بخش بدن که اگر نباشند هم اتفاقی نمیافتد
بدن ما مثل یک ماشین کامل و بی نقص شبانه روزی کار میکند و اگر شامل بسیاری از بخشهای بی استفاده نمیشد شاید بهتر هم کار میکرد.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، بدن ما مثل یک ماشین کامل و بی نقص شبانه روزی کار میکند و اگر شامل بسیاری از بخشهای بی استفاده نمیشد شاید بهتر هم کار میکرد. در این مقاله، برخی از بخشهای بدن را معرفی میکنیم که هیچ هدفی ندارند. آنها عمدتا از اجدادمان به ما رسیده اند و بدن بدون آنها هم میتواند زندگی کند.
اگر تا به حال از خواندن این مقاله موهایتان سیخ شده، که بسیار بعید است، باید بدانید که چه چیزی مسئول آن است. آیا میدانستید در واقع ماهیچه هایی در پوست ما وجود دارند که موهای ما را سیخ میکنند؟ به نظر احمقانه میرسد نه؟ این ماهیچهها وقتی به یک موسیقی احساسی یا داستان ترسناک گوش میدهیم موهای ما را راست میکنند. این ماهیچهها هیچ کاربرد دیگری در بدن ندارند.
نکته جالب درباره آپاندیس این است که این اندام زمانی مفید بوده است. در گذشته مردم غذای خام میخوردند که حاوی سلولز بسیاری بود. هیچ یک از اندامهای ما به جز آپاندیس نمیتوانند سلولز را تجزیه کنند. با این حال امروزه زیاد غذاهای خام نمیخوریم و به اندامی که تجزیه سلولز را انجام دهد نیازی نداریم. پزشکان به افراد توصیه میکنند این اندام را خارج کنند، زیرا مستعد عفونت هایی است که گاهی تحملشان بسیار مشکل است و درد شدید ایجاد میکند.
لوزهها دو ساختار عجیب به شکل توپ هستند که در اعماق دهان قرار دارند. اساسا آنها غدد لنفاوی هستند که برای سلامتی ما بسیار مهم اند. اما اگر غدد لنفاوی اهمیت دارند چرا لوزهها بی اهمیت هستند؟ مگر آنها با بقیه غدد لنفاوی فرق دارند؟ مشکل این جاست که لوزهها اغلب و مکررا ملتهب و عفونی میشوند که موجب مشکلات زیادی هنگام خوردن و نوشیدن میشود. به همین دلیل است که خیلی از مردم تصمیم میگیرند لوزه هایشان را بردارند و بعد از برداشتن ادعا میکنند کمتر دچار عفونت میشوند.
زیر ترقوه یک ماهیچه مثلثی کوچک است که بین بین ترقوه و دنده اول قرار دارد. با چنین جایگاه مهمی، احتمالا فکر میکنید که این ماهیچه باید عملکرد مهمی داشته باشد، اما متاسفانه هیچ کارایی ندارد که آن را مهم بنامیم. این ماهیچه در واقع وقتی کاربرد ندارد تا وقتی که چهار دست و پا راه برویم، اما تا وقتی روی پاهایمان راه برویم هیچ کاربردی ندارد.
جالب است بدانید قسمتی از بدن به نام داروین است. اما جالبتر اینکه این قسمت هیچ اهمیتی ندارد و در همه انسانها هم وجود ندارد. نقطه داروین اساسا درواقع یک چین کوچک پوست در قسمت بیرونی بالای گوش است. احتمالا متوجه شده اید که چرا این بخش داروین نام دارد، اما به هرحال توضیح خواهیم داد. داروین ادعا میکند ما این بخش گوش را از اجداد میمونمان به ارث برده ایم. این بخش ویژه بدن به میمونها اجازه میداد صداهای دور و سایر چیزهایی که برای بقا مهم است را بشنوند.
