توصیههای تغذیهای برای مقابله با آلودگی هوا
تاکنون مطالب زیادی درباره آلودگی گفته و نوشته شده اما در واقعیت، میزان تولید مواد آلاینده و سمی با سرعتی بیسابقه همچنان رو به افزایش است.
به گزارش پایگاه خبری “ججین“ ، علاوه بر توصیههای تغذیهای بالا همچنین میتوان از چند راهکار غیرتغذیهای برای مقابله موثرتر با آلودگیهای محیطزیستی بهویژه آلودگی هوا بهره جست.بر همین اساس کارشناسان سلامت تاکید دارند که به منظور کاهش اثرات سو موادآلاینده و سمی بر بدن به ورزشکردن ادامه دهید چون ورزش سیستمایمنی را تقویت میکند اما در مواقعی که هوا آلوده است در فضاهای سرپوشیده ورزش کنید.همچنین پیشنهاد سودمند دیگر این است که اگر میتوانید درخت بکارید. درختان برای افزایش اکسیژن هوا در فضای اطراف محل زندگی شما بسیار مفید و موثر هستند.و بالاخره اینکه استفاده از ماسکهای مرغوب و همچنین انتخاب دوچرخهسواری یا پیادهروی بهجای وسیله نقلیه برای کاهش مصرف سوخت توصیه میشود.
مواد غذایی غنی از ویتامینC
این ویتامین بهترین آنتیاکسیدان برای مقابله با آسیب ناشی از مولکولهای رادیکال آزاد در اثر تماس با آلایندههای هواست. برخی از خوردنیهایی که منبع مهم این ویتامین هستند شامل مرکبات، فلفل دلمه، گوجهفرنگی، انواع توت، پاپایا، بروکلی و کیوی میشوند.
اسیدهای چرب امگا ۳
این اسیدها علاوه بر سایر خواصی که دارند همچنین یک سپر دفاعی عالی در برابر آلایندهها هستند. منابع خوراکی غنی از این اسیدهای مفید شامل مغزهای روغنی مثل گردو، دانهها مثل تخمکتان، ماهیهای چرب و روغن ماهی هستند.
زنجبیل
ترکیب فعال موجود در زنجبیل موسوم به «جینگرول» دارای خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی است و میتوان آن را بهعنوان چاشنی مفید به انواعی از غذاها و نوشیدنیها اضافه کرد.
تاکنون مطالب زیادی درباره آلودگی گفته و نوشته شده اما در واقعیت، میزان تولید مواد آلاینده و سمی با سرعتی بیسابقه همچنان رو به افزایش است. با توجه به وسعت و شدت معضل آلودگی بهنظر میرسد تمام تلاشهایی که تاکنون در راستای مقابله با آن انجام گرفته، ناکافی بوده است.در ادامه فهرستی از مواد غذایی و ریزمغذیها ارائه شده که بدن ما برای مقابله با آلودگی به آنها نیازمند است.این مواد و ترکیبات مفید به بدن کمک میکنند که با آسیب اکسیدیته ناشی از آلایندهها مقابله کند. برخی از موثرترین این مواد مغذی به شرح زیر است:
مکملهای حاوی ریزمغذیها
مکملهایی که مجموعههایی از املاح و ریزمغذیها از جمله ویتامین C، ویتامین D، ویتامینE، ویتامین B12، بتاکاروتن، اسیدهای چرب امگا۳ و منیزیم هستند نیز برای این منظور مفیدند چون در شرایطی که بدن با فشار اکسیدیته مواجه میشود نیاز آن به ریزمغذیها افزایش پیدا میکند.
مصرف مایعات بیشتر
برای این منظور لازم است که به اندازه کافی در طول روز آب بنوشید، میوههای آبدار بخورید، چای سبز بنوشید، شربت آبلیمو را فراموش نکنید و سوپ سبزیجات را نیز در فهرست غذایی روزانه خود بگنجانید.
منابع غنی از منیزیم
این مواد غذایی سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند و همچنین در تسکین مجاری تنفسی نقش مفید دارند. بهترین منابع حاوی منیزیم شامل مغز خشکبار، اسفناج، تخمکدو، ماست و حبوبات هستند.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