تازه‌های نشر

آیناز محمدی

کد خبر : 58492
تاریخ انتشار : سه شنبه 3 بهمن 1396 - 9:39

 

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین”  ، «خلق و خوی ایرانیان در سه دهه اخیر» نام کتابی به قلم داوود علی بابایی است که انتشارات امید فردا منتشر کرد. بیش از بیست قرن پیش یونانیان گرچه دشمن ما ایرانیان محسوب می‌شدند، اما مورخ بزرگ یونان و تاریخ همه جهان یعنی هرودوت که لقب ابوالمورخین به او داده‌اند، درباره خلق و خوی ایرانیان می‌نویسد: ایرانی مجاز نیست از چیزی (ارتشاء) که عملش قبیح و غیر مجاز باشد سخن براند و در نظر آنها هیچ چیز شرم انگیزتر از دروغ نیست.

قرض کردن هم  نزد آنها به غایت زشت و مکروه است چرا که انسان مقروض ناگزیر به دروغگویی می‌شود. داوود علی‌بابایی پژوهشگر تاریخ و علوم اجتماعی در این کتاب ضمن یادآوری این سه خصلت ایرانیان به‌عنوان امتیازی نسبت به دیگر ملت‌ها سعی دارد خلق و خوی ایرانیان را در سه دهه اخیر یعنی از سال ۱۳۶۸ به بعد طی ۲۷ سال گذشته به کنکاش بنشیند. معمولاً این خصوصیات مربوط به نسل دوم و سوم هستند و نسل چهارم را نیز تحت تأثیر قرار داده‌اند. نویسنده با طرح پرسش‌هایی از این دست که چرا عده‌ای زیر خط فقر زندگی می‌کنند؟ تکدی‌گری معضل حاد اجتماعی چرا؟ علت خود محوری ما و شورش و سرکشی جوانان؟ فضای مجازی و تخریب ارزش‌ها، آلوده شدن نسل جوان به مواد مخدر، کم بودن سواد رسانه‌ای، افزایش طلاق و ده‌ها معضل دیگر را ناشی از قبح کم‌رنگ شدن آن سه ارزش یاد شده نزد پیشینیان برمی‌شمارد.

«تجربه پلبینی: تاریخی ناپیوسته از نبرد برای آزادی» عنوان کتابی است به قلم مارتین براو که با ترجمه فؤاد حبیبی از سوی انتشارات ققنوس منتشر شد. اصطلاح تجربه پلبینی، اشاره دارد به مبارزاتی که نخستین بار در سال ۴۹۴ ق.م هنگامی شکل‌گرفت که پلب‌های رومی در تپه آونتینه معتکف شدند تا به محرومیت سیاسی خویش اعتراض کنند. مارتین براو در این‌کتاب طی سه بخش و هشت فصل به تشریح قیام‌های ستمدیدگان برصحنه‌ای جهانی و تاریخی دست می‌زند. این قیام‌ها صدای محرومان و طرد شدگانی است که نباید هرگز فراموششان کرد. وی حتی به بازسازی پیدایش فلسفی قسمی «اصل پلبینی» همت می‌گمارد که پیشفرض‌های تفکر مرسوم و فلسفه سیاسی سنتی را بر هم می‌زند. نویسنده در اثر مذکور از تجربه جمهوری رم و اعتکاف پلبینی آغاز می‌کند و شورش چومبی‌ها در ۱۳۷۸ میلادی، قیام ژیروندن‌های فرانسوی، ژاکوبن‌های انگلیسی، کمون پاریس و… را مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌دهد. نشریه فلسفه رادیکال فرانسه شیوه کار مارتین براو را در این کتاب این گونه معرفی می‌کند: شیوه‌ای است که مؤلف در تحلیل اصل پلبینی به کار گرفته است همان چیزی که وی تاریخی ناپیوسته از نبرد برای آزادی می‌نامد؛ شیوه‌ای که طی آن از دید  براو همچون آلن بدیو و رانسیر، سیاست امری است ضرورتاً نادر و استثنایی.

زیست سیاست
«زیست سیاست»کتابی به قلم توماس لمکه است که با ترجمه مستانه فرنام از سوی انتشارات روزنه به بازار آمد. توماس لمکه، نویسنده کتاب مذکور، مقدمه‌ای بر ترجمه فارسی کتاب خود نوشته و در آن آورده است: زیست سیاست. این کلمه، بدل به ابزاری کارساز شده است برای تأملی پیرامون موضوعات ناهمگونی نظیر ایدئولوژی‌های نژادپرستانه، سیاست نسل‌کشی، سیطره موضوعات زیست محیطی، نوآوری‌های زیست پزشکی و زیست فناورانه و… بی‌اغراق می‌توان گفت که زیست‌سیاست در بسیاری از مباحث به‌عنوان راهنمایی تفسیری برای تحلیل و نقد شکل‌های معاصر قدرت به‌کار رفته است. آن هم غالباً در شیوه‌ای اساساً بدیع و نو با برقراری پیوندی میان مسائل سنتی‌تر قدرت و سلطه با مسائل بدن و طبیعت، ‌نژاد و جنسیت و زندگی و مرگ. توماس لمکه در این کتاب دیدی تاریخی از مفهوم زیست سیاست به‌دست می‌دهد و به تشریح و نقد آرای متفکران مختلف پیرامون زیست سیاست می‌پردازد. از میشل فوکو، جورجو آگامبن و هارت نگری گرفته تا آنتونی گیدنز، روبرتو اسپوزیتو، پل رابینو و بسیاری  دیگر از متفکران متأخر.