لوزه سوم نیز مثل لوزهها بافت لنفاوی است که تقریبا بی فایده است. چرا میگوییم تقریبا بی فایده؟ لوزه سوم برای برخی کودکان به این دلیل مفید است که آنها را از باکتریها و ویروسهای مختلف حفظ میکند. با این حال این بافت لنفاوی در پشت بینی وقتی بزرگ میشوید بی استفاده میشود. وقتی بزرگ شوید لوزه سوم کوچک میشود و نمیتواند با عفونتها و چیزهای مشابه بجنگد. بسیاری از افراد لوزه سوم خود را برمی دارند، زیرا میتواند موجب مشکلات سلامتی خاصی شود و بدون آنها میتوان کاملا سالم زندگی کرد.
برخی از افراد بالای گوششان سوراخهای ریزی دارند. برای این افراد به اندازه ما این سوراخهای ریز جالب نیست. این سینوسهای ریز مستعد ابتلا به عفونت هستند که گاهی میتواند گوش درد زیادی برایشان ایجاد کند. دانشمندان معتقدند این سوراخها نظریه تکامل را ثابت میکند، زیرا از آبشش اجدادمان به ارث رسیده است. بلکه دست است! اجداد ما هم مثل ماهیها آبشش داشتند.
در بدن ما چندین اندام جفت وجود دارد. کلیه ها، بیضه ها، شش ها، تخمدانها و …. با این حال یکی از هر یک از اینها اضافی است. به این معنی که با یکی از آنها هم میتوان راحت زندگی کرد. هم چنین اندامهای تکی هم وجود دارند که اگر برداشته شوند بدون آنها میتوانیم زندگی کنیم. آنها عبارتند از: کبد، روده، معده و …
کیسه صفرا یک اندام کوچک به شکل گلابی است مه زیر کبد قرار دارد. تنها عملکرد این اندام کوچک ذخیره و رهاسازی صفرای تولید شده توسط کبد به روده است. بااین حال شخص میتواند به راحتی بدون کیسه صفرا زندگی کند. ما کیسه صفرا را در این لسیت آوردیم، زیرا مستعد عفونت و بیماریهای مختلف و هم چنین درد سنگ صفراوی است که دردی غیرقابل تحمل است؛ و هم چنین سرطان کیسه صفرا یکی از بدترین انواع سرطان است.
اگر تا کنون از نزدیک به چشم هایتان توجه نکرده اید حتما متوجه این قسمت عجیب از گوشه داخلی پلکتان نشده اید. این چیز صورتی رنگ کوچک عجیب پلک سوم نام دارد، اما عملکرد خاصی ندارد. اگر ما تکامل یافتهتر بودیم این پلک نیز عملکرد داشت. خزندگان و پرندگان هم پلک سوم دارند و ما هم داریم، آیا این به این معنی است که پیشنیه مشترکی با آنها داریم؟
ماهیچه پلانتاریس در پاهای ما قرار دارد، اما همه آن را ندارند. حدود ۹ درصد از همه مردم این ماهیچه را دارند که تقریبا هیچ اثری روی عملکرد پا ندارد. اما قطعا اگر ما انسان اولیه بودیم این ماهیچه به دردمان میخورد. این ماهیچه به ما کمک میکند به چیزهای مختلف با پا چنگ بزنیم. دانشمندان بر این باورند که این ماهیچه شاهد دیگری بر نظریه تکامل است.
ماهیچه لاله گوشی
این ماهیچه گروهی از ماهیچه هاست که در ناحیهای به نام ماهیچههای لاله گوشی قرار دارند. این ماهیچه اصلا هیچ کاربردی ندارند و کاملا بی استفاده هستند. اما حیواناتی مثل گربهها هم این ماهیچه را دارند و از آن استفاده میکنند. ماهیچههای لاله گوشی گربه را قادر میکند که گوشش را به سمت منبع صوت تیز کند. دوست نداشتید مثل گربهها توانایی حرکت گوشتان را داشتید؟
عضله پالماریس از آرنج تا انتهای مچ دست کشیده شده اند. این عضله بسیار باریک و بسیار بی استفاده است. گفته میشود این عضله توسط اجداد ما برای کارهایی مثل بالا رفتن و آویزان شدن استفاده میشده است. اما امروزه بی استفاده است، زیرا امروزه دیگر کسی هر روز از درخت بالا نمیرود و آویزان نمیشود.
