تازه‌های نشرکتاب

معرفی چندکتاب تازه انتشاریافته

کد خبر : 54170
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 دی 1348 - 3:30

 

 

 پایگاه خبری “ججین” 

 

تبصرهالعوام فی…
«تبرهالعوام فی معرفه‌‌مقالات الانام» نام کتابی است به قلم جمال‌الدین مرتضی ملقب به علم‌الهدی محمد بن الحسین بن حسن الرازی که با تصحیح و تحقیق جعفر واعظی از سوی انتشارات سخن منتشر شد. تبصره‌العوام قبلاً چاپ شده است و بهترین چاپ آن هم توسط استاد عباس اقبال بوده است، اما ایشان به نسخه اساس تصحیح حاضر (نسخه محفوظ در کتابخانه مجلس شورای اسلامی) که کتابت سال ۷۱۶ هجری قمری است دسترسی نداشته است. تبصره‌العوام به زبان فارسی و با نثری مابین مرسل و فنی، مرسل عالی نوشته شده است. این کتاب بعد از ترجمه السواد الاعظم (ترجمه ۳۷۰ ق) و بیان الادیان (تألیف ۴۸۵ ق) سومین کتاب در زمینه ملل و نحل، یا ادیان و مذاهب به زبان فارسی است. علاوه بر این، منابع غنی کتاب مذکور سبب می‌شود نویسندگان تاریخ ایران و اسلام، ادیان و مذاهب نتوانند این‌کتاب را در تحقیقات خود نادیده بگیرند. این کتاب در بیست و شش باب از فلاسفه، مجوس، فرق‌الاسلام، خوارج، معتزله، اهل تناسخ، اهل سنت و جماعت، ابوالحسن اشعری، صوفیان، حاکمیت فدک و منع شیوخ، فضایح بنی امیه و زندقه ایشان و… روایت می‌کند.
چین: روابط با امریکا و ایران
«چین: روابط با امریکا و ایران» عنوان کتابی است به قلم دکتر بهزاد شاهنده استاد پایه مطالعات شرق آسیا دانشگاه تهران که از سوی انتشارات بنیاد حقوقی میزان منتشر شد. این کتاب که در شش گفتار (فصل) تألیف و تدوین شده حاصل سی و اندی سال مطالعات چین و روابط دو کشور ایران و امریکا و تأثیر این سه کشور (ایران، چین، امریکا) بر یکدیگر است که هنوز هم ادامه دارد. چین با ۶۶۰ میلیارد دلار داد و ستد اقتصادی با امریکا که ۳۱۰ میلیارد به نفع چین است در روابط با ایران احتیاط می‌کند که تا آینده قابل پیش‌بینی ادامه خواهد داشت… چین در دوران زعامت شی‌جین پینگ به‌دنبال حفظ موقعیت و به رسمیت شناختن جایگاه و منزلت خود در جهان است و توأم با آن قدرت نرمش را برای حفظ پویایی کشور نیز مد نظر دارد، نمونه آن نپیوستن این کشور به گروه هشت کشوری شورای امنیت سازمان ملل در تشکیل بررسی با مسأله اورشلیم است. دو عضو دائمی این شورا یعنی بریتانیا و فرانسه هم جزو درخواست کنندگان جلسه اضطراری شورای امنیت هستند. این کتاب سیری است در هفتاد سال دیپلماسی سه کشور مذکور که در پایان افقی از روابط آینده با توجه به تأثیرگذاری و تأثیر‌پذیری بر یکدیگر ترسیم شده است.
جامعه شناسی مصرف
«جامعه شناسی مصرف» نام کتابی است به قلم پیتر کاریگان که با برگردان سعید صدرالاشرافی از سوی نشر گل آذین منتشر شد. پیتر کاریگان، استاد دانشکده جامعه شناسی دانشگاه استرالیا در این کتاب با نگاهی جامع و روشن به جامعه‌شناسی مصرف، رابطه بین تولید و مصرف در جوامع سرمایه‌داری متأخر را مورد تحلیل قرار داده و به‌ کاوش در جهان‌های گوناگون معنایی می‌پردازد که مصرف کننده‌های معاصر در آنها زندگی می‌کنند. نویسنده در این کتاب با مروری دقیق و تاریخی از ظهور جامعه مصرفی آغاز می‌کند و ادبیات گوناگونی را مورد توجه قرار می‌دهد- از مک کراکن تا کمپل- که متوجه الگوهای مصرف تا سیاست، اقتصاد و فرهنگ ارضای درون است. پیتر کاریگان سپس مباحث نظری مصرف و عادت‌های مصرف‌کننده را برجسته می‌کند. مباحث تاریخی و نظری این اثر ابزارهای لازم را برای بررسی زمینه‌های عمده در جامعه شناسی مصرف در اختیار دانشجویان علوم اجتماعی و مطالعات فرهنگی و علاقه‌مندان به این حوزه قرار می‌دهد.