«استبداد: بیست درس از قرن بیستم» اثری است به قلم تیموتی اسنایدر که پژمان طهرانیان آن را به فارسی برگردانده و نشر نو ناشر آن است. این کتاب که چندین جایزه معتبر بین‌المللی و ملی را نصیب نویسنده‌اش تیموتی اسنایدر، استاد تاریخ در دانشگاه ییل کرده است، شامل بیست درس از حوادث و رویدادهای تاریخی و سیاسی قرن بیستم است که با شرایط امروز جامعه قابل انطباق است. ارسطو هشدار می‌داد که نابرابری، بی‌ثباتی می‌آورد و افلاطون بر این باور بود که عوام فریبان از آزادی بیان سوءاستفاده می‌کنند تا خود را بر سریر استبداد مستقر سازند. نویسنده معتقد است، در قرن بیستم دموکراسی‌های اروپا به ورطه فاشیسم و نازیسم و کمونیسم سقوط کردند. تاریخ اروپای قرن بیستم نشان می‌دهد که جوامع ممکن است از هم بپاشد و دموکراسی ممکن است سرنگون شود. نظام‌های اخلاقی ممکن است فرود بپاشند، تاریخ هم می‌تواند آگاهی بدهد و هم هشدار. هشدار نویسنده این است‌که ما از اروپایی‌های قرن بیستم عاقل‌تر و با هوش‌تر نیستیم، که شاهد بودند مردم سالاری چطور تسلیم تمامیت خواهی شد. اما امتیاز ما بر آنها این است که می‌توانیم از تجربیات آنها درس بگیریم تا در برابر پیشروی استبداد پایداری کنیم.

«اخلاق حرفه‌ای وکیل دادگستری در ایران» کتابی به قلم حسین داریزین است که در قطع پالتویی از سوی انتشارات بهنامی منتشر شد. نویسنده کتاب که تجربه سال‌های حضور در این عرصه را به‌عنوان وکیل دادگستری دارد، طی چهار فصل به اهمیت و جایگاه اخلاق در اسلام اشاره می‌کند، اهمیت و جایگاه وکالت در قرآن و نظام حقوقی ایران شامل معنا و مفهوم وکالت، انواع وکالت، اهمیت و جایگاه وکالت و… می‌پردازد. در فصل سوم ویژگی‌های وکیل دادگستری را برمی‌شمارد و فصل آخر را به باید‌ها و نبایدهای وکیل دادگستری اختصاص داده است. وی معتقد است رعایت اصول و معیارهای اخلاقی در حوزه وکالت امری لازم و ضروری است. این ضرورت در اساسنامه‌ها و میثاق‌نامه‌های اخلاقی حرفه وکالت درسایر کشورها و ملل اسلامی و غیر اسلامی نیز اهمیتی جهانشمول دارد.

کتاب «بازی با پیانو» مجموعه‌ای دو جلدی که به‌تازگی توسط انتشارات ارف و به قلم استاد مسعود نظر؛ آهنگساز و مؤلف مجموعه‌های آموزشی موسیقی کودک در ایران، به چاپ رسیده نخستین مجموعه آموزش مقدماتی سازِ پیانو در ایران است که به شکل متد ارائه شده و بی‌شک جایگزین مناسبی برای متد‌های مقدماتی غربی در این عرصه آموزشی است. سالیان سال مدرسین ساز پیانو بخصوص مدرسین موسیقی کودک به اجبار در زمینه آموزش مقدماتی ساز پیانو از متد‌های غربی در این زمینه استفاده کرده و می‌کنند که صرف نظر از مزایای غیرقابل انکار آنها دارای یک عیب و کمبود بسیار بزرگ هستند. هدف از تألیف این کتاب از بین بردن این اشکال در متدهای رایج مقدماتی پیانو است که مسأله آموزش و درک ابتدایی از نت‌ها و ویژگی‌های آنها را در کودکان ایرانی در عین علمی بودن سهل و آسان کند. امروزه، تمامی متدهای مقدماتی آموزش پیانو که بیشترین کاربرد را در بین مدرسین ساز پیانو دارند بدرستی سعی در آموزش و تفهیم نت‌ها و ویژگی‌های آنها و بررسی تکنیک مقدماتی ساز با استفاده از ملودی‌ها و موتیف‌های محلی و شناخته شده همان موقعیت فرهنگی و جغرافیایی مؤلف کتاب یا جامعه هدف آن کتاب که همانا هنرآموزان خردسال آن مناطق هستند دارند، که البته جای این نوع نگرش در حیطه فرهنگی جغرافیایی ما خالی است!

 

 



 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.