توسعه هرمزگان؛ کاشت در دولت یازدهم، برداشت در دولت دوازدهم

رییس جمهوری در حالی به استان هرمزگان گام نهاد که طرح هایی همچون کارخانه بریکت گرم در ایران، فاز اول طرح افزایش تولید و ارتقای کیفیت بنزین و گازوئیل و عملیات اجرایی فاز ۳ پایانه کانتینری مجتمع بندری شهید رجایی با تلاش دولت آماده افتتاح بود.

کد خبر : 65282
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 دی 1348 - 3:30

 

 

به گزارش پایگاه خبری  “ججین”  ، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه کارخانه بریکت گرم ایران در مجتمع صبا فولاد خلیج فارس با ظرفیت تولید یک و نیم میلیون تن در سال را افتتاح کرد.
وی در این مراسم از قسمت های مختلف فعالیت در کارخانه تولید آهن اسفنجی(بریکت گرم) بازدید و با توضیح مسئولان در جریان چگونگی روند احداث و تولیدات این کارخانه قرار گرفت.
رئیس جمهوری در زمان پرده برداری از یادمان افتتاح این پروژه صنعتی و معدنی گفت: به برکت ایام میلاد با سعادت حضرت صدیقه کبری (س)، کارخانه تولید آهن اسفنجی یک و نیم میلیون تن را افتتاح می کنیم.
روحانی همچنین در فضایی صمیمی با کارگران این کارخانه گفت وگو و با آنان عکس یادگاری انداخت.
بر اساس این گزارش، کل ظرفیت اسمی فاز نخست واحد آهن اسفنجی ۱.۵ میلیون تن است و در فازهای بعدی طبق برنامه ریزی های صورت گرفته قرار است این ظرفیت به ۴.۵ میلیون تن برسد.
این کارخانه با سرمایه گذاری یک هزار میلیارد تومانی هلدینگ انرژی صندوق بازنشستگی کشوری عملیاتی شده و ۴۰۰ نفر در آن اشتغال مستقیم و حدود هزار نفر اشتغال غیر مستقیم دارند.
این کارخانه اولین واحد آهن اسفنجی به روش بریکت گرم در ایران است که در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس بندرعباس قرار دارد.
ماندگاری بالا و مقاومت در برابر اکسید شدن و زنگ زدگی از مهمترین ویژگی های بریکت گرم است.
ظرفیت این کارخانه، تولید پنج میلیون تن مقاطع فولادی در سه مرحله است که در مرحله نخست آهن اسفنجی تولید می شود.

** افتتاح فاز اول طرح افزایش تولید و ارتقای کیفیت بنزین و گازوئیل پالایشگاه نفت بندرعباس 
همچنین رییس جمهوری در ادامه، فاز اول طرح افزایش تولید و ارتقای کیفیت بنزین و نفت گاز پالایشگاه نفت بندرعباس را که در راستای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی و به منظور افزایش کمیت تولید و ارتقای کیفیت بنزین تولیدی سازگار با محیط زیست است، افتتاح کرد.
این پروژه در قالب افزایش ظرفیت تولید بنزین پالایشگاه بندرعباس (واحدهای بنزین سازی جدید) شامل تفکیک نفتای سبک و سنگین، تصفیه هیدروژنی نفتای سنگین، تبدیل کاتالیستی، تصفیه هیدروژنی نفتای سبک و ایزومریزاسیون، تصفیه هیدروژنی نفت گاز و بازیافت گوگرد، تصفیه گاز با آمین، تصفیه آب ترش و سرویس های جانبی مورد نیاز، به مرحله اجرا درآمده است.
با بهره برداری کامل از این پروژه کیفیت فرآورده های بنزین و نفت گاز تولیدی دارای استاندارد یورو ۴ خواهد بود.
از جمله دستاوردهای این پروژه افزایش ظرفیت تولید بنزین نهایی پالایشگاه به میزان ۴ میلیون لیتر در روز، ارتقای کیفیت فرآورده های نفتی بر اساس استاندارد یورو ۴، حفظ و صیانت از محیط زیست از طریق بهبود کیفیت فرآورده ها و کاهش میزان انتشار آلاینده های زیست محیطی، بهینه سازی مصرف انرژی، فراهم شدن زمینه های اشتغال مولد و مستمر و ایجاد بستر تربیت نیروی متخصص و ارتقای سطح دانش و تجربه نیروی انسانی شاغل و ارتقای توانمندی شرکت های داخلی برای حضور موثرتر در عرصه های رشد اقتصادی و پیشرفت صنعتی کشور خواهد بود.
هزینه اجرای فاز اول این طرح ۶۰۰ میلیون یورو بوده که ۶۰۲ نفر به شکل مستقیم در آن مشغول کار شده اند. بر اساس پیش بینی ها فازهای دوم و سوم این طرح نیز به ترتیب در تیر و شهریور سال ۹۷ به بهره برداری رسیده و ظرفیت تولید ۱۲ میلیون لیتر بنزین دارای استاندارد یورو ۴ در این پالایشگاه تثبیت خواهد شد. هزینه اجرای فازهای دوم و سوم این پالایشگاه نیز بالغ بر ۳۲۰ میلیون یورو پیش بینی شده که عملیات تکمیل آنها در دست اجراست.

