به گزارش پایگاه خبری “ججین“، غروبهای جمعه دلگیر است اما بعضی عقیده دارند این حس، تلقینی است. بعضی دیگر هم معتقدند غروب جمعه وقتی دلگیر است که سرگرمی نداشته باشیم؛ بدون برنامه بنشینیم و منتظر غروب آفتاب و تمام شدن عصر دلگیر جمعه باشیم.
همه این برداشتها از غروب جمعه بهانه پیدا کردن چند دستور غذایی جالب و خاص برای عصر جمعه شد. با درست کردن این غذاها، هم شام خوبی برای جمعه شب خواهیم داشت و هم اینکه میتوانیم با سرگرم شدن، دلگیر و بیحوصله نباشیم.
این خوراکیها همگی خاص و تازه هستند و همین امر باعث میشود لذت آشپزی را برای شما چند برابر کرده و حواستان را کاملا پرت کنند. پس آستینها را در غروب جمعه بالا بزنید تا کرکره بیحوصلگی را پایین بکشید.
نارنجک گوجه و زیتون
مواد لازم
- گوجهفرنگی/ ۵عدد
- زیتون بدون هسته حلقه شده/ دو فنجان
- سبزی معطر شامل ریحان، مرزه و ترخون خرد شده/ ۲فنجان
- گوشت چرخ کرده/ ۲۰۰گرم
- پیاز/ دو عدد
- سیر/ ۳حبه
- رب گوجهفرنگی/ ۲ق.غ
- نمک/ به میزان دلخواه
- نان فانتزی لقمهای/ به تعداد نفرات
شیوه تهیه
پیاز و سیر را پوست کنده، بشویید و خرد کنید. به گوشت چرخ کرده پیاز، سیر و کمی نمک اضافه کنید. زیر شعله را کم کنید تا آب گوشت تمام شود. رب گوجهفرنگی اضافه کنید و سپس آن را تفت داده و بعد زیر شعله را خاموش کنید. گوجهها را بشویید و خرد کنید. زیتونها را خرد کنید. سبزیها را پاک کرده، خیس کنید و بشویید. سپس آنها را خرد کنید. گوشت را از روی گاز بردارید تا خنک شود. سپس گوشت را با سبزی و زیتون خرد شده مخلوط کنید. اکنون داخل هر نان لقمهای، مقداری از آن مواد بریزید. غذا حاضر است.
تعداد نفرات: ۴نفر
اسموتی هویج و انبه
مواد لازم
- هویج/ ۱۰عدد
- انبه/ ۵عدد
- آناناس طبیعی/ نصف یک عدد
- زیره آسیاب شده/ یک ق.چ
- یخ/ به میزان دلخواه
شیوه تهیه
هویجها را پوست بکنید. بشویید و خرد کنید. انبه را بشویید و داخل آن را خالی کنید. آناناس را بشویید و پوست بکنید. ابتدا آب هویج را بگیرید. سپس مغز انبه، آناناس طبیعی، آب هویج و یخ را داخل مخلوطکن بریزید. دستگاه را روشن کنید تا مواد با هم مخلوط شوند. زیره را آسیاب کنید. بعد از مخلوط شدن مواد و آماده شدن آن، زیره را اضافه کنید. سپس آن را داخل لیوان بریزید. لیوانها را با آناناس تزئین کنید.
تعداد نفرات: ۴نفر
دلمه ماکارونی
مواد لازم
- فلفل دلمهای رنگی/ از هر رنگ دو عدد
- ماکارونی رشتهای باریک/ نصف بسته
- گوشت چرخکرده/ ۳۰۰گرم
- رب گوجهفرنگی/ یک ق.غ
- پیاز/ یک عدد
- سیر/ دو حبه
- پودر آویشن/ نصف ق.چ
- پودر سیر/ نصف ق.چ
- نمک/ به میزان دلخواه
- سبزی معطر شامل ریحان و مرزه خرد شده/ یک و نیم فنجان
- پنیر پیتزای رنده شده/ یک و نیم فنجان
- روغن کلزا/ یک ق.غ
شیوه تهیه
فلفلهای دلمهای را بشویید و سر آنها را برش بزنید. به کمک چاقوی نوک تیز روی بدن فلفل دلمهای، اجزای صورت آدم یا طرحهای دیگر را طراحی کنید. برای اینکه خامی فلفلها از بین برود، قابلمهای را آب کنید و بعد از اینکه آب داخل آن جوشید، فلفلها را با کمی نمک به آن اضافه کنید. بعد از سه دقیقه دلمهها را آبکش کنید.
