خداداد افشاریان؛ از سند سازی تا انتصابات فامیلی
رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال در مدیریت هیات استانی خود با اتهامات زیادی مواجه شد.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری فارس، سیاوش باقرنژاد درمورد برخی ابهامات درمورد فعالیتهای خداداد افشاریان در هیات فوتبال کهگیلویه و بویراحمد، اظهار داشت: اسنادی که ارائه میدهم مربوط به هیات فوتبال کهگیلویه و بویراحمد است.
اولین سند مربوط به دوران دبیرکلی محمدرضا ساکت در فدراسیون فوتبال در سال ۹۷ است. در ۲۷ مرداد آن سال، ۲ نفر برای هیات فوتبال این استان احراز صلاحیت شدند اما خداداد افشاریان که از همان سال تاکنون به عنوان رئیس هیئت فوتبال در حال فعالیت است و پس از مدتی نیز به عنوان عضو هیات رئیسه فدراسیون و ریاست کمیته داوران درآمد، در ابتدا به دلیل نداشتن سوابق مدیریتی لازم و همچنین احراز نشدن صلاحیتهایش، نمیتوانست در انتخابات هیات شرکت کند اما با واسطهگری و رایزنیهایی که از سوی نماینده وقت گچساران در مجلس شورای اسلامی یعنی غلامرضا تاجگردون با سلطانیفر، وزیر ورزش و جوانان انجام شد، مهدی تاج را مجاب کردند تا نام افشاریان به نامزدهای انتخابات هیات فوتبال اضافه شود. سرانجام در تاریخ ۷ اسفند ۹۷، او رسما به عنوان ریاست هیات در مجمع این استان انتخاب شد.
وی افزود: تمام تلاشهایی که برای ریاست افشاریان صورت گرفت به این دلیل بود که ادعا میکرد داور بینالمللی شناخته شده و از بدنه و جنس فوتبال است. میتواند برای پیشبرد اهداف فوتبال استان و کشور مفید باشد. اعتقاد داشت باید فوتبال را به دست فوتبالیها بدهیم زیرا پول و امتیاز میآورد و به فوتبال استان از ردههای پایه تا لیگ دسته دوم کشور کمک میکند. با این حرفها و حربهها، ریاست هیات را به عهده گرفت. پس از گذشت ۳-۲ ماه با حمایت قاطع دولت، نمایندگان وقت استان و مدیرکل وقت ورزش و جوانان بودجه بسیار زیادی به صورت مثال برای زمان ۱۸ فروردین تا ۱۸ تیر ۹۸ بیش از ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان به حساب هیات واریز شد اما جای اینکه بدهیهای دوره قبلی هیات را پرداخت کند، با اولین پولی که به حساب آمد، اقدام به خرید یک دستگاه پژو پارس کرد که مستنداتش موجود است.
این کمک داور اهل کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: یکی از طلبکاران فردی به نام جلیل کیانی بود که بیشترین طلب را از هیات فوتبال داشت، اصل پول وی با جریمه دیرکردش حدود ۶۰ میلیون تومان میشد. او برای دریافت این طلب چند بار به هیات مراجعه کرد اما افشاریان این فرد را سر دواند و کیانی نیز با توجه به حکمی که از دادگاه تجدیدنظر استان گرفته بود، اقدام به توقیف این خودرو پژو کرده و حسابهای هیئت را مسدود کرد.
وی افزود: افشاریان نیز جای اینکه با رایزنی و توافق با این فرد، مشکل را حل کند، اقدام به تهیه یک مبایعه نامه صوری کرد که این اتومبیل از ابتدا با پول خودش خریداری شده و برای خودش است. طبق همان مبایعه نامه دادخواستی را با خط خود تنظیم کرد که در آن به صراحت اعلام شده این پژو جزء اموال من است و از کیانی شکایت کرد. با همین مبایعه نامه از دادگاه استان رای گرفت و مدعی شد خودرو ربطی به هیات فوتبال ندارد.