** آغاز عملیات اجرایی فاز ۳ پایانه کانتینری مجتمع بندری شهید رجایی بندر عباس
رئیس جمهوری در سفر به استان هرمزگان همچنین با حضور در مجتمع بندری شهید رجایی، از تجهیز فاز ۲ اسکله این بندر بازدید و فرمان آغاز عملیات اجرایی فاز سوم مجتمع بندری شهید رجایی را صادر کرد.
روحانی در ادامه از تجهیز فاز دوم بندر شهید رجایی بازدید و با توضیح وزیر راه و شهرسازی و مسئولان در جریان روند احداث و تجهیز این پایانه کانتینری و چگونگی احداث فاز سوم آن قرار گرفت.
وی در فرمان آغاز عملیات اجرایی فاز ۳ بندر شهید رجایی اظهار داشت: روز بسیار خوبی برای مردم هرمزگان و ملت بزرگ ایران است. افزایش ظرفیت فاز دوم و آغاز عملیات اجرایی فاز سوم بندر شهید رجایی، این بندر استراتژیک را به مرکز بزرگ حمل و نقل و ترانزیت کالا به کشورهای شمالی و شرقی ایران تبدیل می کند.
فاز ۳ بندر شهید رجایی با تکیه بر دانش متخصصان ایرانی و بهره گیری از تجهیزات و فن آوری های روز دنیا، ظرفیت کانتینری بندر شهید رجایی را به ۸ میلیون TEU افزایش می‌دهد و با ۱۴۰۰ متر اسکله می‌تواند بزرگترین کشتی های غول پیکر کانتینری جهان را پذیرش کند.
با بهره برداری کامل از این زیرساخت بندری، به صورت همزمان سه کشتی بسیار بزرگ اقیانوس پیمای نسل هفتم جهان با ۴۰۰ متر طول، ۱۷.۵ متر آبخور و ۱۸هزار و ۴۰۰ کانتینر ظرفیت، می توانند در این اسکله ها پهلو بگیرند. علاوه بر این، ۱۱۰ هکتار محوطه برای راه اندازی یک ترمینال جدید کانتینری در پسکرانه بندر هم آماده می شود.
مقدمات مرحله نخست احداث زیرساخت های فاز ۳ بندر شهید رجایی در جریان نخستین سفر دکتر روحانی به استان هرمزگان در سال ۹۲ در دستور کار قرار گرفت و پس از انجام یکسری مطالعات، کمتر از یکسال بعد عملیات عمرانی این طرح عظیم بندرسازی با حضور معاون اول رییس جمهوری، شروع شد.
نتیجه این حرکت راهبردی و همچنین رونق گرفتن تعاملات بین المللی ایران با کشورهای غربی در دوره پسابرجام، به این جا رسیده که بخش عمده دانش بندرسازی توسط مهندسان و متخصصان ایرانی، بومی سازی و نیاز کشور به خارجی ها مرتفع شده است.

 

 



 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهارده + 13 =