خشم زنان ژاپنی از اظهارات سیاستمدار محافظه کار

اظهارات معاون نخست وزیر ژاپن که ضمن سرزنش زنانی که تمایلی به فرزند آوری ندارند، آنها را مسبب مشکلات کاهش جمعیت کشورش دانست، خشم مردم این کشور، به ویژه زنان را بر انگیخت

کد خبر : 94500
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 بهمن 1397 - 10:53

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین، «تارو آسو» معاون نخست وزیر ژاپن که وزیر اقتصاد این کشور نیز هست ، در اجلاس حوزه انتخاباتی منطقه ‘فوکوئوکو’ واقع در جنوب غربی ژاپن با مقصر دانستن زنان در روند کاهش جمعیت این کشور گفت: برخی می گویند مشکل جامعه ژاپن افزایش جمعیت سالمند این کشور است، اما مسئله بحرانی کسانی هستند که تمایلی به فرزند آوری ندارند.
وی افزود: پیری جمعیت در کنار کاهش تعداد کودکان به دلیل عدم تمایل زنان به باروری و فرزند آوری مشکلاتی را در بلند مدت به وجود خواهد آورد.
به گفته متخصصان ژاپنی عوامل مختلفی باعث شده است تا زوج های جوان تمایلی به داشتن فرزند نداشته باشند، از جمله این عوامل می توان به هزینه بالای زندگی، هزینه بالای رشد و پرورش فرزند، ساعت کاری طولانی و فقدان مراکز مناسب برای مراقبت از کودکان اشاره کرد.
آسو نیز یکی از سیاستمداران محافظه کاری است که زوج های جوان به خصوص زنان را به دلیل نداشتن فرزند سرزنش می کند.
به نوشته این روزنامه، ماه ژوئن سال ۲۰۱۸ میلادی نیز دبیر کل حزب حاکم لیبرال دموکرات ژاپن با اشاره به افزایش زاد و ولد پس از جنگ، تصمیم زوج های جوان مبنی بر نداشتن فرزند را ‘خودخواهانه’ توصیف کرد و گفت مشکلات نباید شما را از داشتن خانواده های پر جمعیت باز دارد.
اوایل ماه جاری نیز یکی دیگر از نمایندگان حزب حاکم لیبرال دموکرات اعلام کرد که هر زن باید حداقل سه فرزند داشته باشد و زنان مجرد باری روی دوش دولت محسوب می شوند.
این در حالی است که کمبود نیروی کار در ژاپن طی ۴۵ سال گذشته به بیشترین حد خود رسید به طوری که به ازای هر ۱۰۰ نفر ۱۶۱ موقعیت شغلی وجود دارد.
در ژاپن نزدیک به یک دهه است که جمعیت هر سال پیرتر می شود این روند باعث شده است تا بسیاری از شرکت ها، کارخانه ها و بخش های تولیدی با کمبود نیروی کار مواجه شوند شاید یکی از اصلی ترین دلایل تصویب بکارگیری نیروی خارجی همین موضوع بوده است.
پیشتر نیز مجلس ژاپن لایحه ای تصویب کرد که طی آن در صدد پذیرش نیروی خارجی در زمینه های شغلی مختلف تخصصی و غیر تخصصی است.
سال ۲۰۱۷ نیز وزیر بهداشت ژاپن زنان را ‘ماشین تولید مثل’ خواند و گفت که فرزند آوری وظیفه تمام زنان است.
امروز مساله سالمندی فقط مختص ژاپن نیست و کشورهای دیگری نظیر روسیه، رومانی، مجارستان و چین با سالمندی سریع جمعیت رو به رو هستند؛ چین نیز از سال ۲۰۱۶ میلادی تصمیم گرفت قانون منع تک فرزندی را تصویب کند.

 


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هفت + چهار =