خشکسالی ایران شدیدتر و طولانیتر شد
مقام مسئول سازمان هواشناسی با بیان “خشکسالیهای ایران طولانیتر و شدیدتر شده است”گفت:بررسی ها نشان میدهد روند خشکسالیها از ۳۰ سال قبل تشدید شده است.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری تسنیم، احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی اظهار کرد: با گرمایش جهانی و افزایش دما، انتظار میرود رویدادهای مخرب مانند خشکسالیها سریعتر آغاز شود و از شدت و گستره و فرکانس رخداد بالاتری نسبت به گذشته برخوردار شود.
وی افزود:اینکه در دنیا گفته می شود تغییر اقلیم مناطق خشک را خشکتر و مناطق مرطوب مرطوبتر میکند، حرف دقیقی نیست و نمی تواند برای همه جا صادق باشد اما متاسفانه تا کنون در کشور ما درست از آب درآمده است.
وی ادامه داد: خشکسالیهای ایران نسبت به گذشته طولانی تر و شدیدتر شده و تقریبا با یک شاخصی که ترکیب دما و بارش است بنام SPEI روند خشکسالیها از سه دهه پیش تشدید شده است.
رئیس انجمن هواشناسی ایران گفت:با این حال، معنای افزایش شدت این رویدادها به دلیل تاثیر متفاوت اثرات ترکیبی مانند گرمایش و خشکسالی برای رطوبت خاک و در مناطقی که با محدودیت رطوبت و انرژی مواجه اند، بسیار نامعلوم است اما درک این تفاوتها میتواند در تفسیر تغییرات آینده و پیامدهای نهفته آنها در سطح منطقهای و ملی کمک کند.
وظیفه اضافه کرد: متاسفانه برخی به سبب منافع اقتصادی گروه یا صنعت خاصی و به نوعی با فرصت طلبی از فضای عدم قطعیت علمی، در صف مخالفان تاثیرات نامطلوب افزایش کربن و تغییر اقلیم ایستاده اند. تفاوتها فکری و دیدگاهی در رابطه با تغییر اقلیم، دلایل آن و حتی اثرات تغییر اقلیم در جامعه وجود دارد.
به گفته وی، برخی مخالفان این حوزه غالبا دانشمندان اقلیم یا هواشناسی هم نیستند اما با وجود اینکه ممکن است مخالفان کاهش کربن افراد متخصص نباشند، ولی این به معنای نادیده گرفتن نظرات آنها یا انکار شواهدی که ارائه میکنند، نیست و نباید اینگونه تلقی شود.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی با تاکید بر ضرورت دریافت همه نظرات درباره تغییر اقلیم، اظهار کرد: ممکن است برخی مخالفان کاهش کربن در زمینههای تخصصی خود، مانند کشاورزی یا سیاست، متخصص باشند، بنابراین از دریچه نگاه آنها نیز موضوع تاثیرات مخرب گازهای گلخانهای و بخصوص کربن باید مدّ نظر قرار گیرد. برخی مخالفان نیز ممکن است تجارب و دیدگاههای ارزشمندی در مورد موضوع مورد بحث یعنی تاثیر کربن یا تغییرات عامدانه اقلیم و مثلا بارورسازی یا یونیزاسیون داشته باشند که باید بررسی شود.
وظیفه یادآور شد: برخی مخالفان نیز ممکن است دادهها یا مطالعاتی را برای حمایت از ادعاهای خود ارائه دهند بنابر این مهم است که به طور انتقادی به همه اطلاعات، چه از سوی دانشمندان اقلیمی و چه از سوی افراد دیگر، توجه شود.
وی تاکید کرد: با بررسی دقیق اطلاعات و در نظر گرفتن همه جوانب، میتوانیم به درک عمیقتر و متعادلتر از مسائل پیچیده مانند تغییرات آبوهوایی و احیانا تغییرات عامدانه آن دست یافت. یافتن راهحلهایی برای چالشهای پیچیدهای مانند تغییرات اقلیم به همکاری و گفتوگو بین افراد با تخصصها و دیدگاههای مختلف نیاز دارد تا با بررسی دقیق اطلاعات و در نظر گرفتن همه جوانب، بتوان به سمت آیندهای پایدارتر برای همه حرکت کرد.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