خورش قیمه نجفی
قیمهٔ نجفی که با نامهای قیمهٔ علاچی و قیمهٔ عربی نیز شناخته میشود نوعی خورش رایج در شهر نجف و بغداد، کاظمین، کربلا و شهرهای بزرگ کشور عراق است
به گزارش پایگاه خبری “ججین”، قیمه نجفی جزو معروفترین نذریهای عاشورا و محبوبترین غذاهای عراقیهاست. هرچند که اسم این غذا قیمه است و با برنج سرو میشود اما هیچ شباهتی به خورش قیمه سیبزمینی ما ایرانیها ندارد و اگر کسی اسمش را نداند، فکر میکند که ظرفی پر از گوشتکوبیده پیش رویش است!
این غذا سیبزمینی، لیمو عمانی و لپه ندارد به جای این مواد از گوشت، نخود، پیاز، رب گوجهفرنگی، گرد لیمو، زعفران، پودر یا عرق هل، نمک، زردچوبه و دارچین برای تهیه آن استفاده میشود.
مهمترین تفاوت این قیمه با قیمه ما این است که گوشت بیشتری دارد و تمام مواد آن را پس از پختن، میکوبند یا چرخ میکنند. به همین دلیل هم قیمه نجفی ظاهری شبیه به گوشتکوبیده ایرانی دارد. معمولاً صدها هزار پرس قیمه نجفی در روزهای عاشورا و تاسوعا در میان عزاداران در عراق پخش میشود.
مواد اولیه برای ۴ نفر :
گوشت گوسفندی ۲۰۰ گرم (خورشتی بدون استخوان)
پیاز ۲ عدد (خرد شده)
نخود ۲۰۰ گرم (خیس خورده)
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق سوپخوری
زعفران ۳ قاشق سوپخوری
روغن جهت سرخ کردن
پودر لیمو به میزان لازم
دارچین ۱ قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
زردچوبه ۱ قاشق
طرز تهیه:
نخودها را ۲۴ ساعت قبل خیس میکنیم و هر چند ساعت یکبار آبش را تعویض میکنیم.
یکی از پیازها را با مقداری روغن سرخ میکنیم و به آن تکههای گوشت را اضافه کرده و تفت میدهیم و پس از آن نخودهای خیس خورده را بدون آب اضافه میکنیم و با کمی زردچوبه اجازه میدهیم تفت بخورد. به آن ۶ لیوان آب اضافه میکنیم و اجازه میدهیم با حرارت مناسب پخته شود.
پس از آنکه از پخته شدن گوشت و نخود مطمئن شدید، در آبکش آب آن را جدا میکنیم و کناری میگذاریم. با گوشتکوب نخود و گوشت را میکوبیم.
حالا پیاز دیگر را در قابلمه تفت می دهیم و پس از طلایی شدن آن، ۳ قاشق سوپخوری رب را نیز اضافه کرده و تفت می دهیم تا خوشرنگ شود و ادویه ها شامل زردچوبه و فلفل را اضافه می کنیم و مایه کوبیده شده را اضافه میکنیم.
آب خورش را که از پیش جدا کرده ایم به مواد اضافه کرده و نمک و پودر لیمو ، دارچین و زعفران آب کرده را اضافه می کنیم و اجازه میدهیم که ادویه ها به خورد موادمان برود.
اگر علاقمند بودید زیره و یا پودر هل میتوانید به آن اضافه کنید. این خورش با پلو سرو میشود و یکی از غذاهای نذری عربها به شمار میرود.
نکات:
۱)در صورت تمایل به جای خیس کردن نخود آن را ۲بار جوشانده و آب آن را خالی کنید.
۲)میتوانید مقداری گلاب هم به خورش اضافه کنید.
۳)بهتر است به جای روغن از کره استفاده کنید تا غذا خوشمزه تر شود.
telegram.me/jajinnews
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