جاذبههایگردشگری اراک
مروری بر جاذبههایگردشگری اراک
به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، در دوران قدیم شهر اراک، عراق نام داشت که در زمان تسلط اعراب بر ایران، عراق عجم نامیده میشد. این شهر در آن دوران شامل بسیاری از استانهای همجوار امروزی میشد. در سال ۱۳۲۶ استان مرکزی (به مرکزیت تهران) پهنه وسیعی از مرکز کشور، از جمله شهرهای تهران، قزوین، ساوه، قم، دماوند و محلات بود، تا آن که در سال۱۳۳۹ شهرهای اراک و کاشان به این استان اضافه شدند و سرانجام در سال ۱۳۵۶ با انتقال مرکز استان از تهران به اراک، نام مرکزی روی استان باقی ماند و خود را به طور کامل از تهران جدا کرد.
منطقه حفاظت شده هفتاد قله
این منطقه دارای چشماندازهای زیبا، تنوع و شگفتی گونههای گیاهی و مامن انواع گوناگون پستانداران، پرندگان و خزندگان، به ویژه پستانداران بزرگ علفخوار نظیر کل، بز، قوچ و میش است و در واقع یک موزه و آزمایشگاه طبیعی برای علاقهمندان به طبیعت و دانش محسوب میشود.
هر سال گروهها و افراد زیادی از علاقهمندان، محققان و دانشپژوهان رشتههای مختلف منابع طبیعی، محیط زیست، کشاورزی، علومزمین و علوم جانوری از این منطقه بازدید و استفاده میکنند.
این منطقه که طی سالیان متمادی مورد تاخت و تاز شکارچیان و سودجویان بوده، علیرغم اینکه بخشهای وسیعی از آن به دلیل شکار بیش از حد و چرای بیرویه دام از لحاظ پوشش گیاهی و حیات وحش آسیبدیده است، در تاریخ ۱۷ آذر سال ۱۳۴۹، محدودهای از آن شامل کوههای هفتاد قله، بره زرد و سیبک توسط سازمان شکاربانی و نظارت بر صید وقت، منطقه شکار ممنوع اعلام شده است. سپس در تاریخ ۲۳مرداد ۱۳۵۳، با اضافه شدن نواحی و کوههای سلهبهر، انجدان، لته در، سراب ازنا، برآفتاب کارچان توسط سازمان حفاظت محیطزیست، به عنوان منطقه حفاظتشده هفتاد قله تغییر نام یافت.
خانه تاریخی و موزه صنایع دستی حسن پور
مصالح به کار رفته در این ساختمان از سنگ آهک، آجر، خشت، گل و چوب تشکیل شده و تمامی نمای بیرونی ساختمان با آجر، کاشی و اشکال اسلیمی آجری تزئین شده است.
بقعه پیر مرادآباد
منزل تاریخی خاکباز
بنای نام برده در محوطه مشجری قرار دارد و دارای سه ورودی از سه سمت جنوب، شرق و غربی است.
مجموعه تاریخی بازار اراک
یکی از دلایل اصلی برای ساخت این بازار، رونق اقتصادی در حوالی سلطانآباد بود. محصولات کشاورزی مرغوب و شهرت جهانی فرش ساروق ایجاد مرکزی برای عرضه و فروش این محصولات شد.
برعهده دارد.
بازار اراک در تاریخ ۱۰ آبان ۱۳۵۵ با شماره ثبت ۱۲۸۵ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.حمام چهار فصل
اخبار مرتبط
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