جامعیت ویژگی بارز حضرت علی(ع) است

سرتاسر دوران زندگی حضرت علی (ع) برای تمام آزادگان جهان درس است و عدالت ویژگی برجسته ایشان است. اولین یار و یاور رسول ختمی‌ مرتبت بودند. یکی از اموری که می‌شود از زندگی حضرت برای جامعه امروز مثال زد و الگوبرداری کرد، سیره و سیاست حضرت در حکومت‌داری است که در نهج‌البلاغه به صورت ویژه به آن پرداخته شده است.

کد خبر : 113277
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 دی 1348 - 3:30

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از ایسنا، سیزدهم رجب سال ۳۰ عام‌الفیل سالروز تولد شاگرد ممتاز مکتب پیامبر اسلام(ص) است، همان کسی که گفت “دین خدا به وسیله شخصیت‌ها شناخته نشود بلکه به وسیله نشانه حق شناخته شود بنابراین حق را بشناسید تا صاحب حق را بشناسید. ” این روز مختص بزرگ‌مرد تاریخ، مولا علی (ع) است؛ امامی که از یمن برکت قدم‌هایش حتی دیوار کعبه تاب نیاورد و آغوشش را به روی بهترین خلق خدا باز کرد تا جهانیان تا ابد بزرگی و عظمت او را به یاد داشته باشند.

به دنیا آمدن امیر مومنان علی علیه‌السلام در درون خانه خدا فضیلتی است که محدثان شیعه و دانشمندان علم انساب آن را در کتابهای خود نقل کرده‌اند و در میان دانشمندان اهل تسنن گروه زیادی به این حقیقت، تصریح کرده و آن را یک فضیلت بی‌نظیر خوانده‌اند.

سرتاسر دوران زندگی حضرت علی (ع) برای تمام آزادگان جهان درس است و عدالت ویژگی برجسته ایشان است و اولین یار و یاور رسول ختمی‌ مرتبت بود؛ یکی از اموری که می‌شود از زندگی حضرت برای جامعه امروز مثال زد و الگوبرداری کرد، سیره و سیاست حضرت در حکومت‌داری که در نهج‌البلاغه به صورت ویژه به آن پرداخته شده است.

حضرت علی (ع) در تمام امور از جامعیت خاصی برخوردار بودند

حجت الاسلام والمسلمین محمدصادق کفیل -کارشناس مسائل دینی- در گفت‌وگو با ایسنا، درباره جامعیت بودن شخصیت حضرت علی(ع) و کاربرد نهج‌البلاغه در دنیای امروز و با بیان اینکه حضرت علی(ع) دارای یک شخصیت بسیار جامع بود و این جامعیت حضرت را می‌توانیم در نهج‌البلاغه و توصیه‌های حضرت برای زندگی در تمام امور مشاهده و درک کنیم اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های بارز حضرت علی (ع) جامعیت حضرت در تمام امور است. همچنین نهج‌البلاغه حُسن دین اسلام است و از جامعیت بسیار خاصی برخوردار است. گاهی فردی برجسته است اما فقط در یک بعد برجستگی دارد اما حضرت علی (ع) در تمام امور از جامعیت خاصی برخوردار بودند.

وی ادامه داد: حضرت علی (ع) در میدان جنگ رزم آوری نامدار بود و وقتی به کودک یا مستضعفی می‌رسید حُسن اخلاق و نهایت رافت و مهربانی را داشتند. صفات حضرت علی (ع) جزو صفاتی است که باید در لحظه لحظه زندگی از آن بهره ببریم. درس زندگی در نهج‌البلاغه که یادگار حضرت است تبیین شده است.

وی یادآور شد: این مطلب از حیث فردی نهج‌البلاغه است اما از حیث حاکمیت نیز نهج‌البلاغه دارای تعاریف خاصی از حکومت داری است. اگر یک کشور پیشرفته رو به رشد و موفق را می‌خواهیم باید متن اصلی حرکت ما نهج البلاغه باشد چرا که در جای جای نهج‌البلاغه نامه‌هایی از حضرت به یادگار مانده است که به مقدار کافی اطلاعات و الگوبرداری را برای ما میسر می‌کند. رمز حرکت و مدیریت در جامعه باید تبیین نهج‌البلاغه باشد. در نهج البلاغه متن‌هایی وجود دارد که راهگشا هستند.

وی با تاکید بر این مطلب که حضرت علی (ع) هم از حیث فردی و هم حیث اجتماعی دارای جامعیت گفت: تمام صفات زیبا در حضرت جمع شده و حضرت یک عبد عاشق معبود بود و با تمام وجود عبادت و مناجات داشتند. تمام دغدغه حضرت این بود که جامعه پیوند توحیدی با خداوند برقرار کند. همچنین دغدغه‌ برنامه‌ریزی برای رسیدن به تعالی انسان را داشتند. حضرت علی (ع) دنیا را مانع پیوند با خداوند مطرح می‌کنند. یعنی اگر فقط برای دنیا زندگی کنیم پیوند ما با خداوند از بین می‌رود. نباید به سرگرمی‌های دنیا دل ببندیم. اینها مطالبی است که در نهج البلاغه وارد شده است. حضرت علی(ع) عاشق بشریت بودند و در عشق به عدالت و انصاف سرآمد و همواره دغدغه پیوند توحیدی در جامعه را داشتند.

 


 

 

 

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نوزده − هجده =