بنیاد مستضعفان نیمی از اولین دانشکده توانبخشی ایران را تخریب می‌کند

در توافقی که بنیاد مستضعفان با وزیر بهداشت داشته، قرار است نیمی از زمین ۳۰ هزار متر مربعی دانشگاه توانبخشی واگذار شود.

کد خبر : 19499
تاریخ انتشار : سه شنبه 13 تیر 1396 - 12:56

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” روزنامه قانون نوشت:بنیاد مستضعفان دوباره خبرساز شد. حاشیه‌های واگذاری املاک بنیاد مستضعفان این روزها تمام شدنی نیست. این‌بار نوبت به واگذاری قطب توانبخشی کشور رسیده است؛ قطب توانبخشی که از قضا در یکی از گران‌ترین مناطق تهران، میرداماد در مساحت ۳۰ هزار متر مربع واقع شده است. دانشگاه جامعی که تمامی رشته‌های توانبخشی در آن تدریس می‌شود. این دانشگاه که به نام‌های «مدرسه عالی توان‌بخشی» و «دانشکده‌توان‌بخشی و رفاه اجتماعی» نیز معروف است، اولین دانشکده توان‌بخشی در ایران است. این دانشگاه شامل هشت گروه آموزشی و هفت رشته است که بیشتر این رشته‌ها برای اولین بار در همین دانشکده تاسیس شده‌اند.

مال‌سازی در قطب‌ توانبخشی ایران

در توافقی که بنیاد مستضعفان با وزیر بهداشت داشته، قرار است نیمی از زمین ۳۰ هزار متر مربعی دانشگاه توانبخشی واگذار شود. مسئولان وزارت بهداشت این توافق را این‌گونه توجیه می‌کنند که یک دانشگاه ۱۵ هزار متر مربعی با سند، بهتر از دانشگاه ۳۰ هزار متر مربعی بدون سند است. شنیده‌ها حاکی از آن است که بنیاد مستضعفان قصد دارد نیمی از قطب توانبخشی کشور را به یک مرکزی تجاری تبدیل کند. در این طرح واگذاری، بخش‌های مهمی از دانشگاه مانند چندین کلینیک مهم، ساختمان‌های گروه آموزشی، خوابگاه دختران و سلف غذاخوری و ساختمان آموزشی ابن سینا از بین می‌رود. مساله مهم در این واگذاری این است که با تخریب این بخش‌های دانشگاه، در کار آموزش، درمان و توان‌بخشی دانشکده اختلال به‌وجود خواهد آمد.

حمایت رییس دانشکده از واگذاری

پس از اعتراض‌های گسترده دانشجویان این دانشگاه، رییس دانشکده علوم پزشکی ایران در پاسخ به این اعتراض‌ها گفته است:« براساس اسناد معتبر، حق مالکیت ۳۰ هزار متری بنیاد مستضعفان نسبت به این زمین ثابت شده است و در چند سال اخیر، بار‌ها بحث مطالبه این زمین از دانشگاه علوم پزشکی ایران مطرح شده است. بر این اساس تفاهمنامه‌ای بین وزارت بهداشت و بنیاد مستضعفان مبنی بر بخشش ۵۰ درصدی از سهم این زمین به وزارت بهداشت منعقد شد. بر اساس تفاهمات انجام شده، ۵۰ درصد از زمین متعلق به بنیاد مستضعفان بدون هیچ حدو مرز تعیین‌شده‌ای به وزارت بهداشت بخشیده شده است و نصف دیگر این زمین که شامل آزمایشگاه‌ها و خوابگاه‌های دانشجویی می‌شود، به مالک اصلی خود بازگردانده خواهد شد؛ بنابراین براساس یکی از بندهای این تفاهمنامه، تا ساخت مجدد خوابگاه‌ها و آزمایشگاه‌های دانشجویی در منطقه‌ای دیگر، بخش مربوطه در اختیار دانشگاه علوم‌پزشکی خواهد بود.هیچ مشکلی در روند کار آموزشی دانشکده علوم توان‌بخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران ایجاد نخواهد شد و تفاهمات و همکاری‌های شایسته بابنیاد مستضعفان انجام شده است».

نامه سرگشاده دانشجویان معترض

دانشجویان معترض در نامه‌ای سرگشاده به وزیر‌بهداشت درباره واگذاری نیمی از دانشگاه اینچنین گفته‌اند:« دانشگاه توانبخشی قبل از پیروزی انقلاب، تحت عنوان پرورشگاه معنوی و بعد از پیروزی انقلاب‌اسلامی، طبق مصوبه شورای انقلاب اسلامی همراه با بیش از ۴۰ موسسه خیریه و نهاد دولتی و غیردولتی به سازمان بهزیستی کشور انتقال یافت و تحت عنوان مرکز نگهداری شماره پنج بهزیستی به امر نگهداری از فرزندان بی سرپرست و بدسرپرست مبادرت کرد. در سال ۱۳۵۸ ازسوی شهید فیاض بخش، وزیر مشاور و رییس وقت سازمان بهزیستی کشور، نامه‌ای جهت تربیت نیروی انسانی مورد نیاز کشور در رشته‌های توان‌بخشی به دانشکده توان‌بخشی و رفاه اجتماعی پیشین تحویل داده شد».

