جهانگیری: دولت دوازدهم بدنبال ثبات اقتصادی در کشور است

معاون اول رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه دولت دوازدهم به دنبال ثبات اقتصادی در کشور است، گفت: با مدیریت قوی، پر انرژی ومدبرانه می توان با چالش ها پیش رو مقابله کرد.

کد خبر : 21380
تاریخ انتشار : سه شنبه 27 تیر 1396 - 5:47

به گزارش پایگاه خبری ججین به نقل از ایرنا، اسحاق جهانگیری دوشنبه شب پس از افتتاح و بازدید از چندین طرح عمرانی، گردشگری و صنعتی درجمع سرمایه گذاران، مدیران ورئیسان سازمان ها وادارات در سخنانی از مدیران و سرمایه گذاران طرح های افتتاح شده وهمچنین مدیرعامل منطقه آزاد کیش به جهت اقداماتی که در راستای تحول و رونق کیش صورت گرفته قدردانی کرد.
وی اظهار کرد: در شمال و جنوب کشور فرصت های خوبی وجود دارد، این حق ملت بزرگ ایران است که از امکانات این مناطق استفاده کنند که امیدواریم با سرمایه گذاری مناسب شاهد روند رو به رشد در این مناطق باشیم.
جهانگیری با اشاره به اینکه ثبات اقتصادی اهمیت زیادی در سرمایه گذاری دارد، گفت: دولت یازدهم توانست تورم ۴۰ درصدی را کنترل و ثبات اقتصادی را به کشور بازگرداند.
وی با بیان اینکه تلاش دولت ایجاد آرامش و ثبات در اقتصاد کشور است خاطر نشان شد: محیط اقتصادی باثبات در ایران برای فعالان اقتصادی اهمیت بسیار دارد.
معاون اول رییس جمهوری در ادامه بااشاره به اینکه محیط های پر تنش اقتصادی مانع سرمایه گذاری می شود، اظهار کرد: دولت با تلاش توانست بگوید نرخ ارز می تواند حرکت ملایمی داشته باشد، نرخ سود بانکی روند کاهشی باید داشته باشد و رشد اقتصادی به سمت مثبت حرکت کند و فضای اقتصادی برای فعالان این حوزه قابل پیش بینی باشد و با دنیا وارد گفت وگو و تعامل شویم و تحریم ها را از پیش روی مردم کشور برداریم .
جهانگیری در ادامه گفت: تا حد زیادی در اقتصاد، سیاست داخلی و خارجی در فضای صمیمت و گفت وگو قرار داریم و جریانات سیاسی احساس می کنند در فضای آرامی رقابت می کنند و در عین حال که هر کدام برای اداره کشور سلیقه خاص خود را دارند اما همه می دانند که یک جهت پیش روست آنهم این است که برای سربلندی ملت ایران ، آرامش و رفع دغدغه مردم و توسعه کشور تلاش کنند.
وی با بیان اینکه آرامش به اقتصاد کشور بازگشته است افزود: در دولت دوازدهم ما با یک شرایط جدیدی روبه رو هستیم و مهمترین موضوعی که پیش رو داریم چالش هایی است که پیش روی اقتصاد و مدیریت کشور قرار دارد.
جهانگیری با اشاره به نرخ بیکاری اظهار کرد: برخی تصور می کنند بیکاری همیشه مطرح بوده و هست و راهکارهایی در گذشته داشته که می توان آن را حل کرد.
وی با بیان اینکه ایجاد اشتغال جز با سرمایه گذاری و تولید راهکار دیگری ندارد تصریح کرد: باید زمینه های مناسب برای سرمایه گذاری فراهم کنیم تا منجر به افزایش تولید و ایجاد اشتغال شود.
معاون اول رییس جمهوری یادآورشد: شرایطی که ما امروز در خصوص بیکاری با آن روبه رو هستیم کشور درهیچ مقطعی با آن مواجه نبوده و مشکل پیچیده ای است، ظرف اقتصاد کشور بزرگ نشده و محدود مانده اما تعدادی که بر سر این ظرف نشسته اند افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: اگر از این ظرف اقتصاد در بهترین دوران ۶۰۰ هزار شغل ایجاد می شد امروز جمعیتی که کنار این ظرف نشسته اند چند میلیون نفرهستند و چشم امید دارند که از آن معجزه ای ببینند و هرسال یک میلیون تن به این تعداد اضافه می شود.
جهانگیری ادامه داد : ویژگی این افراد با نفرات گذشته متفاوت است، آنها تحصیل کرده هستند و انتظار دارند کشور از توان آنها استفاده کند و هم خودشان انتظار دارند شغلی متناسب با تحصیلات خود پیدا کنند .
