داشته‌ها و نداشته‌ها

پذیرش زندگى به همان شکلى که هست و نه آن شکلى که ایده آل ماست خیلى مهم است.

کد خبر : 47358
تاریخ انتشار : شنبه 11 آذر 1396 - 12:47

 

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین”  ،  همه ما گاهى سرکى در گذشته مى‌کشیم و حتما موضوعى براى افسوس خوردن پیدا مى‌کنیم که بگوییم، اگر این کار را نکرده بودم، زندگى الآن وضعیت بهترى داشت و هزاران اما و اگر دیگر که هیچکدام تغییر مثبتى در وضعیت فعلى ما ایجاد نخواهند کرد. چه باید کرد؟ آنها که مسوولیت کارها و کم کارى‌هایشان را مى‌پذیرند، جواب خوبى براى این سوال دارند. آنها مى‌گویند: از همه آنها چیز یاد گرفته ایم و این حداقل نتیجه مثبتى است که مى‌توان از هرکارى گرفت. چه کسى مى‌تواند ادعا کند که یادگرفتن بیهوده است؟

این حس پیچیده

من چیزى به دست نیاورده ام، وقتم تلف شده، هیچ احساس رضایتى از گذشته ندارم، کاملا از اتفاقاتى که افتاده ناامیدم و… و نهایتا هرکسى این جملات را بشنود خواهد گفت شما از گذشته احساس پشیمانى و افسوس مى‌کنید. کسى که با پشیمانى زندگى مى‌کند همواره به این موضوع فکر مى‌کند که چه کارهایى را مى‌توانست به شکل متفاوتى انجام دهد. البته باید بدانید که شما با این احساس، در دنیا تنها نیستید و همیشه براى همه مواردى پیش مى‌آید که از آنچه انجام شده پشیمان باشند. در واقع مقدار مشخصى از این پشیمانى سالم و مفید است. خوب است که گاهی نگاهى به گذشته بیندازیم و با ارزیابى آنچه انجام داده ایم راه آینده را انتخاب کنیم. اما این حس وقتى که به‌طور مداوم مسائل کوچک را تبدیل به مشکلات بزرگ و لاینحل مى‌کند مساله ساز مى‌شود. در واقع در این شرایط افراد خودشان و شرایط اطراف را بسیار جدى‌تر از آنچه هست مى‌گیرند و اگر این وضع ادامه پیدا کند، زمینه ساز افسردگى خفیف خواهد شد. همه ما از اشتباهاتمان پشیمان مى‌شویم، اما نباید اجازه داد این پشیمانى زندگى مان را فلج کند و اجازه فعالیت بیشتر را از ما بگیرد. در واقع نباید اجازه داد حس پشیمانى کنترل زندگى ما را به دست بگیرد.

اتفاق مى‌افتد

پذیرش زندگى به همان شکلى که هست و نه آن شکلى که ایده آل ماست خیلى مهم است. زندگى مجموعه اى است از اتفاقات غیرمشخص که پیش روى ما رخ مى‌دهند. آیا شما مى‌دانید فردا برایتان چه اتفاقى خواهد افتاد؟ آیا واقعا مطمئن هستید آنچه بر شما گذشته و شما برچسب بد و ناخوشایند رویش زده اید زمینه یک اتفاق خوب‌تر نباشد که فردا اتفاق مى‌افتد؟ اگر با یک دید مثبت به وقایع بنگریم، تمام وقایع جزئى از یک سیر تکاملى هستند که ما نمى توانیم تغییرشان دهیم. جنگیدن با وقایع هیچ چیزى را عوض نمى کند. چه باید کرد؟ پذیرفتن و از کنار آن گذشتن بهترین راه حل ممکن است. شاید بعدا با اتفاقاتى که بیفتد، وقتى به گذشته نگاه کنیم به این برچسب‌هاى بد و خوب بخندیم. چون در یک نگاه جامع‌تر ممکن است برچسب‌ها جور دیگرى به نظر برسند.

جبران مى‌کنم

توضیح خاصى به نظر شما مى‌رسد؟ نه چندان! اگر کارى را تا به حال انجام نداده اید، تا زنده هستید برایش فرصت دارید. فقط باید مسوولیت گذشته و حال و آینده را بپذیریم و کارهایى را که دوست داریم انجام دهیم. اگر فکر مى‌کنید تا به حال به اندازه کافى سفر نکرده اید، خوب از همین امروز شروع کنید. فکر مى‌کنید دو سال گذشته عمرتان هدر رفته؟ خوب سعى کنید امسال تلاش تان را مضاعف کنید تا دو سال گذشته جبران شود. اما کسانى هستند که با توجیه شرایط فعلى از پذیرش مسوولیت سرباز مى‌زنند. آنها کسانى هستند که در گذشته گیرافتاده‌اند و آینده را نیز با این وضعیت از دست خواهند داد.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نوزده + بیست =