حنایی که دیگر برای اصلاح‌طلبان رنگ ندارد

جریان اصلاحات در آستانه انتخابات مجلس با شکاف در گفتار و عمل رئیس دولت اصلاحات مواجه شده‌اند و به همین دلیل احتمال عبور از آرمان‌ها و اندیشه‌های او نزد اصلاح‌طلبان تقویت شده است.

کد خبر : 103641
تاریخ انتشار : چهارشنبه 23 مرداد 1398 - 10:20

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین، «جریان اصلاحات روی رهبری رئیس دولت اصلاحات توافق ندارد» این جمله‌ای است که از زبان مرد شماره یک کارگزاران یعنی غلامحسین کرباسچی در گفتگو با روزنامه رسمی این ارگان مطرح شده و به سرعت دست‌به‌دست در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی می‌چرخد.

 

 

آیا تابعان بی‌چون و چرا نافرمان شده‌اند؟

 

 

کسی فکرش را نمی‌کرد کرباسچی از شخصیت‌های بانفوذ جریان اصلاح‌طلبی در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی، لیدر جریان اصلاحات را لایق رهبری این گروه نداند. هر چند او مستقیماً این جمله را نگفته، اما وقتی می‌گوید جریان اصلاحات روی رهبری رئیس دولت اصلاحات توافق ندارد، این تحلیل و تفسیر در ذهن متبلور می‌شود.

بر اساس گفته برخی کارشناسان ازآنجاکه اصلاح‌طلبان در انتخابات ۹۲ و ۹۶ ریاست جمهوری و نیز انتخابات مجلس دهم، از رئیس دولت اصلاحات بی‌چون و چرا تبعیت می‌کردند یا در هر کوی و برزنی به تعریف و تمجید از او می‌پرداختند یا کلام او را ختم تمامی کلام‌ها عنوان می‌کردند هرگز از یاد نمی‌رود. علاقه و ارادت جریان اصلاح‌طلبی به رئیس دولت اصلاحات به حدی بود که اگر او حکم به ائتلاف می‌داد یا از یک نامزد انتخابات حمایت می‌کرد، طرفدارانش بدون فکر و اندیشه اطاعت می‌کردند و کاری هم به این نداشتند که آیا راهی که می‌روند به ترکستان است یا خیر.

 

 

رئیس دولت اصلاحات و هر کس دیگر باید با وسواس بیشتری استراتژی‌شان را انتخاب کنند و آبروی خود را خرج هر کس و هر نوع انتخاباتی نکنند تا سرمایه اصلاحات هدر نرود.

 

 

اما چه شده که شخصیت‌های مهم اصلاح‌طلبی به دنبال بازتعریف جدید از رهبری این جریان رفته‌اند؟ آیا جریان اصلاح‌طلبی شکست‌های پی‌درپی خود را ناشی از رهبری رئیس دولت اصلاحات می‌دانند؟ یا اینکه اصلاح‌طلبان متوجه شده‌اند دیگر رئیس دولت اصلاحات آن شخصیت کاریزماتیک اصلاح‌طلبی در میان افکار عمومی جامعه نیست و مردم به خاطر تأثیرگذار بودن او در انتخابات‌های اشتباه گرایشی به‌ وی ندارند.

 

 

حجاریان: مردم می‌گویند با طناب شما به چاه نمی‌رویم

 

 

سعید حجاریان در یکی از گفتگوهایش به بدبینی مردم به جریان اصلاحات و تأثیرگذاری آنها در انتخاب‌های اشتباه گفته و در این باره تأکید کرده است که «امروز، برخی از مردم می‌گویند شما گفتید به روحانی رأی بدهید تا شرایط بسامان شود؛ اما این طور نشد فلذا دیگر با طناب شما به چاه نمی‌رویم».

 

 

سعید حجاریان

 

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در همین گفتگو به رئیس دولت اصلاحات توصیه می‌کند که «رئیس دولت اصلاحات و هر کس دیگر باید با وسواس بیشتری استراتژی‌شان را انتخاب کنند و آبروی خود را خرج هر کس و هر نوع انتخاباتی نکنند تا سرمایه اصلاحات هدر نرود».

همچنین برخی کارشناسان معتقدند که اظهارنظر کرباسچی و حجاریان را باید نوعی تفکیک صفوف کارگزارانی‌ها از جریان اصلاحات دانست و شواهد نشان می‌دهد این دو عنصر اصلی اصلاح‌طلب کاملاً از لیدری رئیس دولت اصلاحات و نقش شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان قطع امید کرده‌اند. مثلاً حجاریان در همین گفتگوی اخیر خود با روزنامه رسمی حزب کارگزاران می‌گوید: «ای کاش شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در راستای سازماندهی جریان اصلاحات گام بردارد تا به حال در این شورا غیر‌‌ از مسائل مربوط به انتخابات بین احزاب اصلاح‌طلب هیچ وحدت نظری وجود نداشته است».

