تازه‌های نشر

    به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، «غزالی و دعا» عنوان کتابی است به قلم کوجیرو ناکامورا که با ترجمه شهاب‌الدین عباسی از سوی بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شد. دکتر کوجیرو ناکامورا استاد دانشگاه‌های توکیو و اوبرلین نخستین استاد گروه مطالعات اسلامی در دانشگاه توکیو که بخشی از آثار تخصصی‌اش به غزالی

کد خبر : 57009
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 دی 1348 - 3:30

 

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، «غزالی و دعا» عنوان کتابی است به قلم کوجیرو ناکامورا که با ترجمه شهاب‌الدین عباسی از سوی بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شد. دکتر کوجیرو ناکامورا استاد دانشگاه‌های توکیو و اوبرلین نخستین استاد گروه مطالعات اسلامی در دانشگاه توکیو که بخشی از آثار تخصصی‌اش به غزالی و آثار او مربوط می‌شود. در این کتاب طی چهار فصل مفهوم دعا و نیایش را در مهم‌ترین کتاب غزالی-احیاءالعلوم- مورد کنکاش قرار می‌دهد. ناکامورا در این اثر ضمن به دست دادن شناختی موجز از زندگی و اندیشه‌های این اندیشمند بزرگ و پرآوازه ایرانی، نظریه خاصی را هم دنبال می‌کند. او ضمن بحث‌های مقایسه‌ای و تطبیقی با عرفان شرقی و ذن بودیسم با اشاره به دیدگاه محقق سرشناس انگلیسی، دکتر مونتگمری وات، این نظر را مطرح می‌کند که بحران شکاکیت غزالی که در کتاب مشهور او المنقذمن الضلال بازتاب پیدا کرد، صرفاً بحران فردی و شخصی نبود بلکه از بحران تمدنی حکایت داشت که از مناسک محوری و ظاهرگرایی محض به طرف بازکشف ذخایر و ارزش‌های معنوی و اخلاقی خود حرکت می‌کرد.

درآمدی بر علم تصمیم‌گیری
«درآمدی بر علم تصمیم‌گیری: تصمیم‌گیری چگونه رخ می‌دهد؟» کتابی به قلم جیمز مارچ با ترجمه ابراهیم افشار است که از سوی نشر نی منتشر شد. جیمز جی.مارچ استاد ممتاز دانشگاه استنفورد، عمده شهرتش را مدیون مطالعات و پژوهش‌هایی است که در زمینه علوم سیاسی و تحقیق درباره نظریه سازمانی است. وی طی حدود هفتاد سال فعالیت‌های دانشگاهی، علمی و پژوهشی ده‌ها مقاله و بیش از ۳۰ عنوان کتاب منتشر کرده و در این کتاب طی شش فصل می‌کوشد به آنچه درباره تصمیم‌گیری اطلاع داریم، آن‌گونه که رخ داده وفادار بماند. فهم هر تصمیم معین به اعتقاد او نیازمند شناخت عمیق از زمینه‌ای است که تصمیم در آن گرفته می‌شود این یعنی شناخت ظرایف تاریخی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی از محیط تصمیم‌گیری و نیز شناخت از افراد، سازمان‌ها و نهادهایی که در تصمیم‌گیری دخیل بوده‌‌اند. جیمز مارچ در این کتاب به جای پرداختن به اینکه «چگونه باید تصمیم گرفت» تأکید و تمرکزش را بر این اصل قرار داده است که «تصمیم در عمل چگونه گرفته می‌شود».

تأملات ابزاری
«تأملات ابزاری: نیم‌نگاهی به پروژه فکری سیدجواد طباطبایی» اثر جدید حسن قاضی مرادی است که از سوی نشر اختران منتشر شد. حسن قاضی‌مرادی در این کتاب خوانشی انتقادی از مجموعه کتاب «تأملی درباره ایران» نوشته سیدجواد طباطبایی و مشخصاً دو کتاب «مکتب تبریز» و «نظریه حکومت قانون در ایران» است. چنین خوانشی از آن رو ضرورت پیدا می‌کند که به نظر می‌رسد طباطبایی در این مجموعه به تدوین پروژه‌ای اقدام کرده است. طباطبایی در مجموعه «تأملات» خود سیر تحولات اندیشه سیاسی در آثار و فعالیت‌های سیاسی و فکری سه گروه از عاملان سیاسی-روشنفکران که در مجموع تجدد خوانده‌اند، دولتمردان مصلح و رجال اصلاح‌طلب و نیز روحانیت مترقی (روحانیت مشروطه‌خواه)- را دنبال می‌کند. این سه گروه عاملان در پروژه او هستند. سنجش با بررسی طباطبایی از آثار و فعالیت‌های این سه گروه، در واقع نقش عاملان سیاسی در پروژه او شناخته می‌شود. حسن قاضی مرادی در این اثر معتقد است: «طباطبایی
دو برخورد کاملاً متفاوت به عاملان مورد نظر خود دارد، از یک سو او عمدتاً به ادعانامه‌نویسی علیه روشنفکران دوره مشروطه و نیز جنبش روشنفکری، در کل می‌پردازد و از سوی دیگر ادعانامه‌نویسی‌اش را به نفع روحانیت مترقی و بویژه دولتمردان مصلح و رجال اصلاح‌طلب پیش می‌برد. سنجش نظرات طباطبایی درباره آثار و فعالیت‌های سیاسی همه عاملان مورد بررسی‌اش در «تأملات» به درازا می‌کشد. پس از میان روشنفکران صدر مشروطه، ملکم خان، از میان دولتمردان مصلح عباس‌میرزا، قائم مقام فراهانی و امیرکبیر از میان رجال اصلاح‌طلب، مجدالملک و از میان روحانیت مترقی میرزای نائینی را انتخاب کردم و ادعانامه‌نویسی وی را له و علیه اینان به اختصار سنجیده‌ام و…

