تحریم ظریف موقتی است

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی معتقد است: تحریم آقای ظریف خلاف عهدنامه مقر سازمان ملل است، چراکه بر اساس عهدنامه مقر سازمان ملل، آمریکا متعهد شده که حتی دیپلمات‎‎های کشورهای دشمن، حق آمد و شد به آمریکا داشته باشند.

کد خبر : 103035
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 دی 1348 - 3:30

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین، حشمت‎الله فلاحت پیشه، نماینده مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره تحریم محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان توسط دولت آمریکا می‎گوید: تحریم ظریف موقتی است. این موضوع نشان دهنده استیصال آمریکایی‎ها در حوزه سیاست خارجی است.

فلاحت پیشه مطرح می‎کند: آمریکایی‎ها وقتی معاهده مقر را امضا کردند، متعهد شدند که حتی دیپلمات‎های کشورهای دشمن خود و حتی کشورهایی که در جنگ با آمریکا هم هستند، حق آمد و شد به این کشور را داشته باشند. اما تحریم جدید آمریکا، خلاف معاهده مقر است.

این عضو کمیسیون سیاست خارجی مجلس با اشاره به اینکه در نهایت باید درباره این تحریم جدید، تجدیدنظر صورت بگیرد، توضیح می‎دهد: این اتفاق نشان داد که آقای ظریف، در رأس سخنگویان علیه مواضع اقتدارگرایانه ترامپ است و او نشان داده که دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران، تأثیرگذار بوده ‎است.

او همچنین ادامه داد: به اعتقاد من چون بخش اعظم رسانه‎ها در داخل آمریکا، سیاست ترامپ و پومپئو را رد می‎کنند، قرار گرفتن آقای ظریف در لیست تحریم، باعث شده که او بتواند جایگاه بیشتری در حوزه عمومی آمریکا برای خود باز کند و در داخل آمریکا، توجه بیشتری به مواضع، نظرات و توییت‎های ایشان می‎شود. من فکر می‎کنم آقای ظریف باید بتواند راهبرد خودش را در قالب دیپلماسی عمومی، به آن بخش از دنیا که مخالف سیاست‎های ترامپ است، نشان دهد؛ مهم این است که الان در آمریکا هم گوش شنوای بیشتری خواهد داشت.

فلاحت پیشه همچنین اضافه می‎کند: جمهوری اسلامی ایران، تجربه ۴۰ سال تحریم را دارد. تحریم دیپلماتیک هم تنها در یک صورت جهانی می‎شود که در قالب بند تحریم‎ دیپلماتیک از بندهای ۱۵ گانه از ماده ۴۱ فصل هفتم منشور ملل متحد، اعمال شود و تا زمانی که یک دیپلمات از این طریق تحریم نشود، به این معنی است که تحریم نشده‎ است.

این نماینده مجلس بر این باور است که آمریکا  خلاف عهدنامه مقر و منشور سازمان ملل و کنوانسیون‌های مرتبط از ژنو و وین عمل کرده ‎است. در شرایط کنونی که بخش عمده دنیا نگاه انتقادی به ترامپ دارند و معتقدند که ترامپ، بخش اعظم دیوارهای دیپلماسی را که دیپلمات‎های خوشنام دنیا چیده‌اند، از میان برداشته، این اتفاق، فرصتی تازه برای ایران است.


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

1 × یک =