برگزیدگان جشنواره فیلم فجر؛ تقسیم جوایز در برج میلاد

آئین اختتامیه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر عصر روز دوشنبه ۲۲ بهمن ماه در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار و برندگان جوایز سیمرغ‌های بلورین این جشنواره اعلام شد.

کد خبر : 1865232
تاریخ انتشار : دوشنبه 22 بهمن 1403 - 20:35

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری تسنیم، آئین اختتامیه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر عصر روز دوشنبه ۲۲ بهمن ماه با اجرای محمدرضا شهیدی فر از دقایقی پیش در مرکز همایش‌های برج میلاد آغاز شد.

این مراسم با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید و پخش سرود ملی کشورمان آغاز شد. همچنین علی زند وکیلی خواننده مطرح موسیقی ایران در این مراسم به اجرای قطعاتی خواهد پرداخت و برای اولین بار مدعوین به مراسم براساس شماره صندلی در جای خود مستقر شدند.

براساس اعلام دبیرخانه جشنواره فیلم فجر، در مراسم اختتامیه فیلم فجر چهل و سوم هیچ سخنرانی در کنداکتور در نظر گرفته نشده است و چیدمان مدعوین نیز نسبت به ادوار گذشته با تغییراتی همراه خواهد بود. آئین اختتامیه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر بصورت زنده از طریق فضای مجازی جشنواره (تلگرام،سایت و اینستاگرام)، شبکه خبر ۲ و شبکه نمایش پخش خواهد شد.

در مقدمه این مراسم، قطعه ایران فدای اشک و خنده تو با صدای سالار عقیلی پخش شد و سپس محمدرضا شهیدی فر پشت تریبون قرار گرفت.

او سخنان خود را با خاطراتی از سال‌های گذشته جشنواره فیلم فجر و صف‌های چند صدمتری علاقه‌مندان به سینما برای تماشای فیلم‌های مهم جشنواره آغاز کرد. او سپس گفت: خدا را شکر می کنم که امسال هم سانس‌های فوق العاده زیادی داشتیم و جمعیت بیشتری از مردم توانستند فیلم‌های جشنواره را تماشا کنند.

وی ادامه داد: سینمای ایران با قدرت یکی از اصلی‌ترین مراکز تجلی فکر و اندیشه و رویاهای مردم ایران است؛ همانطور که مرکزی برای نمایش رنج‌های مردم ایران هست.

شهیدی فر تاکید کرد که باید سیمرغ بلورین اصلی جشنواره را به مردم ایران تقدیم کرد که همیشه حامی سینمای کشور بودند.

مجری اختتامیه جشنواره فیلم فجر گفت که براساس درخواست دبیر جشنواره امسال برخلاف همه دوره‌های قبلی، هنرمندان در ردیف‌های نخست سالن نشستند و مسئولین در ردیف‌های بعدی نشستند تا در بین مردم حضور داشته باشند.

منوچهر شاهسواری در این مراسم سخنرانی کرد و گفت: به من می‌گویند گزارش بدهید؛ گزارش چی بدهم؟ ما کارمان را انجام دادیم و اگر درست باشد به چشم تیزبین همه می‌آید و اگر ایرادی داشته باشد خدا را شکر فراوان اند کسانی که ایرادات را بگویند و حتما رفع خواهیم کرد.

وی ادامه داد: خوشبختانه در همه وجوه به مانند سال‌های قبل از کرونا که اعداد و ارقام بالایی داشتیم، به رشد ۳۰ درصدی رسیدیم. باید بگویم که هنوز فیلم‌های شما هنرمندان در حال نمایش است و بیش‌از ۳۵۰ هزار بلیط توسط تماشاگران خریداری شده است. به نظرم دوران سخت را پشت سر گذاشتیم و به دوران قبل از کرونا بازگشتیم.

دبیر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر بیان کرد: به نظرم کرونا و برخی مسایل اجتماعی سال های اخیر ما را از دور هم بودن دور میکرد اما جشنواره امسال نشان داد که از این موضوع گذر کرده‌ایم؛ حالا باید بگویم که چشم بد دور که علیرضا رئیسیان اینجاست؛ کمال تبریزی، بهرام عظیمی، کارن همایونفر و سعید رشتیان اینجا هستند و ابراهیمی حاتمی‌کیا و رسول صدرعاملی فیلم می‌سازند.