سه رساله درباره نظریه جنسی
«سه رساله درباره نظریه‌ جنسی» یکی از مشهورترین و بحث‌انگیزترین آثار زیگموند فروید
است که با ترجمه ابراهیم ملک اسماعیلی از سوی مؤسسه انتشارات نگاه منتشر شد. این کتاب در سال ۱۳۴۳ تحت عنوان «سه رساله درباره تئوری میل جنسی» با ترجمه هاشم رضی توسط نشر آسیا منتشر شده بود اما به‌دلیل عدم تجدید چاپ سال هاست که  سر از بازار کتاب‌های افست درآورد و در بساط پیاده‌روهای شهرهای بزرگ و کوچک همراه با دیگر کتاب‌های قاچاق و زیرزمینی عرضه می‌شود. حالا ابراهیم ملک افضلی متن کامل این اثر فروید را –چاپ انتشارات فیشر- مبنای ترجمه خود قرار داده و برگردانی کامل‌تر به دست داده است. فروید در این کتاب به تبیین نظریه جنجال‌برانگیز خود درباره عقده‌های ادیپ والکترا پرداخته که به نوعی پایه و اساس اندیشه‌های این روانکاو بزرگ و تأثیرگذار در تاریخ این علم است.

جزیره بی‌آفتاب
«جزیره بی‌آفتاب» عنوان سفرنامه‌ای است به قلم محمدجعفر یاحقی که ماحصل سفر یک ساله او به انگلستان و اروپای غربی از سوی انتشارات معین منتشر شد. محمدجعفر یاحقی استاد دانشگاه فردوسی مشهد در این باره می‌گوید: این کتاب حاصل نخستین تجربه من از زیستن طولانی مدت در خارج از کشور است. اصل تجربه به سال‌های ۱۹۸۶-۱۹۸۵ (۱۳۶۵-۱۳۶۴) باز می‌گردد که به اتفاق خانواده برای استفاده از فرصت مطالعاتی که دانشگاه فردوسی مشهد در اختیار مردم گذاشت به انگلستان رفتم. کمبریج انگلستان با دانشگاه پرآوازه‌اش که هماره برای پیشتازی جهانی با هاروارد رقابتی تنگاتنگ داشت و سرانجام هم چند سال پیش رقیب را از پای درآورد و بر سکوی اول نشست. تأثیر ژرفی بر ذهن و اندیشه و سامان معلمی من بر جای گذاشت. طوری که از یک طرف پای مرا به سفرهای علمی دور و دراز خارجی باز کرد و از طرف دیگر دریچه‌ای از خودآگاهی و معرفت به رویم گشود.

طوفان فرا می‌رسد
«طوفان فرا می‌رسد» کتابی به قلم مصباح خسروی است که از سوی انتشارات پیوسته منتشر شد. کتاب مذکور نگاهی تازه دارد به حوادث سال‌های پرآشوب و استثنایی (۱۳۳۲-۱۳۲۰) که جامعه جهانی و فضای سیاسی ایران دوران پرالتهابی را پشت‌سر گذاشت. نویسنده در این کتاب که طی هفت فصل تألیف و تدوین شده است، فصل اول را به ماجرای نابود کردن نیروی دریایی ایران توسط توپخانه‌های انگلیسی و به شهادت رسیدن سروان یدالله بایندر و ششصد و پنجاه افسر پرسنل نیروی دریایی در شهریور ۱۳۲۰ اختصاص داد. نویسنده در فصول دیگر به ماجرای ورود ارتش انگلیس در جنوب و ارتش روسیه در شمال اشاره می‌کند و تبعید رضاشاه به جزیره موریس و نامزدهای جانشین رضاشاه و شکل‌گیری کابینه قوام از دیگر مسائل مهمی است که موجز و مختصر به آنها پرداخته می‌شود…

 

آیناز محمدی



 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

یک × پنج =