باقرنژاد ادامه داد: کیانی نیز کوتاه نیامد و پس از صدور رای آزادی خودرو، از طریق معاونت قضایی دادگستری اقدام کرد تا استعلام بگیرند و افشاریان منکر نشود. این معاونت نیز از مدیرکل ورزش و جوانان کهگیلویه استعلام گرفت و درخواست کرد اگر هیات فوتبال خودرو در اختیاری دارد، اعلام کنید. محمد تقی علوی، مدیر کل وقت هم نامه زده و آن را برای افشاریان پیوست میکند تا در این مورد پاسخگو باشد اما او عطف به نامه مدیرکل اعلام میکند هیات فوتبال هیچگونه خودرویی ندارد و منکر میشود که این پژو متعلق به هیات است و میگوید با توجه به رای صادره این خودرو در تملک خودش است.
وی تصریح کرد: در همان سال ۹۸ که همزمان این مکاتبات در حال انجام بود، افشاریان برای هزینه بیمه اتومبیل نامه زده و مدعی شده این خودرو برای هیات فوتبال است. نامهای که مهر هیات پای آن است و با سندسازی تمام استهلاکات مربوط به این خودرو را از حساب هیات فوتبال پرداخت میکرد. یعنی از طرفی به قوه قضاییه و قوه مجریه گفته خودرو برای خودش است و رای میگیرد اما از طرف دیگر با سندسازی، حساب و کتابهای خودرو را از هیات فوتبال برداشت میکند. آدم نمیداند دم خروس را باور کند یا قسم حضرت عباس. این موضوع یکی از دلایلی بود که سبب شد مراجع ذیصلاح درمورد بحث احراز صلاحیت افشاریان، در پایان سال گذشته او را احضار کنند. وقتی افشاریان دید پای چراغ تاریک و دستش رو شده با خط خود اقرار کرده این خودرو مربوط به هیات فوتبال بوده و اگر چنین کاری کرده صرفا به این دلیل بوده است که نمیخواسته دست طلبکار بیفتد و از هیات خارج شود.
این کمک داور در ادامه افشاگریهای خود علیه رئیس هیات فوتبال کهگیلویه و بویراحمد، گفت: با پیگیری و بررسی موشکافانه متوجه میشوید ۶۰ میلیون تومان اصل پول کیانی با دیرکرد تاخیر و تادیه در سال ۹۸ بوده است اما اکنون افشاریان یک بار ۴۰۰ میلیون تومان به این فرد پرداخت کرده است. تا ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ مبلغ ۳۶۰ میلیون تومان دیگر باید پرداخت میکرد که نکرده است. یعنی ۷۶۰ میلیون تومان تا آن زمان. از آن موقع نیز اگر پرداخت مبلغ ۳۶۰ میلیون به مرحله اجراییه جدیدی برسد، قطعا مبلغی که به کیانی پرداخت شده یا میشود از یک میلیارد تومان رد خواهد شد. ارزش پژو پارس هیات نیز با توجه به مدل، کارکرد و تصادفی که داشته اکنون در بازار حدود ۴۰۰ میلیون تومان است.
باقرنژاد افزود: خسارت به بیتالمال یک طرف قضیه است اما نکته جالب تر که باید دانست این است که در طول این ۴-۳ سال افشاریان بیش از ۱۳۰ میلیون تومان برای هزینه کرد خودرو بابت بیمه، تصادفات، استهلاک، بنزین، روغن، باتری و…. از حساب هیات برداشت کرده است. آیا در استان محرومی که تیمها، باشگاهها و مدارس فوتبالش برای حداقلها میجنگند و حتی برای توپ و تور که ابتداییترین امکانات لازم برای برگزاری مسابقه در لیگ شهرستان است، در مضیقه هستند، روا است که اینگونه بیتالمال به این شکل حیف و میل شده و حق فوتبالدوستان بابت یک سوء مدیریت به باد فنا برود؟
وی درمورد فروش امتیاز تیم دنا یاسوج، توضیح داد: سند دیگر مربوط به فروش امتیاز تیم دنا یاسوج است که مدتی با نام شهرداری در لیگ دسته اول بازی میکرد. این تیم پس از سقوط به لیگ دو، به مرحله دوم لیگ ۳ سقوط کرد. شهردار و شورای وقت یاسوج پس از این اتفاق گفتند نمیتوانیم تیم را مدیریت کنیم و امتیاز این باشگاه را به هیات فوتبال وقت یعنی پرویز موسوی دادند. افشاریان در آن زمان نایب رئیس موسوی بود اما رئیس سابق هیات به دلیل مشغلهای که داشت، اختیار تام فروش باشگاه را به افشاریان سپرد. در سربرگ هیات که قرارداد فروش باشگاه به صراحت نوشته شده که افشاریان نماینده تام الاختیار هیات در فروش این امتیاز است.
