خاموشی‌ها تا اوایل شهریور ادامه دارد

سخنگوی صنعت برق گفت: بر اساس آخرین آمار، میزان درجه حرارت هوا در ماه آینده افزایش خواهد یافت. لذا باید گفت که تا دو هفته اول شهریور ماه شرایط خوبی پیش روی صنعت قرار ندارد.

کد خبر : 81693
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 دی 1348 - 3:30

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین“، محمودرضا حقی فام امروز در نشستی خبری با بیان اینکه در هفته گذشته درجه حرارت متوسط کشور از بالاترین درجه حرارت سال گذشته بالاتر بوده است اظهار کرد: در هفته هفدهم سال جاری به طور متوسط ۱.۴۳ درجه نسبت به سال قبل درجه حرارت افزایش یافته است و باید گفت که به ازای هر یک درجه حرارت ۱۵۰۰ مگاوات به نیاز مصرف اضافه می‌شود.

به گفته وی، بر اساس پیش بینی‌های صورت گرفته برای ماه آینده شرایط خوبی گزارش نشده است، علاوه بر این باید گفت که عمده مشکل ما در مرداد ماه و دو هفته اول شهریور ماه است اما اگر میزان رشد مصرف همین سه درصد بماند می توان پیش بینی کرد که تا سه هفته آینده مشکل خاموشی برطرف می شود.

وی با تاکید به این مسئله که محدودیت منابع آبی و افزایش درجه حرارت دو مشکلی بود که امسال صنعت برق با آن دست و پنجه نرم کرد، گفت: اگر مدیریت مصرف صورت نمی‌گرفت قطعا با کمبود برق مواجه می‌شدیم اما به دلیل همکاری‌های صورت گرفته میزان مصرف نسبت به سال قبل تنها سه درصد افزایش یافت.

حقی فام تصریح کرد: اگر نیاز مصرف کشور در هفته‌های آینده از افزایش سه درصد کنونی نسبت به سال گذشته ۵ درصد برسد، قطعا در مردادماه با محدودیت تامین برق مواجه خواهیم شد.

وی با تاکید به این مسئله که در دو هفته آینده بیشترین کمبود را خواهیم داشت، تصریح کرد: حداکثر نیاز مصرف برق امسال ۵۷ هزار مگاوات است که در سه هفته اخیر نیاز مصرف برق از ۵۵ تا ۵۷ هزار مگاوات در نوسان بوده است.

سخنگوی صنعت برق میزان تولید برق در کشور را ۵۲ هزار مگاوات دانست و افزود: مابه‌التفاوت ۲۰۰۰ مگاوات در اوج مصرف امسال نزدیک به ۵۵۰۰ مگاوات است که ۲۰۰۰ مگاوات آن در پی تغییر ساعات کار ادارات و خاموش کردن سیستم‌های سرمایشی بعد از ساعت ۱۳ و ۳۰ دقیقه جبران شد.

وی با اشاره به کمبود منابع آبی و از دست دادن پتانسیل سدهای برق- آبی برای سال جاری گفت: امسال میزان تولید برق در نیروگاه‌های برق- آبی به شدت کاهش یافت. علاوه بر این دمای هوا نسبت به سال گذشته ۱.۵ درجه افزایش یافت.

حقی فام با اشاره به منحنی تداوم بار در شبکه اظهار کرد: بر اساس آمار ۶۵ روز بیش از ۵۲ هزار مگاوات نیاز مصرف داشته‌ایم و باید گفت که در حال حاضر با بیشترین کسری مواجه هستیم و امیدواریم که بعد از دو هفته بتوانیم نیاز مصرف را به طور کامل پاسخگو باشیم.

وی در خصوص رشد بار در شبکه نیز گفت: در سال‌های ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۶ تقریبا با رشد متوسط ۵۰ درصد روبرو بوده‌ایم، اما اکنون با تمهیداتی که اعمال شد امسال حداکثر بار سه درصد افزایش داشته است که اگر این عدد به پنج درصد می‌رسید، میزان مصرف از ۵۸ هزار مگاوات نیز عبور می‌کرد و با خاموشی‌های جدی مواجه بودیم. لذا اگر بتوانیم در هفته‌های آینده این میزان رشد را مدیریت کنیم، قطعا میزان خاموشی‌ها کاهش می‌یابد.

