جیبوتی ایران را تهدید کرد

این کشور کوچک آفریقایی کمی بعد از دریافت کمک از ایران، متحد عربستان شد و پس از حمله دلواپسان به سفارت عربستان، رابطه خود را با ایران قطع کرد

کد خبر : 45440
تاریخ انتشار : سه شنبه 30 آبان 1396 - 7:52

 

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، محمود احمدی‌نژاد زمانی که بر کرسی ریاست جمهوری نشست، برای نشان دادن سیاست‌های متفاوت خود با دولت قبل که در دست اصلاح‌طلبان بود، سیاست درهای باز در عرصه دیپلماتیک را کنار گذاشت و سعی کرد ارتباط با کشورهای اروپایی را به حداقل برساند. او درصدد بود تعامل با کشورهای ناشناخته و غریب و البته فقیر را گسترش دهد و وعده مدیریت جهان را محقق کند و جیبوتی یکی از این کشورها بود. بر همین اساس سرمایه‌گذاری‌ گسترده در این کشورها را در دستور کار قرار داد بدون اینکه به ‌این معنا توجه کند که کشورهای فقیر معمولا بر اساس منافع ملی خود که همان تامین هزینه‌هاست عمل می‌کنند. این کمک‌ها البته بدون اندیشیدن به‌ آینده بود. این کشور کوچک آفریقایی کمی بعد از دریافت کمک از ایران، متحد عربستان شد و پس از حمله دلواپسان به سفارت عربستان، رابطه خود را با ایران قطع کرد؛ البته با این تصور که مخالفت با ایران برای او فایده خواهد داشت. ماجرا از این قرار است که اتحادیه عرب به درخواست عربستان درباره ‌ایران، نشستی برگزار کرد و در این اجلاس وزیر خارجه جیبوتی ایران را تهدید کرد.

 

اجلاس اتحادیه عرب درباره‌ ایران با صدور قطعنامه‌ای علیه حزب‌ا… لبنان و ایران به پایان رسید. محمد علی یوسف وزیر خارجه جیبوتی، ریاست این اجلاس را برعهده داشت. به گزارش روزنامه النهار، وزیر خارجه جیبوتی در این اجلاس گفت: «برای کشورهای عربی، سطح تهدید ایران به نقطه بی‌بازگشتی رسیده است. ما تصمیم گرفتیم که بر ارسال نامه‌ای به شورای امنیت و گوشزد کردن خطرات موشک‌های بالستیک ایران تمرکز کنیم.» محمد علی یوسف ضمن دعوت ایران به توقف «دخالت‌هایش در منطقه»، خواستار اتخاذ موضع جمعی توسط عرب‌ها برای مقابله با ایران شد. وی ادعا کرد که دخالت‌های ایران در منطقه برای همه‌ آشکار شده است. رئیس دستگاه دیپلماسی جیبوتی با تاکید بر لزوم وجود یک مکانیزم برای اقدام کردن در شورای امنیت، اعلام کرد که برای بررسی این مساله با کشورهای عربی تماس خواهد گرفت. محمد علی یوسف حزب‌ا… و حوثی‌های یمن را «ابزار‌های» ایران دانست که کشتیرانی در تنگه باب‌المندب را تهدید می‌کنند. شایان ذکر است که قبل از جنگ یمن، جیبوتی با ایران رابطه داشت و ساختمان پارلمان این کشور توسط ایران احداث و در سال ۹۳ توسط علی لاریجانی افتتاح شد.

 

جیبوتی، کوچک اما راهبردی

 

 


 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.