تصمیمات غلط وزارت نیرو گریبانگیر مردم خوزستان شده است/ افزایش شوری در رودخانه‌های خوزستان

رئیس مجمع نمایندگان مردم خوزستان در مجلس با بیان اینکه اغلب روستاهای کنار رودخانه دز و کارون به وسیله تانکر آبرسانی می‌شوند، گفت: تصمیمات غلط وزارت نیرو گریبانگیر مردم خوزستان شده است.

کد خبر : 42519
تاریخ انتشار : دوشنبه 15 آبان 1396 - 20:59

 

خبرگزاری فارس: تصمیمات غلط وزارت نیرو گریبانگیر مردم خوزستان شده است/ افزایش شوری در رودخانه‌های خوزستان

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری فارس، عباس پاپی‌زاده عصر دوشنبه درنشست مجمع نمایندگان خوزستان که با حضور وزیر نیرو برگزار شد، با اشاره به اهمیت استان خوزستان به لحاظ تولید انرژی اظهار کرد: برخی اتفاقات و تصمیمات گذشته در حوزه انرژی صحیح و مناسب نبوده و همین تصمیمات نادرست استان ما را دچار مشکل کرده است.

وی با بیان اینکه بحث انتقال آب از موردهای جدی و مورد مطالبه استان خوزستان است، گفت: حق‌آبه‌های زیست‌محیطی و بسیاری از موضوعات و مشکلاتی مانند ریزگردها ناشی از سدسازی و کاهش حقابه زیست محیطی اکنون گریبانگیر مردم خوزستان شده است.

رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان با تاکید بر تغییر حق‌آبه استان نسبت به گذشته گفت: با تغییر آب و هوا، انتقال آب و بسیاری از مشکلاتی که در همین چارچوب رخ داده سبب کاهش دبی رودخانه‌های استان شده است.

پاپی زاده در خصوص شوری آب ناشی از کاهش دبی آب در رودخانه کارون توضیح داد: بین سال‌های ۷۱ تا ۷۵ میزان شوری آب یک هزار و ۴۰۰ میکروموس در سانتی‌متر مکعب بود که این میزان اکنون به ۲ هزار و ۶۰۰ تا ۷۰۰ میکروموس در سانتی‌متر مکعب رسیده است که ناشی از تغییراتی است که در رژیم رودخانه اتفاق افتاده است.

وی با اشاره به سیاست‌های انتقال آب که در چند دهه گذشته آغاز شد، ابراز امیدواری کرد: با توجه به سیاست‌های وزیر نیرو انتظار می رود، این سیاست‌ها و نتایج مخرب ناشی از احداث سد گتوند مورد بازنگری مجدد قرار بگیرد.

پاپی‌زاده با تاکید بر طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری به عنوان یکی از مطالبات جدی مردم خوزستان تشریح کرد: وزارت نیرو از تامین و تخصیص آب مورد نیاز فاز دوم این طرح خودداری کرده به طوری که در سال گذشته ۳ میلیارد از حق‌آبه استان خوزستان به بهانه تامین آب فاز دوم کم شد.

وی ادامه داد: به جای ۳ میلیارد متر مکعب تنها یک میلیارد متر مکعب به فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری اختصاص داده شده که این میزان آب تنها می‌تواند ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی طرح در فاز دوم را آبیاری کند.

رئیس مجمع نمایندگان خوزستان گفت: با این تصمیم وزارت نیرو حداقل ۱۲ شهر از شهرهای استان که جزو طرح هستند، متضرر خواهند شد و عملاً وزارت جهاد کشاورزی و موسسه جهاد نصر با وجود اینکه اعتبارات لازم را در اختیار دارند اما در تامین حق آب ۲۲۲ هزار هکتار از اراضی طرح دچار مشکل شده‌اند.

وی با اشاره به طرح‌های آبرسانی در استان تشریح کرد: بسیاری از شهرهای استان در بخش آب و کشاورزی دچار مشکل هستند و اغلب روستاهای کنار رودخانه دز و کارون به وسیله تانکر آبرسانی می‌شوند.

پاپی‌زاده افزود: ما زمانی می‌توانیم مدعی شویم که خوزستان آب اضافی دارد که حداقل آب کشاورزی و آب شرب آن تامین شده باشد.

وی با بیان اینکه طرح غدیر بیش از یک دهه است که در دست اجرا است و ۱۰ تا ۱۲ شهر از شهرهای استان دچار مشکل کم‌آبی هستند، گفت: اما  متاسفانه همچنان این طرح به بهره‌برداری نرسیده است.

رئیس مجمع نمایندگان خوزستان گفت: در حوزه آب و برق مصوبه‌ای داریم که چنانجه مورد توجه قرار بگیرد بسیاری از مشکلات ما در این حوزه حل خواهد شد.

وی عنوان کرد: استان خوزستان قطب تولید انرژی است، اما شبکه برق آن فرسوده است و چندین دهه از عمر آن می‌گذرد و باری که بر شبکه وارد می‌شود به نسبت استان های دیگر و سردسیر بیشتر است.

پاپی‌زاده با اشاره به بند “ه” بودجه سالانه ۹۶  توضیح داد: بر اساس این بند به ازای هر کیلو وات ۵ هزار تومان از مصرف‌کنندگان شهری دریافت می‌شود.

وی افزود: یعنی قبض برق پرداختی هر خوزستانی بین ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان بیشتر از استان‌های دیگر است، این در حالی است که پیک مصرفی در استان به دلیل شرایط آب و هوایی خاص بیشتر است و هر چه بیشتر مصرف کنیم مبلغ بیشتری باید پرداخت کنیم.

رئیس مجمع نمایندگان خوزستان با بیان اینکه مجموع مبلغ تصاعدی ناشی از مصرف برق  در خوزستان  چیزی حدود ۸۵ میلیارد تومان است، توضیح داد: متاسفانه شاهد هستیم که سازمان انرژی‌های نور با تغییر اساسنامه‌های خود و نزدیک ۷۰ درصد از این مبلغ را در نظر دارد در انرژی‌های نو سرمایه‌گذاری کند.

وی خطاب به وزیر نیرو در خواست کرد حداقل دستور دهد مبلغ ۸۵ میلیارد تومان در استان خوزستان سرمایه‌گذاری کنند و شبکه استان را بازسازی کنیم.

پاپی‌زاده با بیان اینکه مردم استان خوزستان در فصل تابستان که بیشتر با پدیده ریزگردها مواجه هستند و ناچار هستند از دستگاه تهویه استفاده کنند، گفت: در این شرایط خوزستانی‌ها برای تامین دمای مشابه یک استان سردسیر باید ۵ برابر خنک‌کننده بیشتر استفاده کنیم.

 


 

telegram.me/jajinnews

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

1 × چهار =