زیبایی شناسی فهم انسان
«زیبایی شناسی فهم انسان: معنای بدن» اثر مارک جانسون با برگردان جهانشاه میرزابیگی عنوان کتابی است که انتشارات آگاه منتشر کرد. این کتاب در سه بخش تحت عنوان معنای بدنی و حس احساس شده (بدنی غیر کلامی)، معنای جسمانی و علوم ذهن، معنای جسمانی و زیبایی شناسی هنر تألیف و تدوین شده است و نویسنده به این نکته اصلی می‌پردازد که آنچه ما «ذهن» می‌نامیم و آنچه با عنوان «بدن» از آن یاد می‌کنیم دو چیز نیستند، بلکه جنبه‌های یک فرایند ارگانیک هستند، به گونه‌ای که تمامی معنی، اندیشه و زبان از ابعاد زیبایی شناسانه این فعالیت جسمانی بر می‌خیزند. موارد عمده این ابعاد زیبایی شناسانه عبارتند از کیفیت، تصاویر، الگوی فرآیندهای حسی- حرکتی و عواطف. برای دست‌کم سه دهه گذشته محققان و پژوهشگران در بسیاری از رشته‌ها مطالب و شواهد فراوانی در تأیید جسمانیت ذهن و معنی فراهم آورده‌اند. مارک جانسون با برداشت از روانشناسی هنر و فلسفه عملگرا، استدلال می‌کند که همه جنبه‌های معناسازی اساساً زیبایی شناسانه هستند. او نتیجه می‌گیرد که هنرها اوج تلاش‌های انسان برای یافتن معنا هستند و مطالعه ابعاد زیبایی شناسانه تجربه ما برای کشف مبنای بدنی معنا، حیاتی است.
بایگانی و تن
«بایگانی و تن» دوجستار در جامعه شناسی تاریخی عکاسی است که به قلم آلن سکولا و برگردان مهران مهاجر از سوی نشر «بان »منتشر شد. نویسنده کتاب آلن سکولا عکاس و منتقد امریکایی است که از دهه ۱۹۷۰ به این سو به شکل مستمر هم در عکس‌ها و هم در نوشته هایش، ساز و کار تولید معنای تصویر عکاسی را بررسی می‌کند. او عکاسی را دستگاهی فرهنگی و ایدئولوژیکی می‌بیند که دربستر نظام سرمایه‌داری صنعتی به وجود آمده و در متن تحولات همین نظام رشد و تغییر کرده است. به‌ نظر او، عکاسی همواره میان دو قطب گفت‌مان مستند نگرانه و هنرمندانه در نوسان است و معنای ناقص هرعکس خاص بنا به شکل این نوسان و با توجه به بستر تولید، توزیع و دریافت آن عکس تعین پیدا می‌کند سکولا در دو مقاله این کتاب از منظر جامعه شناسی تاریخی مفهوم و کارکرد اجتماعی و تاریخی یک مقوله بنیادین گفتمان عکاسی یعنی بایگانی را وارسی می‌کند.
ذهن ارتجاعی
«ذهن ارتجاعی: محافظه‌کاری از ادموند برک تا سارا پالین» نام کتابی است از کری رابین که با ترجمه شهریار خواجیان از سوی انتشارات ققنوس منتشر شد.این کتاب درباره تاریخ اندیشه محافظه‌کاری از انقلاب فرانسه تا قرن بیست و یکم است و تمرکز نویسنده به اروپای غربی و امریکاست. نویسنده این بحث را به میان می‌کشد که محافظه کاری اساساً راه و روشی بسیار در واکنش به جنبش‌های رادیکال و چپ بوده است.
مؤلف کتاب با شناسایی ریشه‌های محافظه کاری در واکنش به انقلاب فرانسه استدلال می‌کند که اندیشه راست ملهم از دشمنی با رهایی اقشار فرودست است. محافظه کاران با وجود مخالفت با جنبش‌های آزادیخواهانه و برابری طلبانه، طرفدار مفهومی پویا از سیاست و جامعه هستند که شامل دگرسازی خود، خشونت و جنگ می‌شود. این‌کتاب دوبخشی، در بخش اول تحت عنوان برشی از ارتجاع، از محافظه‌کاری و ضد انقلاب تا قانون تبعیض را مورد کنکاش و بررسی قرار می‌دهد و در بخش دوم پیرامون فضیلت‌های خشونت از نسل کشی رنگین و امپراطوری‌های گذشته تا سهولت خشونت به بحث می‌پردازد.

 

آیناز محمدی

 



 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهارده + سه =