* سیمرغ فیلم کوتاه در دستان یک فیلمساز خانم

نخستین سیمرغ جشنواره امسال به برگزیده فیلم کوتاه اهدا شد و داوران این بخش روی صحنه آمدند.

آرش رصافی، مریم اسمی‌خانی، سید صادق موسوی، محمدرضا عرب و مجید شیخ انصاری داوران بخش فیلم کوتاه هستند.

دیپلم افتخار اقتباس ادبی براساس داستانی از هوشنگ مرادی کرمانی به سهیلا پورمحمدی برای فیلم «پوتین» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه نیز به «دادرسی» ساخته نادره سادات سرکی داده شد.‌

او پس از دریافت این جایزه گفت: میخواهم به واسطه موضوع فیلمم چند کلامی با شما سخن بگویم؛ این فیلم درباره معضل دردناک کودک آزاری و تعرض به کودکان است. من از نزدیک شاهد این موضوع بودم و هم خانواده کودک و هم تجاوزگر را می‌شناختم. خوشحالم که این فرصت را داشتم که در پیگیری حقوقی پرونده حضور داشته باشم.

وی ادامه داد: جایی که این خانواده تصمیم گرفتند به جای کتمان قضیه و دچار شرم شدن یا تسویه حساب شخصی و اقدام خشونت آمیز یک راه حل مدنی را انتخاب کنند اما باید بگویم که قوانین ما با خلأ و نواقص زیادی روبه‌رو است. به طوری‌که نه تنها از قربانی حمایت نمی‌کند بلکه در مواردی ممکن است از تجاوزگر را به ادامه این اقدام مجرمانه ترغیب کند.

این فیلمساز کوتاه تاکید کرد: امیدوارم پیام فیلم توسط قانون‌گذاران شنیده بشود و تاثیری بر تغییر این روند داشته باشد.

* سیمرغ بلورین بهترین فیلم مستند

در بخش دیگری از این مراسم اختتامیه سیمرغ بلورین بهترین فیلم مستند اهدا شد.

محمد صوفی، سعید رشتیان، پژمان مظاهری پور، محسن برمهانی، میترا مهتریان، پروین صدرثقه الاسلامی و مهرداد زاهدیان داوران این بخش هستند که برای اهدای این جایزه دعوت شدند.‌

سیمرغ بلورین بهترین فیلم مستند به نیما مهدیان برای فیلم «یک وجب خاک» داده شد.

مهدیان گفت: در ژانرهای مختلفی کار کردم و برای این فیلم نزدیک به دو سال تحقیق و پژوهش کردم. بدون هیچ سیاست‌زدگی و جناح‌بندی میگویم که از انفعال رسانه‌ها و خلا فرهنگی ناراحتم؛ این جایزه را به همه فرزندان شهدای مدافع حرم تقدیم میکنم؛ به سیاستمداران کاری ندارم اما به شما می‌گویم که پرچم‌تان بالاست.

همچنین سیمرغ دیگر جشنواره به جعفر صادقی تهیه‌کننده فیلم «شگرد» رسید.

صادقی گفت: امیدوارم با ساخت این فیلم محله‌ای که در فیلم به آن پرداختیم بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

* تشویق ایستاده به افتخار خانواده شهدا

در ادامه این مراسم، برشی از فیلم بازمانده ساخته سیف الله داد به نمایش درآمد و مجری مراسم به همین بهانه مروری بر فیلم‌های جشنواره امسال که درباره شهدا ساخته شده‌اند، داشت.

در همین بخش او دعوت کرد که خانواده شهدا که در مراسم حاضر هستند بایستند و سایر حاضران در سالن به صورت ایستاده آنها را تشویق کردند.

سپس نوبت به اهدای جوایز بخش سودای سیمرغ رسید؛ در ابتدا از داوران این بخش دعوت شد تا روی صحنه بیایند.