پیاز و سیر را پوست بکنید. آنها را خرد کنید و همراه با گوشت و کمی نمک، پودر آویشن و سیر بگذارید بپزد. قابلمه را آب کنید. بعد از اینکه جوشید، کمی نمک و روغن بیفزایید و ماکارونی را به قابلمه اضافه کنید. ماکارونی را آبکش کنید و بگذارید دم بکشد. در این فاصله، ریحان و مرزه را پاک کنید. آنها را خیس کنید و بعد بشویید.
آب آنها که رفت، سبزیها را خرد کنید. پس از تمام شدن آب گوشت، رب گوجهفرنگی را همراه با کمی آب به گوشت اضافه کنید. آب گوشت که تمام شد، سبزیها را به گوشت بیفزایید و با روغن کلزا تفت بدهید. زیر شعله را خاموش کنید. ماکارونی دم کشیده را از قابلمه بیرون بیاورید. آن را با گوشت مخلوط کنید. داخل هر فلفل، به مقدار لازم، ماکارونی بریزید.سپس روی هر کدام کمی پنیر پیتزا بریزید. پنیر با حرارت مواد داخل دلمه آب میشود. فلفلها را داخل ظرف مناسب بچینید.
تعداد نفرات: ۴نفر
مواد لازم
- انبه بزرگ/ ۶عدد
- نخودفرنگی/ یک قوطی
- ذرت/ یک قوطی
- پیازچه خرد شده/ دو فنجان
- زیتون خرد شده/ دو فنجان
- فلفل دلمهای خرد شده/ یک فنجان
- گشنیز و جعفری خرد شده/ یک و نیم فنجان
- پنیر پیتزای رنده شده/ یک بسته بزرگ
- آرد سفید/ دو ق. غ
شیوه تهیه
انبهها را خوب بشویید، اما پوست نکنید. داخل آنها را خالی کنید. هسته انبه را جدا کنید. انبهها را به دو نیم کنید. نخود فرنگی و ذرت را با هم مخلوط کنید. پیازچهها را پاک کنید. آنها را بشویید و بعد از اینکه آب پیازچهها رفت، آنها را خرد کنید.
زیتونها را از هسته جدا و سپس آنها را خرد کنید. فلفلهای دلمهای را بشویید. آنها را ریز خرد کنید. گشنیز و جعفری را پاک کنید و آنها را خیس کرده و بعد از سه دقیقه بشویید. بگذارید آب آنها برود. سپس سبزیها را ریز خرد کنید. سبزی، پیازچه و زیتون را با نخودفرنگی و ذرت مخلوط کنید. خوب هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. سپس از مواد آماده شده، به مقدار لازم داخل هر برش انبه بریزید. روی هر کدام مقداری پنیر پیتزای رنده شده هم بریزید.
فر را روی حرارت ۱۸۰درجه سانتیگراد گرم کنید. کف ظرف پیرکس، آرد بریزید. سپس برشهای انبه را داخل آن قرار دهید. در ظرف را بگذارید و آن را داخل فر قرار دهید. نیم ساعت بعد غذا حاضر است.
تعداد نفرات: ۴نفرنکته یک
گوشت داخل انبه را دور نریزید. آن را داخل مخلوطکن همراه با یخ بریزید. به این ترتیب همراه غذا اسموتی انبه هم خواهید داشت.
نکته دوم
اگر طعم انبه را دوست ندارید، میتوانید به جای انبه از سیبزمینی به همین روش استفاده کنید.
مواد لازم
- لازانیا/ یک بسته
- کدو/ ۳۰۰گرم
- بادمجان/ ۳۰۰گرم
- قارچ/ ۵۰۰گرم
- جعفری خرد شده/ یک و نیم فنجان
- جوانه گندم/ یک و نیم فنجان
- رب گوجهفرنگی/ ۲ق.غ
- پیاز/ یک عدد
- سیر/ ۲حبه
- گوشت چرخ کرده/ ۲۰۰گرم
- شیر/ یک لیوان
- پنیر پیتزای ورقهای/ یک بسته
- آرد سفید/ دو ق.غ
- نمک/ به میزان دلخواه
کدوها را بشویید، پوست نکنید و آنها را حلقه کنید. بادمجانها را بشویید و آنها را هم پوست نکنید. بادمجانها را هم حلقه کنید. قارچها را تمیز کرده، خیس کنید و بشویید. قارچها را به شکل دلخواه خرد کنید. جوانه گندم را بشویید و بگذارید آب آن برود. جعفریها را پاک کرده، خیس کنید و بشویید. صبر کنید آب آن برود.
سپس جعفریها را ریز خرد کنید. پیاز و سیر را پوست کنده، بشویید و خرد کنید. سپس گوشت چرخ کرده را با پیاز و جعفری و کمی نمک بگذارید بپزد. بعد از اینکه آب گوشت تمام شد، کمی آن را تفت بدهید و رب گوجهفرنگی را با کمی آب اضافه کنید و بگذارید گوشت با آب و رب کاملا بپزد. اکنون همه مواد شامل گوشت چرخ کرده، جعفری، جوانه گندم و قارچ را مخلوط کنید.
