خطبه ای علیه باکو!

مواضع تند کاظم صدیقی علیه باکو دردسرساز خواهد شد؟

کد خبر : 20043
تاریخ انتشار :

 

شاید بتوان دوران احمدی نژاد را یکی از تاریک‌ترین دوران روابط ایران با کشورهای جهان خواند. زمانی که دولت‌ها و ملت‌ها به دلیل رویکردهای خاص رییس دستگاه اجرایی ایران، حس خوبی به سیاست‌های کشور نداشتند و بارها به همین دلیل منازعات فراوانی میان تهران و کشورهای دیگر رخ داد. در آن زمان برخی از جریان‌هایی که از انزوای ایران در جهان نفع می‌بردند، به این روند روابط کمک می‌کردند. به نظرمی‌رسد در این بازه‌زمانی که ایران در تلاش است تا منازعات بین‌المللی را با دیپلماسی فعال خود به پایین‌ترین حد برساند، دوباره برخی از جریان‌ها دست به کار شده اند و تلاش می‌کنند تا صدای اعتراض دولت‌هایی را که چندان به سیاست‌های جمهوری‌اسلامی حس خوبی ندارند، دربیاورند.

تکفیرجمهوری آذربایجان!

در همین راستا روزگذشته کاظم‌صدیقی، امام جمعه تهران با استفاده از این تریبون عمومی در اظهاراتی گفت:« ما از داخل کشور عربستان خبر نداریم، ما خبر نداریم در داخل کشور عربستان در شهرهای شیعه‌نشین، با حمایت آمریکا چه می‌گذرد و چه جنایاتی در آنجا انجام می‌شود؟ در آذربایجان می‌بینیم که مردم اجازه گرامیداشت مراسم‌های مذهبی را ندارند، در هیچ کشوری سراغ نداریم که مثل همین آذربایجان، مردم در مراسم مذهبی آزاد نباشند، در کشورهای کُفر هم این کار را نمی‌کنند که در این کشورها صورت می‌گیرد. در این شرایط، مجامع حقوق بشری خفه خون گرفتند و هیچ کسی صدایش بلند نمی‌شود و هیچ کسی کاری نمی‌کند. صدیقی ادامه داد: پیگیری بین‌المللی جنایت‌های بشری یکی از وظایف دستگاه قضایی است، یکی از مطالباتی که مقام معظم رهبری داشتند و البته متوجه معاونت فرهنگی و حقوق بشر قوه قضاییه است_ که باید از انصاف نیز نگذشت که قدم‌های خوبی برداشته شده، ولی تا حد مطلوب فاصله داریم_ پیگیری حقوقی و قضایی مسائل بین‌المللی از جمله حمایت از مظلومان است؛ آیت‌ا… زکزاکی به چه جرمی زندان است؟ علمای آذربایجان به چه جرمی در زندان هستند؟ باید این مسائل در چارچوب حقوقی پیگیری شود».

خودسری کارشناسانه!

اینکه ما باید در برابر ظلم و کفار ایستادگی کنیم، یکی از بهترین ویژگی‌های نظام جمهوری اسلامی است که مردم نیز با حضور در راهپیمایی‌های مختلف از این سیاست‌ حمایت کرده و آن را تایید می‌کنند اما آیا نباید برای اعتراض به کشورهای مختلف و دولت‌های همسایه‌ای که روابط با آن‌ها در شرایط خاصی وجود دارد برنامه‌ای معقول و کارشناسی داشت؟! آیا نباید جریان‌ها و افراد مختلفی که حیطه‌کاری آن‌ها در عرصه‌های دیگر تعریف شده‌است به وظایف خود برسند و بگذارند تا نیروها و دستگاه‌هایی که برای روابط بین‌المللی حقوق‌می گیرند و آموزش دیده‌اند به این مهم رسیدگی کنند؟! چرا برخی عادت کرده‌اند در همه مسائل بدون آنکه اطلاعی از عواقب آن داشته باشند اظهارنظر کرده و گاهی دردسر ایجادکنند؟! همه شاهد بودیم که درمساله حمله به سفارت سعودی، نظام و کشور چه هزینه‌هایی را برای خوداجتهادی برخی خودسر پرداخت کرد و در آن بازه، مقامات کشور این اقدامات را نکوهش کردند ولی چرا برخی مجدد علاقه‌دارند تا روابط این دوکشور شیعه را به تاریکی کشانده و همسایه شمالی ایران را با دشمنان هم‌پیمان کنند، مشخص نیست!

پناه بردن باکو به تهران

گفتنی است در زمان احمدی‌نژاد و قبل از اینکه روحانی، روابط تهران وباکو را بهبود بخشد، جمهوری آذربایجان تا مرز همبستگی با رژیم صهیونیستی نیز پیش رفت و قرار بود به پایگاهی علیه جمهوری اسلامی ایران تبدیل شود ولی چند دلیل به ویژه‌ ظهور افراطی گری باعث شد آذربایجان به طرف منطقه و ایران گرایش پیدا کند زیرا آذربایجان به عنوان یک کشور شیعی در معرض خطر افراط گرایی بود.

دخالت نکنید!

اقدامات خلاف تدبیر و درایت دولت‌های قبل و جریان‌های وابسته سبب شده بود که حتی اعتراضات و راهپیمایی‌هایی نیز علیه ایران در جمهوری‌آذربایجان تشکیل شود. برای مثال در سال ۹۱ ، النور اصلانوف رییس وقت اداره تحلیل سیاسی و اطلاع رسانی ریاست جمهوری آذربایجان گفت: جوانان آذربایجانی علیه ایران اعتراض کرده اند. این مقام ارشد دولت آذربایجان با اشاره به شعار این گروه اندک که خواستار عدم دخالت ایران در آذربایجان بودند، گفت: دخالت ایران در امور داخلی آذربایجان ناخوشایند است. وی اضافه کرد: ‌آذربایجان در امور داخلی کشورهای دیگر به ویژه همسایه ها دخالت نمی کند. اصلانوف اظهار داشت: آذربایجان به دنبال برقراری رابطه با تمام جهان از طریق همکاری و برابری است. وی افزود: تظاهرات جوانان واکنشی به اظهارات محافل ایرانی است.

بازی در زمین دشمن،‌ممنوع!

در این بازه زمانی که استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا و به وسیله عوامل خود در منطقه، بارها سعی کرده ایران را به دخالت در امور کشورهای دیگر متهم کند، موضع‌گیری‌های اینچنینی علیه یک کشور همسایه که روابط لغزنده‌ای با جمهوری اسلامی دارد، چه معنایی دارد؟! ای کاش مشاوران و آن افراد و گروه‌هایی که برنامه های سخنان ائمه جمعه را تدوین و به آن‌ها می‌دهند به این عزیزان گوشزد کنند که منافع ملی را نیز در اظهارات خود مد نظر قرار دهند و نگذارند تا دشمنان از موضع آنان علیه ملت ایران استفاده کنند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سیزده + 7 =