بدزبانی
اگر زبان شما به بیان سخنان بد عادت کرده باید به دستورالعملهای زیر توجه نمایید، تا کمکم از این عادت ناپسند خلاص شوید.
به گزارش پایگاه خبری ججین ، شتابزده حرف نزنید. اول کمی فکر کنید و پس از آن سخن بگویید: حضرت علی (ع) فرمودند: «زبان عاقل از پس قلب او، و دل احمق از پس زبان او است»[۱]این سخن زیبا بیانگر آن است که شخص عاقل پیش از سخن گفتن میاندیشد و میسنجد و از دل خود میپرسد که آیا این کلام به صلاح او است؟ آیا به شخصیت دیگران لطمهای نمیزند؟ و بعد که تمام جوانب امور را مورد بررسی قرار داد لب به سخن میگشاید. ولی فرد جاهل که بدون فکر حرف میزند یک دفعه متوجه میشود که شخصیت دیگران را کوبیده و باعث حسرت و اندوه خود شده است.
ارزیابی بعد از صحبت کردن
بعد از صحبت کردن حرفهای خود را مورد ارزیابی قرار دهید. فکر کنید که سخن شما چگونه بوده آیا خود شما از چنین حرف زدنی احساس شوق میکنید یا باعث سرافکندگی شده است. چنانچه به نظرتان کلام ناپسند آید دیگر آن را تکرار نکنید.
امتحان حرفها
دوستی را پیدا کنید و روبهروی هم بنشینید و به نوبت، سخن بگویید و سپس دریافتهای خود را نسبت به طرف مقابل و عکس العملهایی را که مشاهده میشود مورد دقت قرار دهید. اگر عکسالعمل منفی است از آن کلام دیگر استفاده نکنید و به دنبال سخن مطلوبتری باشید.
ضبط و تکرار
اگر برایتان امکان دارد هر روز چند دقیقهای سخن زیبا و پرمحتوا بر زبان جاری نمایید و آن را بر روی نوار ضبط کنید و این کار را تکرار کنید تا زبان شما با سخنان خوب عادت نماید.علاوه بر آن سخنان افرادی را که سنجیده و زیبا سخن می گویند، بشنوید.
مرور و بررسی
هر شب حرف زدنهای یک روزه خود را با دیگران مرور کنید و ببینید آیا جوری حرف زدهاید که دیگران از شما انتظار دارند؟ اگر کلمات نادرست گفتهاید سعی کنید فردا دیگر آن را تکرار نکنید.
عبرتپذیری
زندگی کسانی را که با سخنان بد دیگران را رنجاندهاند و نتایج بدی را به دنبال داشته مطالعه و مورد دقت قرار دهید، و واقعاً از آنان عبرت بگیرید.
همنشینی با افراد اخلاقمند
همیشه سعی کنید با افراد خوش سخن و ادیب و افرادی که دارای کلام هستند و از اخلاقی اسلامی بهرهمندند همنشین شوید. و از آنان الگو بگیرید.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