جنگل آمازون، یکی از عجایب هفتگانه جدید جهان
جنگل آمازون، یکی از مخوفترین مکانهای دنیاست که راز و رمز زیادی را در دل خود پنهان کرده است. جنگل آمازون، پهناورترین جنگل در آمریکایجنوبی است که به طور تقریبی ۱۲۹۴ نوع پرنده، ۳۷۸ خزنده، ۴۲۷ نوع دوزیست و ۳ هزار نوع ماهی در آن زندگی میکنند
به گزارش پایگاه خبری “ججین“، جنگل آمازون، پهناورترین جنگل در آمریکایجنوبی است
جنگل آمازون یکی از شگفتی های جهان
جنگل آمازون کجاست؟
آمازون، نام جنگل بسیار بزرگی در شمال آمریکای جنوبی است. این منطقهٔ جنگلی که رودخانهٔ آمازون نیز از میان آن میگذرد بخشهایی از کشورهای برزیل، اکوادور، گویان، کلمبیا، ونزوئلا، بولیوی، پرو و سورینام را در برمیگیرد. بیشتر بخش جنگلهای آمازون در خاک برزیل با ۶۱٪ و پرو با ۲۹٪ مساحت کلی جای دارد. جنگل آمازون نامزد قرار گرفتن در فهرست عجایب هفتگانه جدید است.
جنگل آمازون
آب و هوای جنگل آمازون
جنگلهای بارانی آمازون در تمام فصول سال دارای هوایی گرم با رطوبتی بسیار زیاد است. متوسط درجهٔ حرارت، در مرکز آمازون، در حدود ۳۰ درجهٔ سانتیگراد (۸۶ درجه فارنهایت) غربیترین بخش این منطقه، در حدود ۲۵ درجهٔ سانتیگراد (۷۶ درجه فارنهایت) است. تقریباًَ هر روزه باران سنگینی در سرتاسر جنگل آمازون میبارد.
حیوانات عجیب جنگل آمازون
در جنگلهای وسیع آمازون به طور تقریبی ۱۲۹۴ نوع پرنده، ۳۷۸ خزنده، ۴۲۷ نوع دوزیست و ۳ هزار نوع ماهی زندگی میکنند که اغلب این حیوانات شکارچیان بسیار ماهری هستند و جان سالم به در بردن از دستشان تقریباً غیرممکن است.
دلفین صورتی که به زبان محلی بوتو نامیده میشود، یکی از نادرترین دلفینها در سراسر دنیاست که در میان آبهای رودخانه پهناور آمازون زندگی میکند.
دلفین صورتی در رودخانه آمازون
این دلفین میتواند تا ۱۵ دقیقه روی آب بماند ولی به طور کلی این دلفینها معمولاً زیر آب هستند و تنها برای نفس کشیدن روی آب میآیند. همچنین با وجود شباهتی که با دلفینهای خاکستری دارند از نظر اندازه از آنها کوچکتر هستند و همین دلیل باعث شده تا بتوانند به راحتی در آبهای رودخانه شنا کنند؛ وزن آنها به ۹۰ کیلوگرم میرسد. دلفینهای صورتی قادر هستند در آب به صورت درجا ۱۸۰ درجه بچرخند.
رودخانه آمازون
بزرگترین رودخانه دنیا آمازون است که با ۱۱۰۰ انشعاب و ۷/۶ هزار کیلومتر طول، از کوههای ۱۲ میلیون سالهاند در آمریکایجنوبی شروع شده و پس از گذر از یک مسیر پرپیچ و خم، به سمت شرق و اقیانوس اطلس میرود. دهانه این رودخانه بسیار عریض است؛ به طوریکه حتی کشتیها قادر به عبور از آن هستند. البته در قسمتهایی از رودخانه آمازون که دارای آب گرم و نسبتاً راکد است، حیوانات عجیبی نیز زندگی میکنند که یک نمونه از آنها، نوع خاصی از گربه ماهی است که به دلیل زندگی در یکی از بکرترین مناطق دنیا بسیار بزرگتر از حد معمول است.
در قسمتهایی از رودخانه آمازون حیوانات عجیبی زندگی میکنند
نام این رودخانه به دلیل خطرناک بودن، آمازون گذاشته شده است که بهزبان بومیان آنجا بهمعنی شکننده قایق است. طبق تحقیقات به دست آمده، طول عمر رودخانه آمازون ۱۱ میلیون سال محاسبه شده است.
قبیلههای جنگل آمازون
در جنگلهای آمازون هنوز قبایلی هستند که به دور از هیاهوی شهر و به سبک گذشته و اجدادشان به زندگی خود ادامه میدهند. اما به جز قبایل بومی که در دل جنگل آمازون زندگی میکنند و هیچ ارتباطی با دنیای بیرون ندارند، گروههای بومی دیگری نیز در شهرها و روستاهای اطراف زندگی میکنند که تعداد آنها تقریباً به ۲۰ میلیون نفر میرسد.
حدود ۲۰۰ قبیله با فرهنگهای مختلف در جنگل های آمازون زندگی می کنند
نیمی از جمعیت قبایل جنگل آمازون طی سالیان متمادی بر اثر بیماری، گرسنگی و جنگ جان خود را از دست دادهاند. این قبایل در تمام جنگل آمازون با یکدیگر متفاوت هستند یعنی تقریباً ۲۰۰ قبیله با فرهنگهای مختلف هستند که حتی زبان آنها با هم متفاوت است. آنها به ۱۸۰ زبان مختلف صحبت میکنند.
نیمی از جمعیت قبایل جنگل آمازون بر اثر بیماری، گرسنگی جان خود را از دست دادهاند
هر سال در ماههای ژوئن و اگوست، قبایل مستقر در جنگل آمازون و شهرهای اطراف جشنی به نام کوارپ برگزار میکنند. در این جشن که در واقع برای بزرگداشت رفتگانشان برپا میشود، هر قبیله رقص، غذاهای بومی و آیینهای خود را به نمایش میگذارد. ورود غریبهها به این جشن برای تماشا تنها با اجازه روسای قبایل امکانپذیر است. اما این جشن مربوط به قبایلی میشود که با وجود زندگی در جنگل آمازون، با یکدیگر و حتی گاهی با دنیای بیرون در ارتباط هستند.
طبق تحقیق دانشمندانی که به جنگلهای آمازون سفر کردهاند، ۵۰ قبیله بومی، شناسایی شدهاند که به طور کلی با دنیای بیرون از جنگل غریبهاند و حتی برخی از قبایل به حال خود رها می شوند تا به خاطر رفتن بیگانگان به حریم خصوصیشان مجبور به پناه بردن به اعماق جنگل آمازون نباشند، چون این کار باعث میشود آنها به مناطق دورافتاده رفته و دیگر نتوان اطلاعی از آنها به دست آورد.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