تقویت سددفاعی بدن با کاروتنوئیدها
کاروتنوئیدها میتوانند به محافظت از چشمان شما در برابر یکی از دلایل اصلی نابینایی، شرایطی که به نام انحطاط ماکولا مرتبط با افزایش سن شناخته میشود، کمک کنند.
به گزارش پایگاه خبری ججین ، کاروتنوئیدها رنگدانههایی هستند که برخی میوهها و سبزیجات رنگ روشن خود را مدیون آنها هستند. اما جدا از ظاهر و رنگهای زیبایی که به آنها میبخشند، کاروتنوئیدها آنتیاکسیدانهایی قدرتمند محسوب میشوند که از ظرفیت بالایی برای از بین بردن رادیکالهای آزاد و محافظت از سلولها و بافتهای بدن در برابر آسیب اکسیداتیو برخوردار هستند. شش کاروتنوئید اصلی وجود دارند که شامل بتا-کاروتن، آلفا-کاروتن، بتا-کریپتوکسانتین، لوتئین، زاکسانتین و لیکوپن میشوند. و شگفتزده خواهید شد وقتی بدانید که این کارتنوئیدها برخی فواید سلامت بسیار مهم و چشمگیر را ارائه میکنند.
محافظت از بینایی
کاروتنوئیدها میتوانند به محافظت از چشمان شما در برابر یکی از دلایل اصلی نابینایی، شرایطی که به نام انحطاط ماکولا مرتبط با افزایش سن شناخته میشود، کمک کنند.در یک مطالعه بزرگ که با حضور ۱۰۲,۰۴۶ شرکتکننده طی بازه زمانی ۲۴ تا ۲۶ سال انجام شد، مصرف بالاتر دو کاروتنوئید لوتئین و زاکسانتین با کاهش خطر ابتلا به انحطاط ماکولا مرتبط با افزایش سن به میزان ۴۱درصد پیوند خورده بود.لوتئین و زاکسانتین توانایی ایجاد سد دفاعی و جذب مقدار قابل توجهی از نور آبی که موجب آسیب ماکولا میشود را دارند. و ویژگیهای آنتیاکسیدانی این کاروتنوئیدها از چشمان شما در برابر اثرات اکسیداتیو پس از مواجهه با نور آبی که پیشتر رخ داده اند نیز محافظت میکند.به گفته پژوهشگران، روزانه باید حداقل شش میلی گرم کاروتنوئید مصرف شود تا از فواید آنها برخوردار شوید. شما میتوانید این هدف را بهراحتی و از طریق مصرف یک ذرت شیرین و یک فنجان کدو مسمای تابستانی یا زمستانی محقق کنید.
پیشگیری از پوکیاستخوان
بهواسطه تغییرات هورمونی که طی یائسگی رخ میدهند، زنان بالای ۵۰ سال در معرض خطر بیشتری برای از دست دادن توده استخوانی و ابتلا به پوکیاستخوان قرار دارند. خوشبختانه، بتاکریپتوکسانتین کاروتنوئیدی است که میتواند به پیشگیری از وقوع این شرایط کمک کند.بتا-کریپتوکسانتین که در مواد غذایی مانند فلفلها، کدو تنبل، اسفناج، پاپایا و نارنگی یافت میشود، از تجزیه بافت استخوانی در بدن توسط سلولهای استخوانکاه (استئوکلاست) پیشگیری میکند.در حقیقت، زمانی که پژوهشگران شرایط ۴۵۷ زن یائسه را مورد بررسی قرار دادند، خطر پوکیاستخوان در آنهایی که بالاترین سطوح کاروتنوئید بتا-کریپتوکسانیتن را در بدن خود داشتند، ۹۳درصد کمتر بود.مطالعهای دیگر با حضور ۹۴۶ شرکتکننده نشان داد آنهایی که بیشترین میزان مصرف کاروتنوئیدها برابر با ۲۳.۷ میلیگرم در روز را داشتند، نسبت به آنهایی که کمترین میزان مصرف کاروتنوئیدها برابر با ۷.۳ میلیگرم یا کمتر را داشتند، ۵۱درصد احتمال کمتری داشت با خطر شکستگی لگن مواجه شوند.برای اینکه درک بهتری از این اعداد و ارقام داشته باشید، اجازه دهید به این نکته اشاره داشته باشیم که با مصرف تنها یک فنجان اسفناج (۱۳.۸ میلی گرم) و نوشیدن یک فنجان آب هویج (۲۲ میلی گرم) بهراحتی میتوان هدف روزانه ۲۳.۷ میلی گرمی در زمینه مصرف کاروتنوئید را محقق ساخت.
مبارزه با بیماری قلبیوعروقی
کاروتنوئیدها از توانایی منحصر بهفرد حل شدن هم در چربی و هم در آب برخوردار هستند که به معنای آن است میتوانند از طریق لیپیدها، کلسترول و چربیها در بدن گردش کنند. از اینرو، کاروتنوئیدها توانایی ویژهای برای تاثیر مستقیم بر شریان ها، کاهش غلظت و سفتی دارند، که ممکن است به آترواسکلروز (تصلب شرایین)، یکی از شایعترین انواع بیماری قلبی، منجر شود.و به گفته پژوهشگران، توانایی کاروتنوئیدها در کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب از پتانسیل کاهش خطر بیماری عروق کرونر قلب تا ۱۲درصد، و خطر سکتهمغزی تا ۱۸درصد برخوردار است.
برچسب ها :بینایی ، ججین ، سددفاعی بدن ، کاروتنوئیدها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