وی بخش وسیعی از جمعیت جویای کار را از قشر بانوان تحصیل کرده دانست و افزود: بیکاری امروز یک ابر چالش پیش روی اقتصاد کشور است .
جهانگیری به موضوع محیط زیست به عنوان چالشی دیگر اشاره کرد و افزود: وضعیت مردم در استان های سیستان و بلوچستان، خوزستان در مواجه با گرد و غبار و آلودگی زیست محیطی مناسب نیست، باید برای از پیش روی برداشتن آن فکری اساسی کرد.
وی با بیان اینکه منابع آبی به حد هشدار دهنده رسیده است اظهار کرد: باید مدیریت دقیق در مصرف و منابع حاکم شود .
معاون اول رییس جمهوری معیشت مردم را مساله ای جدی برای دولت دانست و گفت: در دولت نهم و دهم به رغم درآمدهای بالای نفتی قدرت خرید مردم کاهش یافت، سفره مردم کوچکتر شد.
وی ادامه داد: دولت دوازدهم باید با یک مدیریت قوی، پر انرژی و مدبرانه به صحنه مقابله با چالش ها ورود کند و پیش نیاز هر اقدامی اجماع عمومی در کشور برای مقابله با این چالش هاست.
جهانگیری تاکید کرد: امکان ندارد دولت به تنهایی بتواند از این مشکلات عبور کند، همه قوای سه گانه کشور و نیروهای مسلح باید دولت را در این مسیر یاری دهند و این یک تکلیف و مسئولیت است.
وی افزود: مهمترین ابزار و سیاست های که دولت در اختیار دارد سیاست های اقتصاد مقاومتی است، دولت پذیرفته که این سیاست ها می تواند در این مقطع گره گشا و چالش های پیش روی کشور باشد و اجماعی هم در سطح اقتصاد دانان کشور وجود دارد و همه قوا و ارکان حکومت معتقدند که از آنجا که این سیاست ها توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده است آمادگی کمک به دولت دارند .
معاون اول رییس جمهوری با تاکید بر اینکه این سخنان باید از حد حرف خارج شود افزود : برخی تلاش می کنند تا با ایجاد تنش و بحران های صوری مانع از حل مشکلات شوند.
وی تصریح کرد : هر فردی که در ایجاد تنش در جامعه سهم دارد به طور طبیعی خواسته یا ناخواسته در مسیر توسعه سنگ اندازی می کند و مانعی برای عبور از مشکلات خواهد شد.
جهانگیری خاطرنشان شد : اگر از چالش ها عبور نکنیم هر کدام به یک بحران بزرگ برای کشور تبدیل خواهد شد.
وی تصریح کرد: پیش نیاز این کار ایجاد اجماع عمومی و فضای سیاسی آرام و تعامل خوب با دنیاست تا بتوانیم در این راستا حرکت کنیم .
وی تاکید کرد: بر اساس مهمترین محور اقتصاد مقاومتی، اقتصاد باید برون نگر باشد، درون زا باشد و از تمام ظرفیت های درونی استفاده کند و این بدان معناست که هر سرمایه گذاری در این کشور احساس کند آنچه را که دارد می تواند به صحنه بیاورد بدون اینکه مزاحمتی برای آن ایجاد شود.
وی ادامه داد: حرکت دولت دوازدهم نیازمند کمک همگان است، برای مقابله با مشکلات و چالش ها باید مسیر درستی ترسیم کنیم که پیش نیاز آن سرمایه گذاری و افزایش تولید است.
جهانگیری به اولویت های سرمایه گذاری در کشور با توجه به مزیت ها اشاره کرد و گفت: یکی از بهترین بخش ها برای سرمایه گذاری بخش نفت و گاز است، نمی توان با نخستین قرار داد سر و صدا کرد و مانع قراردادهای بعدی شد.
معاون اول رئیس جمهوری اضافه کرد: به تعبیر رهبری معظم انقلاب باید در سرمایه گذاری در حوزه نفت و گاز ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی جذب کنیم ، این یک قرار داد پنج میلیارد دلاری بوده که باید از این نوع قرار دادها بسته شود .
وی با تاکید بر اینکه باید سرمایه گذار خارجی جذب کنیم و بخش خصوصی وارد کار شود، گفت: به جز بخش نفت، در حوزه پتروشیمی، صنایع و منابع طبیعی نیز باید سرمایه گذاری شود.
