تاثیر افت ارزش لیر بر گردشگری ترکیه چه بوده است؟

یکی از ارزهایی که در چند سال گذشته با افت قابل ملاحظه همراه شده، لیر ترکیه بوده است. واحد پولی که برای بازرگانان ایرانی در سالیان اخیر به دلیل حجم نسبتا بالای روابط تجاری ایران و ترکیه از اهمیت برخوردار بوده و از سوی دیگر نیز تاثیرات خود را بر سفر گردشگران ایرانی به ترکیه گذاشته است.

کد خبر : 69006
تاریخ انتشار : جمعه 3 فروردین 1397 - 10:27

 

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین”، واحد پولی ” لیر” در شروع دولت یازدهم در سال ۱۳۹۲ حدود ۲۵۰۰ تومان قیمت داشت. اما تنش‌های مختلف سیاسی و اقتصادی در سال‌های گذشته در ترکیه واحد پولی این کشور را تضعیف کرد و باعث شد که روز به روز روند نزولی را طی کند.

در سال ۱۳۹۳ لیر ترکیه به حدود ۱۵۰۰ تومان رسید و پس از آن هم در سال‌های بعد روند نزولی قیمت لیر ادامه دار بود تا درنهایت در سال ۱۳۹۶ به کمتر از ۱۱۰۰ تومان رسیده است که پایین‌ترین نرخ لیر ترکیه در سالیان اخیر محسوب می‌شود. البته طبق آخرین ارقام از بازار آزاد نرخ لیر به ۱۳۱۲ تومان رسیده است اما همچنان افت آن نسبت به سال‌های قبل قابل ملاحظه است.

در نیمه اول و دوم سال ۲۰۱۷ نوسانات ارزی در ترکیه بالا گرفت تا حدی که اردوغان از مردم ترکیه درخواست کرد که ارزهای موجود در حساب‌ها یا در خانه‌های خود را به دولت بفروشند و نیز در نیمه دوم سال ۲۰۱۷ از مردم خواسته شد که طلاهای خود را در اختیار بانک‌ها بگذارند و هر ماه در مقابل آن بهره سکه بگیرند و از طرف دیگر نوسانات ارز در مقابل لیر و دلار و یورو در بازار ترکیه عامل توقف چند روزه معاملات شد و دولت با وارد کردن ارز به بازار موفق به جلوگیری از تراکم بیشتر این امر شد و در ابتدای سال ۲۰۱۷ ارزش لیر شروع به افزایش تدریجی کرد.

بعضی از صاحبنظران بورس در ترکیه پیش‌بینی می‌کنند ارزش لیر در مقابل دلار رو به رشد باشد باید توجه داشت که خریدهای ترکیه از اتحادیه اروپا یا بازار اروپا به یورو صورت می‌گیرد و از طرفی پرداخت‌های ترکیه به بانک جهانی با لیر صورت می‌گیرد و لذا ترکیه در سال ۲۰۱۷ میلادی تمام سعی خود را به توسعه تعرفه‌های تدریجی با کشورهای که با آن‌ها مراودات اقتصادی مطمئن و رو به رشدی دارند، متمرکز کرد.

از سوی دیگر در چند سال گذشته به دلیل بعضی معضلات و درگیری‌های سیاسی و مسائل امنیتی در ترکیه بسیاری از گردشگران در کشورهای مختلف از سفر به این کشور منصرف شدند. از جمله درگیری‌های سال‌های اخیر ترکیه می‌توان به کودتا، درگیری با نیروهای نظامی روسیه، تنش‌های داخلی با برخی گروه‌ها اشاره کرد.

در حوزه صنعت توریسم که در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ ترکیه شاهد رقم بالای ۳۲ میلیون نفر توریسم بود، در سال ۲۰۱۶ به دنبال تنش‌های خیابانی و اختلاف با روسیه و دستور پوتین برای جلوگیری از اعزام توریست روسی به ترکیه شرایط سفر توریسم به ترکیه افت بی‌سابقه‌ای داشت و در بسیاری مناطق ۶۰ تا ۷۰ درصد اتاق‌های هتل‌ها خالی از توریست بود اما در سال ۲۰۱۷ این صنعت بهبود یافت تا حدی که تعداد گردشگران خارجی نسبت به سال قبل از آن با رشد ۶.۵ درصدی همراه شد. در این میان رشد و آمار گردشگران ایرانی نسبت به اواخر سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ افزایش چشمگیری داشت.

یکی از اصلی‌ترین کشورهایی که در سال‌های اخیر ترکیه را به عنوان مقصد اصلی گردشگری خود انتخاب کرده‌اند، ایران بوده است مقصدی که در یکسال اخیر به دلیل همین تنش‌ها تحت تاثیر قرار گرفته و سفر گردشگران ایرانی به ترکیه کاهش یافته است.

اما بر اساس آخرین آمارها مجددا سفر گردشگران به ترکیه افزایش پیدا کرده است. طبق آخرین آمار منتشر شده، شمار کل گردشگران وارد شده به ترکیه در ماه ژوئیه نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۶ با رشد بیش از ۴۶ درصد روبه‌رو بوده و به ۵ میلیون و ۷۶ هزار نفر رسیده است. تعداد گردشگران ورودی ماه ژوئیه ترکیه در سال ۲۰۱۶ حدود ۴۶۸.۳ میلیون و در سال ۲۰۱۵ حدود ۴۸۰.۵ میلیون نفر بوده است.

همچنین در بازه هفت ماهه سال ۹۶ نیز گردشگری ترکیه نسبت به مدت مشابه سال پیش رشد ۲۲ درصدی را تجربه و بیش از ۱۷ میلیون و ۳۲۵ هزار گردشگر را جذب کرده است.

 

 

 



 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شش + 13 =