تنها درنای باقیمانده سیبری با تاخیر ۲ ماهه به مازندران آمد

سرما و کاهش دمای هوا در روزهای اخیر سبب شد تا تک درنای سیبری پس از تاخیر ۲ ماهه بار دیگر برای زمستان گذرانی در تالاب فریدونکنار در استان مازندران فرود آمده و چشم دوستداران طبیعت و محیط زیست را روشن کند.

کد خبر : 46087
تاریخ انتشار : شنبه 4 آذر 1396 - 8:23

پایگاه خبر ججین

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین”،  این تک درنا که ‘ امید ‘ نام دارد ، آخرین بازمانده از درناهای سفید سیبری است که در یک دهه اخیر پس از مرگ زوجش ‘ آرزو ‘ به تنهایی به تالاب فریدونکنار سفر می کند.
امید در حالی صبح شنبه در تالاب فریدونکنار مشاهده شد که حامیان این پرنده زمستان گذران در حال انقراض، از آمدنش ناامید شده بودند.
نسل درنای سفید از میان ۱۵ گونه درنای موجود، در حال انقراض است. این گونه درناهای سیبری بجز سال های ۸۸ و ۹۴ در تمام نیم قرن گذشته با طی مسیر حدود پنج هزار کیلومتری ، مازندران را مقصد زمستان گذرانی خود انتخاب کرد .
رئیس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران گفت که تک درنای سیبری صبح امروز چهارم آذر در تالاب فریدونکنار مشاهده شد.
کوروس ربیعی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : زمان سفر این پرنده از سیبری به عرض های جنوبی در تالاب فریدنکنار در چند سال اخیر با وقفه انجام می شود به طوری که از اوایل مهر ماه به اوایل آذر ماه رسید.
وی دلیل این تاخیر را ناشی مساعد بودن شرایط آب و هوایی در ۲ زیستگاهی دانست که درنای سیبری پیش از آمدن به مازندران در آن اقامت می کند.
دُرنای سیبری که امید از گونه آنهاست و با نام علمی ‘گروس لئوکوجرانوس Grus leucogeranus ‘ شناخته می شود، پرنده‌ای در معرض خطر انقراض از خانواده درناهاست که قدی نزدیک به یک ‌و نیم متر دارد و فاصله دو بال آن بیش از ۲ متر است. این درنا بدنی یکدست سفید با پاهای بلند سرخ ‌رنگ دارد و منقار بلند سیاهی روی صورت قرمز رنگ آن نشسته‌ است.
درنای سیبری به طور تاریخی به سه جمعیت اصلی شرقی ، غربی و مرکزی تقسیم می‌شود. جمعیت مرکزی این گونه منقرض شده است و جمعیت غربی هم به گفته کارشناسان محیط زیست در صورت مرگ امید به طور قطعی منقرض خواهد شد .
جمعیت شرقی درنای سیبری که در واقع تنها گروه باقی مانده از این گونه است ، تابستان را در شرق سیبری زادآوری کرده و برای زمستان‌گذرانی به شرق چین می رود . از اعضای این گروه بیش از سه هزار قطعه باقی‌مانده است . زیستگاه زمستانی تقریبا تمامی جمعیت این گونه دریاچه ‘ پویانگ ‘ در چین و اطراف آن است.
همه ساله در زمستان ۱۵۰ گونه زمستان گذران با جمعیت یک میلیون و ۵۰۰ هزاری به تالاب و آببندان های مازندران از جمله تالاب بین المللی میانکاله سفر می کنند.

 

 

 

 


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

19 + 16 =