این چهره فوتبالی استان کهگیلویه افزود: در ظاهر افشاریان امتیاز باشگاه را ۸۰ میلیون تومان فروخته که ۱۵ میلیون آن را نقدا دریافت کرده است. امضا و مهر هیات فوتبال و باشگاه پای برگه فروش خورده است. تخلف اول افشاریان این است که رئیس کمیسیون ماده ۵ استان، ضمیمه فروش این امتیاز نبوده است. قانون میگوید امتیاز هر باشگاهی حتی در رده نونهالان اگر بخواهد از استانی به استان دیگر برود، باید رای کمیسیون ماده ۵ وزارت ورزش استان مبدا و مقصد گرفته شود اما فروش امتیاز تیم دنا، فاقد رای این کمیسیون است.
باقرنژاد خاطرنشان کرد: افشاریان پول فروش امتیاز باشگاه را نقدی دریافت کرده در شرایطی که در معاملات و مطالبات حاصل از فروش و دریافت، باید پول به حساب هیات که با امضای رئیس و خزانهدار واریز شود. افشاریان به عنوان نماینده فروش نمیتوانست پول نقدی بگیرد اما در برگه فروش به صراحت قید شده پول نقدی دریافت شد. پس از بیخ پیدا کردن قضیه و اینکه پول به حساب هیات از طرف افشاریان برگشت داده نشد، رئیس وقت هیات فوتبال به سازمان لیگ نامه زده و پول حاصل از فروش باشگاه را طلب میکند. به همین دلیل تقاضا میکند تا مشخص شدن حساب و کتاب، مجوز باشگاه و تمام قرارادهای مربوط به این تیم در لیگ دسته سوم تعلیق شود.
وی افزود: افشاریان در گام دوم به صورت کاملا ناشیانه جای اینکه از خریدار، چهار فقره چک در وجه هیات فوتبال دریافت کند، یک فقره چک آن هم با دستکاری مبلغ میگیرد و ناگهان مبلغ فروش امتیاز باشگاه از ۸۰ به ۱۶۰ میلیون ارتقا پیدا میکند. این موضوع نیز نشان دهنده یک سندسازی است. میتوانیم بگوییم باشگاه در اصل ۱۶۰ میلیون فروخته شده اما افشاریان به استان گفته است، ۸۰ میلیون فروختم. باقی مبلغ را هم برای خودش برداشت کرد. امتیاز یک باشگاه حاضر در مرحله دوم لیگ ۳ در آن زمان حدود ۲۰۰ تا ۴۰۰ و برخی مواقع تا ۶۰۰ میلیون تومان هم معامله میشد. افشاریان دستکاری و جعل سند انجام داده که خودش نوعی جرم است. خط خوردگیها و نوشته شدن با خودکار در اسناد مشخص است.
این کمک داور افزود: این پول هیچ وقت برگشت نخورد و الان در هر استانی هر فردی بخواهد امتیاز یک باشگاه که در مرحله نهایی و دور دوم لیگ دسته ۳ بخرد، با زیر ۶ میلیارد تومان نمیتواند خریداری کند. این امتیاز برباد رفت و پول هیچ وقت به فوتبال استان بازنگشت. هیچکس هم سوالی از افشاریان نکرد یا اگر هم کسی قصد سوال داشت، با رابطه و رانت خودش و دوستانش، موضوع مسکوت ماند.
