تستوسترون چیست؟
کاهش تولید تستوسترون یک وضعیت معروف به” hypogonadism” است که همیشه نیازمند درمان نیست.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، تستوسترونهورمونی است که در انسانها و همین طور سایر حیوانات یافت میشود.اساسا بیضهها در مردان تستوسترون درست میکنند. تخمدانهای زنان نیز تستوسترون میسازند، اگرچه به مقدار خیلی کمی است. تولید تستوسترون به طور قابل ملاحظهای در حین بلوغ افزایش مییابد و بعد از سی سالگی یا بیشتر شروع به کاهش میکند. تستوسترون اکثر اوقات در ارتباط با توانایی جنسی است و نقشی حیاتی در تولید اسپرم بازی میکند.اما همچنین بر جرم ماهیچه و استخوان، روشی که مردان چربی در بدن ذخیره میکنند و حتی تولید سلول قرمز خون تاثیر میگذارد. میزان تستوسترون یک مرد همچنین میتواند بر خلق و خوی او اثر بگذارد.
سطوح تستوسترون پایین
میزان تستوسترون پایین در مردان میتواند علایم گوناگونی در پی داشته باشد که از جمله موارد ذیل هستند: انرژی کم، اضافه وزن،خیالات افسردگی، بدخلقی (دمدمی بودن)، عزت نفس پایین، موی بدن کم،استخوانهای نازک تر.
در حالی که تستوسترون به طور طبیعی همچنان که یک مرد پیرتر میشود کاهش مییابد، سایر فاکتورها میتواند موجب افت میزان هورمون شود. صدمه به بیضهها و روشهای درمانی سرطان مانند شیمیدرمانی یا پرتودرمانی میتواند به طور شدیدی بر تولید تستوسترون تاثیر بگذارد.بیماریهای مزمن و استرس نیز میتواند تولید تستوسترون را کاهش دهد. برخی از این بیماریها عبارتند از: بیماری ایدز، بیماری کلیه، ناخوشی کبد(جگر).
آزمایش تستوسترونیک تست خون ساده میتواند میزان تستوسترون را تعیین کند.یک رنج وسیعی از میزان مطلوب یا نرمال تستوسترون موجود در جریان خون وجود دارد.مطابق با اطلاعات کلینیک ما یو رنج نرمال تستوسترون برای مردان بزرگسال بین ۲۵۰تا۱۱۰۰و برای زنان بزرگسال بین ۸ تا ۶۰ نانو گرم بر دسی لیتر است.اگر در خصوص پایین بودن تستوسترون(low T) خود نگران هستید از دکتر تقاضا کنید که آن را تست کند.
پایین بودن نامعمول میزان تستوسترون میتواند نشانهای از مشکلات غده هیپوفیز باشد.غده هیپوفیز سیگنال هورمونی برای تولید بیشتر تستوسترون به بیضهها ارسال میکند.نتیجه پایین تستlow T میتواند نشاندهنده کارکرد نادرست غده هیپوفیز باشد.یک نوجوان کمسن وسالی که میزان تستوسترون پایینی دارد به سادگی تاخیر در بلوغ را تجربه میکند. میزان تستوسترون نسبتا افزایش یافته در مردان اغلب منجر به بروز چندین علائم قابل ملاحظه میشود. پسران با میزان تستوسترون بالاتر امکان دارد دوران بلوغ را زودتر آغاز کنند.زنان با تستوسترون بیش از حد ویژگیهای مردانهای از خود بروز میدهند. میزان زیاد غیر نرمال تستوسترون میتواند یک نتیجه اختلال در غده فوق کلیوی یا حتی سرطان بیضهها باشد. میزان زیاد ممکن است همچنین در شرایط جدیت کم رخ دهد.پریاختگی فوق کلیوی مادرزادی که میتواند بر مردان و زنان تاثیر بگذارد موردی نادر است، اما علت طبیعی تولید تستوسترون اضافی است. ممکن است پزشک در صورت بیش از اندازه بودن تستوسترون سایر آزمایشات را هم توصیه کند.
روش درمانی جایگزین کردن تستوسترون
کاهش تولید تستوسترون یک وضعیت معروف به” hypogonadism” است که همیشه نیازمند درمان نیست. نتیجه پایین بودن آزمایش تستوسترون باید محرکی برای بررسی سالم بودن پروستات و تولید سلول قرمز خون باشد.مشکلات پزشکی جدی گاهی اوقات با کاهش میزان تستوسترون تقارن دارند و باید در صورت لزوم تشخیص و درمان شوند.فرد در صورتی امکان دارد نیازمند روش درمانی جایگزینی تستوسترون باشد که تستوسترون پایین بر وضعیت سلامتی و کیفیت زندگی او تاثیر گذاشته باشد.می توان تستوسترون مصنوعی را از طریق زبان، به وسیله تزریقات,یا با ژلها یا گذاشتن مشمعهایی بر روی پوست به فرد مورد نظر داد.روش جایگزینی امکان دارد نتایج مطلوبی مانند بزرگتر شدن جرم ماهیچه و قویتر شدن میل جنسی منتهی شود.لکن برخی اثرات جانبی هم دارد.نگهداشتن مایع و پوست چرب عمومیت دارند.بیضهها ممکن است چروک شوند و تولید اسپرم میتواند به طور قابل ملاحظهای کاهش یابد.برخی مطالعات دریافتهاند که خطر سرطان پروستات با درمان جایگزینی تستوسترون افزایش نمییابد، اما استفاده از آن بهعنوان یک موضوع تحقیق در حال پیشرفت ادامه دارد.تحقیق شواهد جزئی مبنی بر تغییرات روانشناسی ناسالم یا غیر نرمال در مردانی ارائه میدهد که برای درمان پایین بودن تستوسترون نسبت به دریافت آن به صورت کنترل شده و تحت نظارت اقدام کرده اند.لکن,در استفاده خودسرانه از تستوسترون مصنوعی خطرات بدنی و ذهنی وجود دارد.هرکسی که به استعمال بد تستوسترون مصنوعی همچنین معروف به استروئید آنابولیک بپردازد ممکن است دورههای رفتاری تند و پرخاشگرانه را توام با اثرات جانبی بدنی تجربه کند.بدنسازان، قهرمانان یا هر کسی که در جستوجوی ساخت جرم ماهیچه یا فواید دیگر ناشی از تستوسترون مصنوعی است باید از این خطرات آگاه باشد.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