بوسه گاه قسمت کوچک و فرورفته بالای لب و درست زیر بینی است. اگرچه این بخش بدن روی صورت کسانی که لبهای برجستهای دارند جذاب به نظر میرسد، اما ماهیچه کاملا بی استفادهای است و هیچ عملکردی ندارد. اما داستان جالبی درمورد آن وجود دارد. اینکه فرشتهها قبل از تولد به هر نوزاد یک راز میگویند. سپس برای اینکه نوزاد این راز را فاش نکند، انگشتشان را روی لب نوزاد میگذارند و به این شکل این قسمت ایجاد میشود!
همه موهای بدن بی استفاده نیست. مقلا موهای سر ما را از اشعه فرابنفش حفظ میکند و موهای ابرو از ورود عرق به چشم هایمان جلوگیری میکند. اما موی روی پا، شکم، دست و کمر کاملا بی استفاده هستند. آنها هیچ کاربردی ندارند. به نظر برخی افراد این موها جذاب هستند. به نظر شما چطور؟
اندام جاکوبسن در سیستم بویایی قرار دارد و هیچ کاربردی ندارد. در واقع زمانی کاربرد داشته است. اجداد ما میتوانستند با استفاده از این اندام بوی یکدیگر را حس کنند.
رحم مردانه؟ بله! ما دیوانه نشده ایم مردان هم رحم دارند. اما رحم مردانه به مثل رحم زن نیست. اما چرا مردان رحم دارند؟ هرکودک در رحم مادر به شکل ماده آغاز میشود. قبل از اینکه نوزادان ماده به نر تبدیل شوند رحمشان شروع به رشد میکند و سپس کاملا تبدیل به نر میشوند. به همین دلیل مردان اندامی به نام رحم پروستاتیک دارند که شبه رحم است، اما کاربردی ندارد.
همه ما این قسمت بی استفاده را در پاهایمان داریم. برخلاف انگشت کوچک دستمان که بسیار مهم است و مسئولیت ۵۰ % از قدرت دستمان را دارد، انگشت کوچک پا کاملا بی استفاده است و دانشمندان مدتها پیش به این نتیجه رسیده اند که فرد بدون آن هم میتواند زندگی کاملا عادی داشته باشد؛ و وقتی به آن فکر میکنید فقط یاد دردهایی میافتید که از برخوردش با گوشه میز و مبل کشیده اید.
همه افراد این ماهیچه را ندارند. درصد کمی از مردم این ماهیچه را دارند که به استخوان شکم متصل و شبیه یک کیسه است. تصور میشود این ماهیچه بقایای کانگوروها و دیگر حیوانات کیسه دار باشد که در ما به جا مانده است. جالب میشود که با کانگوروها نسبت داشته باشیم نه؟
ما به سینوسها نیاز داریم، اما به سینوسهای پارانازال که در اطراف بینی و زیر چشمها قرار دارند نیازی نداریم. آنها هیچ عملکردی جز درد غیرقابل تحمل برای کسانی که از آلرژی رنج میبرند ندارند. تصور میشود این سینوسها زمانی کاربرد خاصی داشتند، زیرا گیرندههای بویایی بیشتری در آنها وجود داشت که به اجداد ما برای یافتن غذا کمک میکرد.
دندههای گردنی دندههای واقعی هستند که بالای گردن قرار دارند. اما هیچکس نمیتواند از آنها استفاده کند. آنها هیچ کاربردی ندارند و فقط باعث درد شدید گردن میشوند. خوشبختانه بیشتر کسانی که این دندهها را دارند دردی احساس نمیکنند.
روسنمولر دستهای از لولههای بی استفاده در نزدیکی تخمدان هاست. این اندام بی استفاده با نام اپوفورون شناخته میشود. این اندام بی فایده مستعد کیستها و آدنوم هاست.
دنبالچه
دنبالچه در انتهای ستون فقرات قرار دارد. این استخوان باقی مانده دمی است که زمانی اجداد ما داشتند.
telegram.me/jajinnews
برچسب ها :اندام ، بدن ، بی استفاده ، ججین ، زنده ماندن ، قسمت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