باقرنژاد توضیح داد: تخلف ارتکابی سوم افشاریان در هیات فوتبال این است که اگر به لیست پرداخت حقالزحمه آذر، دی و بهمن سال ۹۸ یا ۹۹ هیات فوتبال استان نگاه کنید، او هم مثل حبیبالله شیرازی، رئیس سابق هیات فوتبال تهران، هیات کهگیلویه را به شکل خانوادگی و دوستانه مدیریت و از کیسه خلیفه بذل و بخشش میکرد. طبق اساسنامه فدراسیون فوتبال، فیفا و هیاتهای استانی، داور فعال نمیتواند مسئولیتی در هیات داشته باشد اما روحالله شریفی که داور لیگ برتری و سهمیه استان ما در فوتبال کشور و داماد افشاریان است، به عنوان مسئول کمیته مسابقات حقوق میگرفت.
وی ادامه داد: همسر او نیز که دختر بزرگ خداداد افشاریان است، به عنوان نایب رئیس و مدیر اجرایی بانوان حقوق دریافت میکرد. حمیدرضا افشون، پسر برادرزن رئیس هیات است که با وجود کمک داوری در لیگ برتر، حقوق بگیر و مسئول دپارتمان داوری هیات بود. پوریا افشاریان، پسر این فرد در ۴ سال از سال ۹۸ با روی کار آمدن پدرش در رده نونهالان استان ناگهان سر از قضاوت در لیگ آزادگان و بازی سپاهان در جام حذفی درآورد. از طرفی دختر دیگر او نیز به عنوان سهمیه استان برای قضاوت در لیگ برتر و دسته اول فوتسال بانوان معرفی شده است. به افرادی مثل اردشیری که از دوستانش هست نیز از حساب هیات فوتبال پرداختی داشته است. برخی از این افراد حتی حکم هم نداشتند اما بعدها برایشان احکام صوری صادر شد که پرونده این افراد در اداره کل ورزش و جوانان، دیوان محاسبات و حسابهای سالهای ۹۸، ۹۹، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ موجود و قابل بررسی است.
باقرنژاد گفت: فوتبال استان ما با آمدن افشاریان پسرفت کرده است. او اکنون عضو هیات رئیسه و رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال است و این تخلفات از فردی که در راس داوری و فوتبال کشور قرار دارد، قابل پذیرش نیست. رفتارهای غیرحرفهای و سوء مدیریتهای انجام شده از افشاریان قابل قبول نیست. مر قانون باید برای همه به یک شکل اجرا شود و نباید افشاریان به دلیل جایگاه فعلیاش اعمال نفوذ کرده و تخلفاتش را پوشش بدهند. نظام مقدس جمهوری اسلامی بر پایه رای مردم و بینش اسلامی تدوین شده و مردم فهیم و ولایتمدار ایران به ویژه کهگیلویه و بویراحمد که همیشه در همه عرصههای انقلاب اسلامی پای انقلاب، اسلام و فرمایشهای رهبری بودهاند.
وی افزود: هرچند استان ما از لحاط توسعه و پیشرفت در حوزه ورزش و اماکن جزء استانهای محروم کشور است اما به ضرص قاطع میگویم یکی از قویترین استانها از لحاظ در اختیار داشتن انسانهای مدیر، مدبر، شجاع، ولایتمدار، وطنپرست و… است اما متاسفانه به دلیل برخی بیملاحظه گیها یا اشتباهات، گاهی مواقع افرادی را روی کار میآوریم که تبعاتش به فوتبال، ورزش و سیاست و اقتصاد کلان استان لطمه وارد میکند. انتظار داریم همانگونه که با شیرازی در تهران برخورد شد، اگر تخلفی از من یا افشاریان هم سر زد با آن برخورد شود. این انتظار جامعه ورزش استان است که برای فوتبال پاک و محیط سالم ورزش استان و ایران اسلامی باید همه ملاحظات قومی، طایفهای، قبیلهای و سیاسی را کنار گذاشته و با متخلف در حد تخلف طبق قانون برخورد کنیم.
برچسب ها :خداداد افشاریان ، فوتبال ، مهدی تاج ، هیت فوتبال
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