ترشح اسید زیاد و معده خالی ایجاد زخم میکند
یک متخصص تغذیه با اشاره به علائم ایجاد زخم معده گفت: احساس درد در بیماران زخم معده و رفلاکس، متفاوت است؛ ولی رعایت عادات غذایی شان شبیه به هم است
به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، دکتر سارا صرافیزاده با بیان اینکه ریفلاکس معده حالتی است که افراد معمولا بعد از مصرف غذا یا زمانی که معدهشان خالی است حس میکنند، افزود: اسید معده به جریان میافتد و این احساس از مجاری گوارشی و مری تا دهان، کاملا حس میشود. این احساس، برای سیستم گوارشی، بسیار تحریککننده و آزاردهنده است.
وی در ادامه به علل بروز ریفلاکس معده اشاره و بیان کرد: اینکه ریفلاکس معده در اثر چه بهوجود میآید، باید گفت در وهله اول داروهای مصرفی متعدد که بسیار رایج هستند مثل آسپرین، ویتامین C، قرص آهن، قرصهای ضد التهابی غیراستیروئیدی میتوانند حالت ریفلاکس ایجاد کنند بنابراین باید با آب فراوان خورده شوند.صرافیزاده، با بیان اینکه گاهی افزایش اسید معده میتواند عاملی باشد که احساس ریفلاکس یا سوزش در معده ایجاد کند، ادامه داد: معمولا ریفلاکس با ضعفهای معده همراه است و ۸۰درصد افرادی که آسم و آلرژی دارند دچار ریفلاکس میشوند.
ترشح زیاد اسید و خالی بودن معده، موجب زخم میشود و مجموعه این عوامل شرایط ریفلاکس را ایجاد میکند.وی با بیان اینکه ریفلاکس معده با سبک زندگی افراد، بسیار مرتبط است، تاکید کرد: معمولا افراد سیگاری و افرادی که از غذاهای پرچرب و فست فودها استفاده میکنند بیشتر به ریفلاکس معده مبتلا میشوند.کسانی که حجم معده را پرمی کنند و بعد از غذا میخوابند و یا افرادی که کم تحرکند و کسانی که ترکیبات مختلفی از غذاها را بدون در نظر گرفتن تاثیر آنها بر بدن، به سیستم گوارشی آسیب میزنند، بیشترین ریفلاکس را گزارش میکنند.این دکتری تغذیه با بیان اینکه استرس و اضطراب هم میتواند باعث ریفلاکس شود، ادامه داد: چون این افراد به پرخوری هیجانی دچارند و هلههوله میخورند، بنابراین، حجم معده تحمل این همه اسید را ندارد و موجب ریفلاکس معده میشود.
وی در ادامه تصریح کرد: تا سه ساعت بعد از مصرف غذا نباید خوابید تا ریفلاکس رخ ندهد. ناراحتیهایی که فرد در سیستم گوارش خود حس میکند مجموعهای از حساسیتهای خاص است و کلی نیست. افراد باید روی تکتک مواد غذایی که مصرف میکنند تمرکز کنند تا آگاه شوند چه زمانی دچار ریفلاکس میشوند.صرافیزاده، با بیان اینکه مصرف شیرگاو، گندم، حبوبات، تخممرغ ممکن است ایجاد ریفلاکس کند، افزود: همچنین مصرف میوه و سبزیجات خام، بهویژه گوجهفرنگی، در بعضی افراد، تحریکپذیری معده را بیشتر میکند و موجب ریفلاکس بیشتر میشود.
وی با تاکید بر اینکه وجود باکتریی در معده به نام هیلیکوباکتری بیگلری، عامل ایجاد نفخ و ورم معده است، گفت: وجود این باکتری، بسیار شایع است و میتواند ریفلاکس را بیشتر کند. در این مواقع، فرد مبتلا با پرهیز غذایی درمان نمیشود و حتما باید دارو مصرف کند تا باکتری از بین برود. نکته بعدی پروبایوتیکها هستند. این باکتری مفید از بدن حذف شده و افرادی که باکتریهای مفید روده شان کم است معمولا گوارش سالمی ندارند و باید از این محصولات مثل کفیر یا لبنیات حاوی پروبیوتیک استفاده یا دارو مصرف کنند.این دکتری تغذیه ادامه داد: تاثیر نوشابههای سودا و چای و قهوه در همه افراد یکسان نیست.
هر فرد باید به تاثیر این نوشیدنیها در بدن خود آگاهی داشته باشد سپس مصرف کند.وی با تاکید بر اینکه ادویهجات و مواد نگهدارنده میتواند شرایط را برای افرادی که گوارش سالم ندارند، بدتر کند، ادامه داد: بخصوص موادی که در کنسروها و سوسیس و کالباس استفاده میشود ممکن است فرد را دچار سوزش معده و استفراغ کند.صرافیزاده با بیان اینکه فرد مبتلا نباید غذای حجیم بخورد، افزود: افراد باید از پرخوری پرهیز کنند.
دفعات غذای فرد باید در حجم کم باشد. تقسیمبندی غذا کار سختی است ولی افرادی که به این بیماری دچارند باید این موضوع را جدی بگیرند. افراد مبتلا به ریفلاکس معده باید از خوردن چند وعده غذا در طی روز، غذاهای چرب،فستفودها، مصرف بیش از حد مایعات در حین غذاخوردن،استفاده از لباسهای بسیار تنگ، پرهیز کنند.وی در آخر اظهار داشت: احساس درد در بیماران زخم معده و ریفلاکس، متفاوت است ولی رعایت غذاییشان شبیه به هم است. افراد در پارامترهای خونیشان التهاب دارند. التهاب، شرایط دردناکی ایجاد میکند.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