خوراکیهای سرشار از آهن
عدسها از آن دست از حبوباتی هستند کهدرصد بالایی از آهن را در خود جای دادهاند
به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، کمبود آهن میتواند مشکلات از جمله خستگی زیاد، ضربان قلب سریع، رنگ پریدگی پوست، زخم معده و حتی باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن شود. این موارد تنها بخشی از مشکلاتی است که با کمبود آهن در بدن ایجاد میشود.عنصر آهن در واقع بخشی از سلولهای زنده ماست و جزو اولیه دو پروتیئن مهم به نامهای هموگلوبین و میوگلوبین است. وظیفه هموگلوبین در بدن رساندن اکسیژن به دیگر بافتها زنده است و اما میوگلوبین در بخشی از سلولهای عضلات ما باعث حفظ اکسیژن در آنها میشوند.آمارهایی که از مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها منتشر شده، نشان میدهد؛ کمبود آهن شایعترین نوع شناخته شده کمبود تغذیهای در افراد در جهان است. با این حال برای اینکه به کمبود آهن در بدن دچار نشویم، بهترین راه مصرف روزانه مواد غذایی است که سرشار از آهن هستند. بیشک جگر و گوشت قرمز بیشترین میزان آهن را در بین دیگر مواد غذایی دارند. در ادامه با چند نوع گیاه خوراکی آشنا میشوید تا با مصرف آنها بتوانید کمبود آهن خود را بهصورت روزانه رفع کنید و دیگر به مشکلات ناشی از کمبود آهن دچار نشوید.
عدس
عدسها از آن دست از حبوباتی هستند کهدرصد بالایی از آهن را در خود جای دادهاند. شما با مصرف عدس علاوه بر اینکه میتوانید نیاز روزانهتان به آهن را برطرف کنید، بلکه به یک منبع عالی از پروتئین نیز دست یافتهاید. از دیگر مزایای عدسها این است که این ماده غذایی بهراحتی در دسترس بوده و از قیمت قابل قبولی نسبت به سایر مواد غذایی سرشار از آهن برخوردار است. از اینرو سعی کنید، حداقل هفتهای دو الی سه بار از این ماده غذایی مفید و با ارزش استفاده کنید.
اسفناج
دلایل متعددی وجود دارد که شما اسفناج را در سبد غذایی خود لحاظ کنید. یکی از مهمترین دلایل این است که این سبزی خوراکی سرشار از آهن است. همچنین اسفناج دارای بسیاری از مواد مغذیای است که برای بدن مهم و ضروری هستند. از دیگر مزایای گیاه اسفناج این است که شما میتوانید آن را به دو صورت خام و یا پخته شده استفاده کنید. وقتی که اسفناج پخته شود، آهن بیشتر از آن خارج میشود و در دسترس شما قرار میگیرد؛ به شرط آن که وقتی که اسفناج را میپزید، آب آن را دور نریزد و کمی صبر کنید تا آب اضافی بخار شود. فقط توجه داشته باشید که قبل از خوردن اسفناج بهصورت خام آن را بهخوبی ضد عفونی کنید، چرا که ممکن است، برخی بیماریها از طریق آب بر روی برگهای آن باشند. شما با یک شستوشوی دقیق و استفاده از ضد عفونی کننده، میتوانید از شر انواع باکتریها و میکروبها خلاص شوید.
لوبیای سیاه
لوبیای سیاه از آن دست از حبوباتی است که دارای مقادیر فراوانی از آهن، پروتئین و فیبر است که هر کدام از آنها به نوبه خود برای بدن ضروری و مفیدند. لوبیای سیاه، انرژی آزاد را به شکل نشاسته تولید میکند و آن را بهعنوان یک منبع کربوهیدرات عالی برای کسانی که به نوعی بدنشان در برابر انسولین مقاومت دارد، قرار میدهد. از این نظر این ماده غذایی برای افراد مبتلا به دیابت بسیار توصیه میشود.
پسته
پسته با توجه به ساختار متراکمی که دارد، یک پیشنهاد خوب برای کسانی است که بهدنبال کاهش وزن هستند. این میوه خاصیت سیر کنندگی بالایی دارد. از اینرو با مصرف آن میتوان دیگر به سراغ غذا و یا میان وعدههای غذایی نرفت که یکی از عوامل چاقی هستند. اگر شما بتوانید ۳۰ گرم از این ماده غذایی را روزانه مصرف کنید، نیاز بدنتان به آهن را بهراحتی بر طرف میکنید. این ماده غذایی علاوهدرصد بالایی از آهن، سطح بالایی از ویتامین B۶، تیامین و مس را نیز در خود داراست.
کشمش
یکی از نکات برجستهای که در مورد کشمش باید بدانید این است که این خشکبار از آن دست میوههای خشک شدهای است که سرشار از آهن است. از دیگر میوههای خشک شده، سرشار از آهن میتوان به انجیر خشک شده و آلو اشاره کرد که با توجه به خشک بودن آنها، میتوان از آنها در تمامی فصول سال استفاده کرد. این ایده بسیار خوب است که روزانه ۲ تا ۳ عدد از این نوع غذاهای غنی از آهن را مصرف کنید.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