خیز بانک ها برای کوتاه شدن صف وام ازدواج
همزمان با آغاز مرداد، طرح ضربتی بانک مرکزی برای کاهش صف دریافت وام ازدواج آغاز شد تا ظرف دو ماه آینده تعداد زوج های متقاضی این وام با توان ماهانه بانک ها در پرداخت این تسهیلات برابر شود.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از ایرنا،سامانه دریافت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج از خرداد ۸۸ با هدف تخصیص بهینه منابع قرض الحسنه به خیل متقاضیان دریافت این وام زیر نظر بانک مرکزی آغاز شد و اکنون ۳۱ بانک و موسسه اعتباری با آن همکاری می کنند.
از زمان راه اندازی این سامانه تاکنون، هشت میلیون ۹۳ هزار و ۶۰۰ نفر از تسهیلات قرض الحسنه ازدواج بهره مند شده اند که رقمی بالغ بر ۳۲۶ هزار میلیارد ریال است.
با وجود همه این تلاش ها و افزایش تعداد بانک های همکار با سامانه ازدواج، در نزدیک به یک دهه از فعالیت آن تعداد متقاضیان دریافت وام ازدواج از توان وام دهی بانک ها در این حوزه بیشتر بوده است.
بخشی از این مشکل به محدودیت های قانونی آن باز می گردد زیرا بانک ها تنها می توانند از محل منابع قرض الحسنه دریافتی خود، تسهیلات قرض الحسنه پرداخت کنند.
از این رو سال گذشته مجلس شورای اسلامی در جریان تصویب قانون بودجه سال ۹۵ کل کشور ضمن افزایش سقف وام ازدواج جوانان به ۱۰۰ میلیون ریال، بانک ها را ملزم کرد که علاوه بر حساب های سپرده پس انداز قرض الحسنه که در سال های اخیر اقبال مردم به افتتاح این حساب ها کم شده، از محل حساب های قرض الحسنه جاری نیز وام ازدواج پرداخت کند.
هرچند این مصوبه مجلس به مذاق بانک ها خوش نیامد و آنها بر این باور بودند که منابع جاری، منابع در دسترس مشتریان به شمار می رود و نمی توان آن را اندوخته ای برای تسهیلات دهی به شمار آورد اما در نهایت با بخشنامه بانک مرکزی به پرداخت وام از محل این حساب ها تمکین کرد.
نتیجه آنکه پارسال ۹۹ هزار میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج از سوی شبکه بانکی پرداخت شد که بیشترین میزان در طول یک دهه اخیر بوده که البته بخشی از این جهش ناشی از رشد بیش از سه برابری سقف وام از ۳۰ به ۱۰۰ میلیون ریال بود.
با این همه، بند دیگری از قانون بودجه سال ۹۵ که بانک مرکزی را موظف کرده بود اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را به نحوی مدیریت کند که تعداد جوانان در صف وام در پایان هر ماه کمتر از ۵۰ هزار نفر باشد، پارسال اجرایی نشد و همچنان صف متقاضیان نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر باقی ماند.
سیدعلی اصغر میرمحمد صادقی مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی در این باره می گوید: مجموع توان بانک ها در پرداخت وام ازدواج ماهانه حدود ۷۰ تا ۱۰۰ هزار فقره است ضمن آنکه هر ماه به همین میزان نیز متقاضی جدید در سامانه تسهیلات ازدواج ثبت نام می کنند؛ نتیجه آنکه همواره این صف وجود دارد.
همین امر سبب شد تا طرح ضربتی بانک مرکزی برای کوتاه کردن صف وام ازدواج از ابتدای مرداد و با همکاری ۱۱ بانک کلید بخورد تا بانک های همکار در این طرح به ازای همراهی با بانک مرکزی برای تحقق قانون، از امتیازها و اولویت هایی که بعدا اعلام می شود، بهره مند شوند.
در این طرح بانک هایی مشارکت دارند که منابع قرض الحسنه آنها بیشتر از دیگر بانک ها و موسسات است و از این رو بانک های ملی، صادرات، تجارت، ملت، کشاورزی، سپه، مسکن، توسعه تعاون، رفاه کارگران، قرض الحسنه مهر ایران و صندوق قرض الحسنه پارسیان همکاری دارند.
سهم این بانک ها در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در مجموع ۵۰۰ هزار فقره وام است که بیشترین سهمیه به بانک ملی ایران با ۹۰ هزار وام (۲۰ درصد کل سهمیه) و سپس بانک صادرات با ۷۰ هزار فقره اختصاص دارد.
همچنین بانک قرض الحسنه مهر ایران ۳۰ هزار فقره، صندوق قرض الحسنه پارسیان و بانک توسعه تعاون نیز هرکدام ۵ هزار فقره وام ازدواج را پوشش خواهند داد.
البته بانک های دیگری که در این طرح همکاری ندارند اما در سامانه ازدواج بانک مرکزی عضو هستند نیز باید در این مدت ۲ برابر حداکثر توان خود وام ازدواج پرداخت کنند زیرا در همین مدتی که این طرح ضربتی اجرا می شود، حداقل ۱۵۰ هزار درخواست جدید سامانه ازدواج ثبت خواهد شد.
بر اساس این تفاهم نامه که بین بانک مرکزی و ۱۱ بانک یاد شده منعقد شده، این وام ها با اولویت مناطق محروم و زوج هایی که بیشتر در صف انتظار بوده اند، پرداخت خواهد شد و از آنجا که زوجین ۲ سال از تاریخ عقد فرصت ثبت نام در سامانه را دارند، زوج های جوانی که تاریخ عقد آنها از ابتدای سال ۹۴ به بعد است، مشمول این طرح می شوند.
یکی دیگر از مزیت های این طرح، این است که از بانک ها خواسته شده تا حداکثر همکاری را با متقاضیان این وام ها داشته باشند و به معرفی یک ضامن بابت هر وام بسنده کنند تا روند پرداخت بیش از پیش تسهیل شود.
بانک مرکزی شماره تلفن های ۲۹۹۵۴۲۸۳ و ۲۹۹۵۴۲۵۶ و ۲۹۹۵۴۲۶۰ و ۲۹۹۵۴۲۷۰ را برای پاسخگویی به مشکلات متقاضیان دریافت این تسهیلات در این طرح ضربتی اختصاص داده است تا در صورت بروز هرگونه مشکلف به سرعت آن را رفع کند
برچسب ها :وام ازدواج،بانک، ججین
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