سخنگوی صنعت برق با تاکید به این مسئله که حداقل ۲۱ هزار مگاوات یعنی یک سوم مصرف برق کل کشور ناشی از بارهای سرمایشی است، تصریح کرد: اگر تنها یک درجه دمای هر کولر گازی افزایش یابد، ۵ درصد مصرف همان کولر کاهش می‌یابد. لذا لازم است که مشترکان به این مسئله توجه ویژه‌ای داشته باشند.

وی در خصوص عدم تطابق جدول خاموشی با خاموشی‌هایی که در کشور اعمال می‌شود، گفت: یکی از علت‌های این مسئله پیش‌بینی‌های اشتباه دیسپاچینگ و علت دیگر افزایش گرمای هوا و تحت تاثیر قرار گرفتن شبکه انتقال است اما به تمام شرکت‌های توزیع ابلاغ کرده‌ایم که اگر تناقضی در اعلام خاموشی‌ها وجود دارد توجیه منطقی خود را ارائه دهند و باید گفت که در حال حاضر انطباق جدول خاموشی با آنچه که اتفاق می‌افتد، بیش از ۹۵ درصد است.

حقی فام در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به نحوه پرداخت خسارات صنعت برق به مشترکانی که تجهیزات آنها در پی قطع برق آسیب دیده است، گفت: طبق قانون بودجه که سه سال از تصویب آن می‌گذرد، به ازای هر مشترک شهری ۱۲۰۰ تومان و به ازای هر مشترک روستایی ۶۰۰ تومان تحت عنوان بیمه دریافت می‌شود و هر سال نیز طی یک مناقصه یک بیمه‌گذار انتخاب و پس از بررسی‌های لازم میزان خسارت را به مشترکان پرداخت می‌کند.

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۶ بیمه دی مسئول انجام این کار بود، گفت: برای سال ۱۳۹۷ نیز به دنبال برگزاری مناقصه هستیم، اما اکنون پرونده‌ها را نگهداری و پس از مشخص شدن بیمه‌گذار خسارات در نظر گرفته شده را پرداخت خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه در سال گذشته سقف بیمه به ازای هر مشترک سه میلیون تومان در نظر گرفته شد، تاکید کرد: مشترکان می‌توانند از طریق ورود به سایت‌های شرکت‌های توزیع و یا مراجعه حضوری درخواست خسارت کنند و پرونده آنها نیز نهایتا ظرف یک ماه مورد بررسی قرار می‌گیرد.

سخنگوی صنعت برق از همکاری سازمان استاندارد با وزارت نیرو برای استانداردسازی کولرهای گازی خبر داد و افزود: صنعت برق به کمک سازمان استاندارد آمده تا بتوانیم با کمک گمرک و وزارت صمت، راندمان تجهیزات سرمایشی را که اکنون به هیچ عنوان قابل قبول نیست، افزایش دهیم.

وی در خصوص برق‌دزدی‌هایی که اخیرا به دلیل خاموشی‌ها صورت می‌گیرد، گفت: افرادی را تحت عنوان کابل بان در مناطق مختلف اعزام کرده‌ایم علاوه بر این نیز نیروی انتظامی در این مسیر بسیار هشیار بوده، اما با این  حال از مردم تقاضا داریم که اگر در زمان خاموشی با موارد مشکوکی مواجه شدند، حتما به ۱۲۱ مسئله را اطلاع دهند.

حقی فام با اشاره به آماری که اخیرا از سوی آژانس بین المللی انرژی در راستای سرانه مصرف خانگی برق در کشورهای مختلف منتشر شده و ایران را جزو کشورهای کم مصرف، طبقه‌بندی کرد، اظهار کرد: در کشورهای اروپایی تمام امور یک خانه توسط انرژی برق انجام می‌شود و این در شرایطی است که در یک خانه در کشور ما علاوه بر انرژی برق، انرژی گاز نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد که اگر بخواهیم میزان گاز مورد استفاده را با برق مصرفی در نظر بگیریم، عدد بزرگی خواهد شد.

 

 

 

 

 



 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

16 − 15 =