کمال تبریزی، علیرضا زرین دست، علیرضا رئیسیان، محمدرضا درستکار، عزت الله ضرغامی و مستانه مهاجر داوران این بخش هستند.

* سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه بصری

سیمرغ بلورین بهترین دستاورد فنی به علیرضا واعظ برای فیلم موسی کلیم الله داده شد.

واعظ گفت: از داوران تشکر میکنم که این اولین تجربه مرا دیدند و انتخاب کردند.

همچنین سیمرغ بلورین بهترین جلوه ویژه بصری به امیر ولی خانی برای فیلم صیاد داده شد.

* سیمرغ بلورین بهترین جلوه ویژه میدانی

سیمرغ بهترین جلوه ویژه میدانی به حمید رسولیان برای فیلم صیاد داده شد.

رسولیان پس از دریافت جایزه خود گفت: خدا را شکر میکنم که فیلم‌هایی را کار میکنم که ارزشی هستند. این جایزه را به شهید خدمت آیت‌الله رییسی تقدیم میکنم.

* سیمرغ بلورین بهترین چهره‌پردازی

سیمرغ بلورین بهترین چهره‌پردازی به شهرام خلج برای فیلم موسی کلیم الله داده شد.

* سیمرغ بلورین بهترین طراحی لباس

سیمرغ بلورین بهترین طراحی لباس به آذر محمدی برای فیلم موسی کلیم الله داده شد.

محمدی بعد از دریافت جایزه خود گفت: ۴ سال است که با این پروژه همراهی میکنم و به همه همکارانم که در این سالها در این پروژه کنارم بودند تشکر و بهشان سلام میکنم

* سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه

کیوان مقدم برنده سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه برای فیلم سینمایی «موسی کلیم الله» شد.

* سیمرغ بلورین بهترین صدا

سیمرغ بلورین بهترین صدا به میثم باردیلو و حسین قورچیان برای فیلم سینمایی گوزن های اتوبان رسید.

* سیمرغ بلورین بهترین موسیقی فیلم

سیمرغ بلورین بهترین موسیقی فیلم به کارن همایونفر برای فیلم اسفند اهدا شد

* سیمرغ بلورین بهترین تدوین

سیمرغ بلورین بهترین تدوین به عماد خدابخش برای فیلم بچه مردم رسید.

خدابخش از عوامل تولید این فیلم تشکر کرد.

* سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری

دیپلم افتخار این بخش به میلاد پرتوی برای فیلم بچه مردم داده شد.

همچنین سیمرغ این بخش به علی محمد قاسمی برای فیلم شمال از جنوب غربی داده شد.

علیرضا زرین دست فیلمبردار و داور چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در پشت تریبون قرار گرفت و گفت: جای جای این مملکت استعدادهای فراوانی دارد که هرکدام می‌توانند شکوفا شوند. میلاد پرتوی یکی از استعدادهای آینده ایران است.

*سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد

دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد به عنایت بخشی برای بازی در فیلم شاه نقش داده شد.

بخشی بعد از دریافت این جایزه گفت: آقایان و خانم ها سلام. امیدوارم که همیشه در زندگی سالم باشید؛ من نمیخواهم چیزی از گذشته خود در سینما و تئاتر و تلویزیون بگویم اما میتوانم بگویم که برای آنها خیلی زحمت کشیدم. فقط میتوانم بگویم که ساختمان ۱۳ طبقه تلویزیون با کمک ما ساخته شد. باور کنید هر زمان که این ساختمان را می‌بینم اشکم جاری می‌شود.

همچنین سیمرغ بلورین این بخش به فرهاد آئیش برای بازی در فیلم موسی کلیم الله داده شد.

او پس از دریافت این جایزه گفت: همیشه فکر میکردم که هنر یک مقوله ذهنی و نسبی است و داوری و قضاوت هم مقوله ای نسبی است. فکر میکردم اگر قرار باشد یک اثر هنری داوری شود خیلی نسبی است. اما اکنون که سیمرغ را می‌بینم متوجه می‌شوم که کاملا عینی است و بسیار هم سنگین است!

