تاسیس “حزب زحمتکشان” با حمایت آمریکا در تهران (۱۳۳۰ ش)

پس از تشکیل دولت دکتر مصدق، حضور برخی چهره‏های بدنام گذشته در ترکیب هیئت دولت، باعث اختلاف در صفوف جبهه ملی گردید و باعث شد بعضی از اعضای مهم آن از قبیل آیت‏اللَّه کاشانی و دکتر مظفر بقایی از جبهه ملی کناره‏گیری کنند

کد خبر : 12670
تاریخ انتشار : جمعه 20 بهمن 1396 - 0:51

 

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین”  ،     پس از تشکیل دولت دکتر مصدق، حضور برخی چهره‏ های بدنام گذشته در ترکیب هیئت دولت، باعث اختلاف در صفوف جبهه ملی گردید و باعث شد بعضی از اعضای مهم آن از قبیل آیت‏اللَّه کاشانی و دکتر مظفر بقایی از جبهه ملی کناره‏گیری کنند. در این میان، دکتر مظفر بقایی، پس از کناره‏گیری از جبهه ملی، حزب زحمتکشان را تشکیل داد و بسیاری را به دور خودجمع کرد.

 

این حزب، معجونی از گروه‏های چماقدار و برخی روشنفکران بود که با تشویق جدی دولت ایالات متحده آمریکا اعلام موجودیت کرد. مقابله و رویارویی با حزب توده و جلوگیری از نفوذ کمونیسم در ایران، هدف مهم تاسیس این حزب و دلیل اصلی پشتیبانی آمریکا از آن بود. در ادامه، حزب زحمتکشان، شعب خود را در سایر نقاط کشور نیز دایر کرد و در آستانه کودتای آمریکایی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، در راستای تحقق سیاست‏های مداخله جویانه و استیلا طلبانه آمریکا، جهت سرنگونی دولت دکتر مصدق، به کار گرفته شد.

 

 

لازم به ذکر است که آیت‏اللَّه کاشانی هرچند از نظر عقیدتی و مذهبی با جبهه ملی و دکتر بقایی سنخیت کمی داشت ولی به دلیل مصالح بالاتر مردم و کشور، حاضر شده بود تا با دیگر افراد ملی گرا، جبهه ملی را تاسیس کرده و از آن حمایت کند. از این رو، همراهی آیت‏اللَّه کاشانی با این جبهه، به معنی تایید عملکرد آنان نبود و مصالح والای ملت مسلمان، مدنظر آن عالم مجاهد قرار داشت.

 

 

 

 



 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.