 

 

آیا کارگزاران سازندگی جاده صاف‌کن پروژه عبور از رئیس دولت اصلاحات شده است؟

 

 

بر اساس تحلیل‌های موجود حمله کرباسچی به رئیس دولت اصلاحات و زیرسؤال بردن نقش لیدری او در میان اصلاح‌طلبان، هر چند موجب بهت و حیرت فعالان سیاسی اصلاح‌طلب شده، اما از سوی دیگر نمی‌توان از آن استنباطی  جزء خروج کارگزارانی‌ها از جبهه اصلاح‌طلبان داشت.

صادق زیباکلام استاد دانشگاه و فعال سیاسی اصلاح‌طلب در توئیتی اظهارنظر اخیر کرباسچی را نوعی خروج کارگزاران از جبهه اصلاحات عنوان کرده و نوشته است: «خروج سازندگی از جبهه اصلاحات را باهمه تلخیش می‌توانم درک کنم. این فقط کرباسچی و مرعشی نیستند که بی‌برنامگی، بی‌هدفی، بی‌ارادگی، بی‌مسئولیتی و بی‌عملی رهبری اصلاحات بالاخص جناب رئیس دولت اصلاحات آنها را بالمره ناامید و به آخر خط رسانیده. اما بایستی از این عزیزان پرسید که آیا خروج از اصلاحات راه درستی است؟».

 

 

پایگاه خبر ججین

 

 

اگر بگوییم که اصلاح‌‍طلبان کم‌کم در آستانه انتخابات به سمت پروژه عبور از رئیس دولت اصلاحات روی آورده‌اند، اغراق نیست. در واقع تعدادی از کارشناسان سیاسی باور دارند این پروژه ماه‌هاست که در دستورکار اصلاح‌طلبان قرار داشته و از کلیدواژه‌های گفتگوها و اظهارنظرهای شخصیت‌های اصلاح‌طلب با رسانه‌ها و حتی سخنرانی‌هایشان در نشست‌ها می‌شد آن را به راحتی استخراج کرد، اما هیچکدام از آنها تا به امروز نمی‌خواستند نفر اولی باشند که غیرمستقیم و یا مستقیم به این موضوع اشاره کنند. در واقع با اظهارنظر اخیر کرباسچی باید او  را «جاده‌ صاف‌کن پروژه عبور از رئیس دولت اصلاحات» دانست و به احتمال بسیار زیاد شخصیت‌های اصلاح‌طلب یکی پس از دیگری جرئت تاختن به عملکرد رئیس دولت اصلاحات و نقش لیدری او در این جریان را به دست خواهند آورد.

 

 

اندیشه رئیس دولت اصلاحات از مُد افتاد

 

 

بلافاصله درباره مواضع اخیر کرباسچی و نیز قائل نبودن او به نقش لیدری رئیس دولت اصلاحات در این جریان سیاسی به سراغ یکی از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب رفتیم و از او درباره طرح پروژه عبور از رئیس دولت اصلاحات سؤال کردیم.

امرالله شیخیانی دبیرکل حزب اصلاح‌طلب مردم در گفتگو با خبرنگار آنا ضمن تأیید مواضع کرباسچی می‌گوید که «پیروی از رئیس دولت اصلاحات دیگر جواب نمی‌دهد، چون رئیس دولت اصلاحات تاکنون بارها دچار تناقض در ابراز شده است، یک روز می‌گوید اگر من تَکرار هم بگویم کسی نمی‌آید و روز بعد می‌گوید نباید با انتخابات قهر کنیم و باید حضور داشته باشیم، یعنی یکی به نعل و یکی به میخ می‌زند که اینگونه جواب نمی‌دهد».

 

 

امرالله شیخیانی

 

 

او می‌افزاید: «رئیس دولت اصلاحات در دوره اوج اصلاح‌طلبی بنا به اینکه همه ابعادش روشن نشده بود تا حدی از لحاظ سیاسی قابل اعتماد بود، ولی آن هشت سال گذشت و اکنون دیگر او و اندیشه‌اش از مُد افتاده است».

گفتنی است؛ شواهد و قرائن نشان می‌دهد در این هفت ماه باقی‌مانده به انتخابات مجلس شورای اسلامی، زیرسؤال بردن جایگاه رئیس دولت اصلاحات از زبان کرباسچی و تاختن به عملکرد اصلاح‌طلبان و شورای عالی سیاستگذاری اصلاحات چه در مجلس و چه در جایگاه دیگر از زبان اعضای این جناح سیاسی، نشانه‌های مثبتی برای اصلاح‌طلبان نمی‌تواند محسوب شود و احتمال گسست و شکنندگی در این گروه را بیش از پیش تقویت می‌کند.

 


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

2 − یک =