این اولین سیمرغی است که می‌گیرم؛ زمانی که این نقش به من پیشنهاد شد به اندازه اکنون خوشحالم و زمانی که مقابل دوربین میرفتم بسیار خوشحال بودم. در این هفتاد و اندی سال که زندگی کردم هیچ وقت خودم را جدی نگرفتم و نخواهم گرفت اما کارم را بسیار جدی میگیرم.

من عادت دارم همیشه بهترین خودم را در هر کاری که هستم ارائه بدهم و اینجا هم همین بود؛ اما چرا اینجا این جایزه را گرفتم و برای قبلی‌ها نگرفتم؟ فرق این است که نقش این ویژگی را داشت که می‌توانست این جایزه را برای هر بازیگری بیاورد. از کارگردان و نویسنده تشکر میکنم که این نقش را به من سپردند.

* سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مکمل زن

سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مکمل زن به لیندا کیانی برای فیلم ۱۹۶۸ رسید.

خیلی خوشحالم که بعد از سالها کار کردن نتیجه کارم دیده شد. سال‌هایی که از خیلی جوانی به عنوان بازیگر در سینما شروع به کار کردم و ثمره آن را زمانی میبینم که به پختگی نسبی رسیدم.

این سیمرغ برایم بسیار ارزشمند است و امیدوارم راه‌های بهتری را پیش رویم قرار بدهد. باید از همه کسانی که در این سالها مرا نادیده گرفتند تشکر کنم که باعث شدند انگیزه بگیرم.

* سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اصلی مرد

دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اصلی مرد به نوید پورفرج برای بازی در فیلم گوزن‌های اتوبان رسید.

پورفرج بعد از دریافت این جایزه گفت: خیلی خوشحالم که بعد از ۴ بار کاندید شدن توانستم دیپلم افتخار را بگیرم؛ خیلی خوشحال‌تر می‌شدم که این جایزه یا سیمرغ را زمانی بگیرم که حال دل مردم من بهتر باشد.

سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را مصطفی زمانی برای بازی در فیلم شمال از جنوب غربی گرفت.

زمانی بعد از دریافت این جایزه گفت: اگر حسن پورشیرازی بود، این جایزه به هیچ کدام از ما نمی‌رسید. حمید زرگرنژاد کارگردانی است که دو فیلم در دو سال اخیر ساخته و بهترین بازیگر نقش اول مرد را دریافت کرده است. میخواهم این جایزه را مشترکا با آقای حسن پورشیرازی بگیرم و امیدوارم جشنواره هم این سیمرغ را به صورت مشترک ثبت کند.

*سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اصلی زن

سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اصلی زن به فریبا نادری برای فیلم شوهر ستاره رسید.

نادری بعد از دریافت این جایزه گفت: خیلی سخت است که ۲۰ سال کار کنی و نتیجه تمام سختی‌هایی که کشیدی را دریافت کنی. روزی که برای دریافت نسخه پرینت شده به دفتر آقای اوجی رفتم، او گفت حواست باشد سیمرغ از لابه‌لای فیلمنامه بیرون نیفتد. خیلی قدر این سیمرغ را می‌دانم.

* سیمرغ بلورین بهترین پویانمایی

سیمرغ بلورین بهترین پویانمایی به محمدامین همدانی و محمد خیراندیش برای تهیه‌کنندگی و کارگردانی پویانمایی پسر دلفینی ۲ رسید.

* سیمرغ بهترین کارگردان فیلم اول سینمایی

سیمرغ بلورین بهترین کارگردان فیلم اول سینمایی به محمود کریمی برای فیلم بچه مردم داده شد.

محمود کریمی گفت: از داوران تشکر میکنم؛ امشب شب خاصی بود؛ بسیاری از همکاران من کاندید شدند که حق شأن بود جایزه بگیرند اگرچه بقیه هم حقشان بود. البته جا داشت خانم خیراندیش نامزد می‌شدند که نشد!

خیلی ها رفتند و جانشان را دادند تا افتخارش برای من بماند. سوژه‌های فیلم مرا تشویق کنید.

* سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول (تهیه‌کنندگی)

سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول سینمایی به سعید خانی برای تهیه‌کنندگی فیلم سینمایی رها رسید.

