین چراغ» و اگر چراغ نباشد انسان به بیراهه می‌رود. ما نمی‌توانیم بدون چراغ در دنیای تاریک امروز حتی با بهترین ابزار حرکت کنیم. هر چه ماشین‌تان مدرن‌تر، سرعتش بیشتر باشد اما چراغ و نور نباشد خطر آن ماشین در تاریکی بیشتر از دوچرخه است.

روحانی اظهار داشت: علم و دانشی می‌تواند ما را به تجدد، تمدن و توسعه واقعی بکشاند که در سرلوحه آن علوم انسانی و اسلامی باشد البته تحول در علوم انسانی با مهندسی درست نمی‌شود. علوم انسانی را نمی‌توان مهندسی کرد. علوم انسانی با پول پیشرفت نمی‌کند. علوم انسانی با سفارش متحول نمی‌شود. چرا در عصر و جامعه ما شهید مطهری نیست؟ چرا علامه طباطبایی نیست؟ مگر آنها با سفارش درس خواندند؟ مگر آنها با پول درس خواندند؟ به جای پول و سفارش و مهندسی فضای آزاد را در اختیار اندیشمندان و دانشمندان ما قرار دهید.

وی اضافه کرد: فضای نقد را باز بگذارید. فضای نقد و انتقاد را باز بگذارید. در آن فضا علامه طباطبایی،‌ مطهری‌ها به وجود می‌آید. ما باید شرایطی را فراهم کنیم که در آن شرایط علم رشد کند و پرورش یابد. گل در یک محیط مناسب است که رشد پیدا می‌کند. هی شما چک بکشید و پول بدهید به گل و بگویید خوب رشد کن. نمی‌شود. باید محیط لازم را برایش فراهم کنیم. در آن محیط لازم درخت و گل شکوفا می‌شود و زندگی مردم شکوفا می‌شود.

 


 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.