جهانگیری یکی از مهمترین استعدادهای ایران را صنایع متکی بر دریا دانست وافزود: اقتصاد دریا محور برای ایران اولویت اول است، کیلومترها ساحل از جنوبی ترین تا شرق کشور و یک هزار و ۸۰۰ کیلومتر ساحل دریای خلیج فارس و عمان و اطراف جزایر، در شمال ساحل دریای خزر به این معناست که خداوند نعمتی در اختیار ما قرار داده که با اتکا به آن می توانیم آن را برای یک دوره طولانی محور توسعه قرار دهیم.
وی جزایر را یکی ازنعمت های موجود در دریا دانست و گفت: هر یک از این جزایر می تواند محور توسعه باشد، مناطق آزاد از اولویت های توسعه ایران است.
جهانگیری به وجود هفت منطقه آزاد در کشور اشاره کرد و گفت: هفت منطقه دیگر پیشنهاد شده است که با تصویب مجلس اجرایی خواهد شد.
وی تاکید کرد: در اینکه مناطق آزاد می توانند یکی از قطب های توسعه کشور باشند، کمترین تردیدی نیست، چرا که فلسفه وجودی مناطق آزاد در راستای تولید و صادرات است.
جهانگیری اظهار کرد: باسیاست های دولت یازدهم میلیاردها دلار سرمایه خارجی جذب منطق آزاد کشور شد.
وی با بیان اینکه این مناطق دستاوردهای خوبی به همراه داشته است افزود: این مناطق پیشرفت زیادی داشته اند اما فاصله زیادی با اهداف تعیین شده داریم که باید آسیب شناسی شود.
معاون اول رئیس جمهوری با بیان یاینکه در دولت دوازدهم مناطق آزاد مورد توجه قرار دارند، افزود: نه تنها از هفت منطقه موجود حمایت می کنیم بلکه از هفت منطقه پیشنهادی به مجلس برای استان های محروم، سیستان و بلوچستان،کرمانشاه، هرمزگان، ایلام، کردستان و اردبیل نیز پشتیبانی خواهیم کرد.
وی ابراز امیدواری کرد که هرچه سریعتر مجوز ایجاد این مناطق در مجلس به تصویب برسد.
جهانگیری با بیان اینکه مناطق آزاد در بحث اقتصاد دریا محور باید یکی از کانون های اصلی باشند، افزود: از ابتدای دولت یازدهم و بر اساس تاکیدات رهبر معظم انقلاب توجه به سواحل مکران در دستور کار قرار گرفت، بهترین سواحلی که گرد محرومیت و فقر بر آن پاشیده شده و کمترین عمران و آبادانی در آن دیده می شود، برنامه ریزی وسیعی برای آن مناطق دیده شده است.
معاون اول رئیس جمهوری یکی از محورهای دیگر تاثیر گذار برای سرمایه گذاری را توجه به گردشگری دانست و افزود: یکی ار صنایعی که می تواند به سرعت شغل ایجاد کند و بر رشد اقتصادی تاثیر بگذارد صنعت گردشگری است.
وی با اشاره به اینکه دولت دوازدهم رشد اقتصادی بالا و اشتغالزایی مستمر را هدف گذاری کرده است ، افزود: گردشگری زمینه ساز رشد اقتصادی و کار افرینی است.
جهانگیری کیش را یکی از کانون های جذب گردشگر خارجی دانست و گفت: باید فرصت های ایجاد کرد که گردشگر داخلی و خارجی تمایل سفر به این جزیره را داشته باشند.
وی افزود: باید با کشورهای دوست همچون چین و شرق آسیا وارد مذاکره شویم و بخشی از میلیون ها مسافر آنها را جذب ایران و مناطق آزادی چون کیش کنیم.
جهانگیری یکی از طرح های افتتاح شده تولیدی در حوزه تجهیزات پزشکی و دارویی را مهم خواند و افزود: با بهره گیری از دانش روز، جوانان و پزشکان متخصص اقدامات مهمی صورت گرفته و آغازی برای طرح های بزرگ در حوزه دانش بنیان است.
وی با بیان اینکه جزیره کیش محل مناسبی برای گردشگری است، افزود: بر اساس آمار اعلام شده توسط آقای ترکان سالانه ۳ میلیون و پانصد هزار مسافر به کشورهای دیگر سفر می کنند.
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به افتتاح نیروگاه، آب شیرین کن، واحدهای تفریحی و گردشگری در کیش که مشابه بسیاری کمی در کشور دارد، افزود: ایرانیان سالانه برای تفریح و گردش به خارج از کشور سفر می کنندکه با ایجاد این امکانات امیدواریم محل مناسبی برای گردشگری باشد.
جهانگیری در سفر دو روزه خود بندر و فرودگاه جزیره هندورابی نیز مورد بهره قرار می دهد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پنج × پنج =