او بعد از دریافت این جایزه گفت: اگر شهاب حسینی نبود این فیلم ساخته نمیشد. او اولین نفر می‌آمد و آخرین نفر می‌رفت. اگر او نبود یک فیلم در بخش خصوصی با ۳۷ جلسه فیلمبرداری تمام نمیشد‌. این فیلم به معنای واقعی در بخش خصوصی و از جیب شخصی بنده تولید شده است. من سینما را از صفر و دستیاری تدارکات شروع کردم و به اینجا رسیدم.

وی ادامه داد: آقای وزیر ارشاد فیلم قاتل و وحشی را اکران کنید و نترسید؛ هیچ فیلمی باعث هیچ انقلابی نشده است. از شما خواهش میکنم که این فیلم را نمایش بدهید.

* سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه ملی (جایزه سردار شهید سلیمانی)

سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه ملی به سعید سعدی برای فیلم خدای جنگ و مهدی فرجی برای فیلم ناتور دشت داده شد.

* سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه

سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به محمود کریمی و فائزه یارمحمدی برای فیلم «بچه مردم» داده شد.

* جایزه ویژه هیئت داوران

فیلم سینمایی سونسوز برنده سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیئت داوران شد.

* سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی

سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی به حمید زرگرنژاد برای فیلم شمال از جنوب غربی رسید.

زرگرنژاد گفت: بیست و چند سال پیش یک فیلم کوتاه داشتم که آقای تبریزی داور بود و به من جایزه نداد؛ خیلی ناراحت بودم اما امشب فهمیدم که برای دریافت این جایزه باید بیشتر تلاش می‌کردم که امشب محقق شد.

* سیمرغ بلورین بهترین فیلم

سیمرغ بلورین بهترین فیلم به سید مازیار هاشمی برای فیلم زیبا صدایم کن رسید.

هاشمی گفت: خیلی خوشحالم که با آقای صدرعاملی کار کردم و ایشان به من اعتماد کرد که تهیه‌کننده فیلمش باشم. این سیمرغ را به تمام گروه زحمت کش خودم و قلب مهربان رسول صدرعاملی تقدیم کنم. این سیمرغ تقدیم آقای صدرعاملی است.

میخواهم به آقای حاتمی کیا هم عرض ادبی داشته باشم و بگویم که ما با فیلم‌های شما عاشق سینما شدیم.

در بخش پایانی این مراسم، منوچهر شاهسواری در سخنانی گفت: به واسطه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر سازمان امور اجتماعی کشور توافقی را با سازمان سینمایی کردند و برای امسال یه دو فیلم جایزه تعلق گرفته است که در مراسم تجلی اراده ملی تقدیم خواهد شد.

وی ادامه داد: بر این اساس، دو فیلم بچه مردم و چشم بادومی مستحق دریافت جایزه هستند و مورد حمایت مالی سازمان امور اجتماعی و سازمان سینمایی خواهند بود.

علی دهکردی مدیرعامل خانه سینما آخرین فردی بود که برای اعطای جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران روی سن آمد‌.

شاهسواری گفت: امسال دو جایزه از نگاه مردم طراحی شد؛ یک جایزه برای انیمیشن‌ است و یک جایزه برای فیلم‌های داستانی.

علی دهکردی نیز گفت: باعث افتخار است که جایزه از نگاه مردمی دوباره بعد از سال‌ها مورد توجه قرار گرفته است‌.

رتبه بندی فیلم‌های این بخش بدین شرح اعلام شد.

رتبه هفتم: خدای جنگ
رتبه ششم: زیبا صدایم کن
رتبه پنجم: بچه مردم
ردبته چهارم: ناتور دشت
رتبه سوم: موسی کلیم الله
رتبه دوم: رها
رتبه اول: پیشمرگ

بنابراین سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران به فیلم سینمایی پیشمرگ رسید.

در بخش انیمیشن‌ نیز پسر دلفینی ۲ با امتیاز ۳.۴۵ از نگاه تماشاگران انتخاب شد.

 


برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ده + شانزده =