دانشگاه توانبخشی در زمینی به مساحت ۳۰ هزار متر مربع در خیابان شاه‌نظری میرداماد، دارای فضای خوابگاهی (برای خانم‌ها در داخل فضای دانشکده و برای آقایان در خارج از آن)، فضای سبز، فضای ورزشی، فضای آموزشی و فضای درمانی (کلینیک‌های مختلف) است.

سند دانشگاه عمدا گم شده است

اعتراض دانشجویان دانشگاه توانبخشی نسبت به این واگذاری، انعکاس گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشته است. یکی از دانشجویان معترض که نخواست نامش فاش شود، به «قانون» درباره واگذاری دانشگاه از سوی بنیاد مستضعفان گفت: « دانشگاه توانبخشی سندی دارد که به‌گفته مسئولان بنیاد مستضعفان، این سند گم شده است، شایبه‌های فراوانی درخصوص گم شدن این سند وجود دارد. به اعتقاد ما این سند، عمدا گم شده است. اما مساله این است چرا از اداره ثبت اسناد در این‌باره استعلام نمی‌گیرند. درچند دهه اخیر، بارها دانشگاه توانبخشی مورد دعوای دستگاه‌های مختلف اداری کشور بوده است. در دهه ۶۰ نیز، بنیاد مستضعفان شکایتی درخصوص مالکیتش در دانشگاه مطرح کرده بود که در آن زمان بنیاد مستضعفان در دادگاه درخصوص این ادعا محکوم شد».

قطب توانبخشی را تخریب نکنید

او ادامه داد:« طبق قانون، آن‌ها نمی‌توانند تمامی یک فضای آموزشی را تصاحب کنند؛ به همین دلیل نیمی از دانشگاه قرار است واگذار شود.

اینجا تنها دانشکده در کل کشور است که تمامی ۶ رشته توانبخشی، فیزیوتراپی، ارتوپد پروتز، شنوایی، بینایی، گفتاردرمانی و کاردرمانی را کنار هم دارد. علاو‌ه‌بر این تمامی امکانات روز دنیا را نیز در این مرکز گردآوری کرده‌اند که خدمات بسیاری را به معلولان ارائه می‌دهند. اگر نیمی از دانشگاه را واگذار کنند ، هرگز نمی‌توانند دوباره چنین مجموعه کامل و با کیفیتی را درکنار هم جمع کنند. با این اقدام، قطب توانبخشی کشور تخریب می‌شود».

چرا بنیاد از دیگر املاکش استفاده نمی‌کند؟

این دانشجو با اشاره به اختلال در کار دانشگاه با واگذاری نیمی از آن، بیان کرد:« طبق توافقی که بنیاد مستضعفان و وزیر بهداشت انجام داده‌اند، قرار است خوابگاه دختران، سلف غذاخوری، ساختمان اساتید، دپارتمان کاردرمانی، فیزوتراپی و چندین دپارتمان دیگر واگذار شود. تجربه ثابت کرده است که دانشگاه‌هایی که ادغام شده‌اند با آسیب‌های جدی مواجه شده‌اند. دانشگاه‌ایران به‌دلیل برخی از مسائل با دانشگاه تهران ادغام شد که از این بحث بسیار متضرر شد.

به‌گفته مسئولان بنیاد مستضعفان، زمینی در منطقه۲ و علی‌آباد، جایگزین زمین در اختیار دانشگاه قرار می‌دهند که زمان واگذاری آن‌نیز مشخص نیست. حال پرسش این است بنیاد مستضعفان که املاک بسیاری در اختیار دارد، به چه دلیلی می‌خواهد یک دانشگاه را نصف کند و بعد دوباره در جایی دیگر به آن دانشگاه زمین معوض بدهد؛ ضرورت این جابجایی چیست؟ مگر فلسفه وجود بنیاد مستضعفان، کمک به اقشار مستضعف جامعه نیست؟ این اقدام بنیاد با فلسفه وجودیش تناقض کامل دارد. آن‌ها نمی‌توانند از یک طرف بگویند خدمتگزار مستضعفان هستند و از طرف دیگر بزرگ‌ترین مرکز توانبخشی کشور را که به مستضعف‌ترین قشر جامعه معلولان خدمات می‌دهد، تخریب کنند».

بنیاد مستضعفان علیه توانبخشی

به‌گفته مسئولان وزارت بهداشت، بنیاد مستضعفان تنها دو راه‌ پیش پای آن‌ها نهاده است؛ نخست تخلیه دانشکده توانبخشی یا اینکه مبلغ ۲۵۰ میلیارد تومان بابت تملک زمین دانشکده به بنیاد مستضعفان پرداخت کنند. باتوجه به پیشنهاد بنیاد مستضعفان، واگذاری نیمی از قطب توانبخشی کشور، تنها راه‌حل منطقی برای حفظ دانشگاه توانبخشی از دیدگاه مسئولان وزارت‌بهداشت است. جامعه ایرانی از دولت تا مردم در عمل نشان داده‌اند که با معلولان نامهربان بوده‌اند. سهم صفر درصدی آن‌ها از خدمات، امکانات و فضاهای شهر و همچنین بازار کار،گواه روشنی بر این مساله است. نکته جالب توجه در بحث واگذاری قطب توانبخشی کشور، این است که بنیاد مستضعفانی که وظیفه حمایت و خدمات‌رسانی به قشر مستضعف جامعه را دارد، این اقدام را انجام می‌دهد.

 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پنج × پنج =