بز قرمه ترکی کرمانی

طرز تهیه بزقرمه غذای سنتی و دلچسب کرمان

کد خبر : 27886
تاریخ انتشار : پنجشنبه 2 شهریور 1396 - 5:52

 

پایگاه خبری “ججین”

 

 

 

مواد لازم برای بزقرمه :

 پیاز درشت  یک عدد
 گوشت فیله ۵۰۰ گرم
 نخود دو سوم پیمانه
 آب یک و هفت دهم لیتر
زردچوبه، نمک، فلفل سیاه به میزان لازم
سیر چهار تا پنج حبه بزرگ
کشک خشک صد گرم
نعنا داغ و پیاز داغ به میزان لازم
زعفران دم کرده به میزان لازم

طرز تهیه بزقرمه :

کشک را در نصف پیمانه آبجوش خیس مى کنیم.

نخود را از قبل خیس مى کنیم، آب آن را عوض کرده، سپس نخود را جوشانده و آبکش مى کنیم تا نفخ آن گرفته شود.

پیاز را نگینى خرد کرده و در کمى روغن زیتون تفت مى دهیم، سیر  را نیز اضافه مى کنیم، سپس گوشت را نیز تفت مى دهیم تا رنگ آن کاملاً تغییر کند.

زردچوبه و فلفل سیاه مى زنیم، نخود و آب را اضافه کرده، وقتى غذا جوشید شعله را کم مى کنیم و زمان مى دهیم تا گوشت و نخود کاملاً بپزند، سپس نمک مى زنیم.

زعفران را اضافه کرده، وقتى آب غذا کم شد، با گوشت کوب مواد را مى کوبیم و کشک را اضافه مى کنیم.

مى گذاریم تا چند قل بزند و جا بیافتد، در آخر روى غذا را با نعناداغ، کشک و سیرداغ تزئین کرده و سرو مى کنیم.

* این غذا در کرمان عموماً به عنوان پیش غذا یا غذاى اصلى همراه با نان خانگى و سبزى خوردن سرو مى شود و گاهاً به عنوان خورشت همراه برنج. در رسپى اصلى از گوشت فیله استفاده شده یا با گوشت دنده جایگزین مى شود.

* در بین خانواده هاى کرمانى بسته به ذائقه با کمى تغییر در مواد، مانند استفاده از گردو، لپه و سیب زمینى پخت مى شود، اما مواد پایه و روش پخت یکسان است.

* دستور من با سیر تازه درست کردم و اینکه غلظتش بعد از کوبیدن مثل ماست غلیظ شود.

 

 

Image result for ‫طرز تهیه بزقرمه‬‎

 


 

https://telegram.me/jajinnews

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سه × پنج =