کف ظرف پیرکس، آرد بریزید. یک لایه لازانیا روی آرد بچینید. سپس بهترتیب از مواد و لایه لازانیا روی هم بچینید. در نهایت پنیر پیتزا را بریزید و شیر را اضافه کنید. در ظرف را بگذارید و آن را داخل فر بگذارید. ۴۵ دقیقه بعد لازانیا آماده است.
سالاد ماکارونی و کرفس
- مواد مورد نیاز برای ۴ نفر
- ماکارونی شکلدار/ یک بسته
- ساقه کرفس تازه/ دو فنجان
- برگ اسفناج خرد شده/ دو فنجان
- آب لیموترش تازه/ یک فنجان
- روغن زیتون/ دو ق.غ
- پودر آویشن/ یک ق.غ
- پودر سیر/ یک ق. غ
- پودر جعفری و گشنیز/ دو ق.غ
- روغن کانولا/ دو ق.غ
- نمک/ به میزان دلخواه
کرفس را تمیز کنید. سپس آن را خیس کرده و بشویید. ساقههای تازه کرفس را جدا و به شکل حلقوی خرد کنید. کمی از برگ کرفس تازه را هم خرد کنید. قابلمه را آب کنید. بعد از اینکه جوش آمد، ماکارونی را همراه با روغن زیتون و نمک داخل آن بریزید. سپس ماکارونی را آبکش کنید. آب لیموترش را بگیرید. آن را با روغن زیتون، پودر آویشن و سیر مخلوط کنید. هم بزنید تا چاشنی کاملا ترکیب شده و طعم یکنواختی بگیرید. اسفناجها را پاک کنید. اسفناجها را خیس کنید.
آنها را بعد از سه دقیقه بشویید. آب اسفناجها که رفت، آنها را کمی خرد کنید. ماکارونیها را با برگ اسفناج و ساقه کرفس مخلوط کنید. سپس به آن چاشنی را اضافه کنید. هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. مواد را داخل ظرف مناسب بریزید. روی آن را با پودر جعفری و گشنیز تزئین کنید.
نکته یک
برای خوشطعم و رنگینتر شدن این سالاد میتوانید از ماکارونیهای رنگی مانند انواع غنی شده با اسفناج یا گوجه استفاده کنید.
نکته دو
علاوه بر اسفناج میتوانید هر نوع سبزی دلخواه دیگری را هم به سالاد اضافه کنید تا طعم سالاد به دلخواه شما شود. گشنیز و جعفری تازه گزینههای خوبی برای این منظور هستند.
مواد لازم
- آرد/ دو و نیم فنجان
- نمک/ یک ق. چ
- شکر/ یک ق.چ
- کره/ یک فنجان
- آب خیلی سرد/ یک دوم فنجان
- رنگ خوراکی/ به مقدار لازم
- شکر/ به میزان دلخواه
- روغن کانولا/ یک فنجان
- آرد/ یک فنجان
شیوه تهیه
کره را تکهتکه کنید و بعد از اینکه به اندازه یک فنجان شد، آن را داخل دستگاه غذاسازی که تیغه آن را هم داخلش گذاشتهاید، قرار دهید. سپس آن را از فریزر بیرون آورده و به آن نمک، شکر و آرد را اضافه کنید. اکنون دستگاه را روشن کنید تا کرههای تکه شده تاحد ممکن خرد شوند. دستگاه را خاموش کنید. سپس سه قاشق چایخوری آب اضافه کنید. به اندازه یک ثانیه دستگاه را روشن کنید تا مواد مخلوط شوند به شکلی که در وسط دستگاه جمع شوند.
خمیر را از دستگاه درآورده و روی سطحی که آرد پاشیده شده، قرار دهید. آن را به شکل توپ درآورید و آن را داخل نایلون گذاشته و بهمدت نیم ساعت داخل یخچال بگذارید. سپس آن را از یخچال درآورده و سپس روی تخته آشپزخانه آرد بریزید. به مقدار لازم از خمیر برداشته و آن را روی تخته بگذارید. با وردنه، ورز بدهید تا خمیر باز شود.
سپس خمیر را داخل سینی فر که کف آن آرد پاشیدهاید، بریزید. به شکل پازل قالب بزنید یا با چاقو آن را به شکل پازل برش بزنید. کمی روغن کانولا با قلممو روی خمیر بمالید و سپس به دلخواه، از رنگهای خوراکی روی تکههای مختلف خمیر بمالید. آن را داخل فر بگذارید. نیم ساعت بعد شیرینی آماده است. بعد از اینکه شیرینی را از فر بیرون آوردید، روی آن شکر بلوری بریزید.
https://telegram.me/jajinnews
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